Invata de la copii!

Lectia 3 - Asculta-ti corpul


Suparata, dintr-un motiv absolut copilaresc, mica mea Anna mi-a spus: "Trebuie sa plang!" si a inceput sa planga. S-a calmat singura dupa cateva minute de smiorcaiala. Dupa alte zece, se juca linistita, impacata, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

Adultii nu pot face intotdeauna ceea ce simt nevoia sa faca. Din pacate! Copiii stiu cand trebuie sa planga (pentru ca asta simt, asta au nevoie sa faca), sa traga un pui de somn sau sa ceara o gustare. Reactiile lor sunt primare si raspund nevoilor pe care i le transmite organismul. O lectie excelenta pentru noi, adultii!

Lectia 4 - Fii creativa


Copiii nu duc lipsa de inspiratie si nu au reticente in a afirma ce gandesc. Acum sa nu crezi ca te incurajez sa spui tot ce-ti trece prin cap... Nu! Dar poti lua in seama ideile "trasnite" sau altfel. Iti stimulezi imaginatia si nu este exclus sa gasesti solutii inedite la situatii dificile.

Creativitatea este asociata cu buna dispozitie, iar un om cu imaginatie va fi unul tonic. Noteaza-ti ideile in agenda, chiar daca nu par sa-ti foloseasca. Tine un jurnal, un blog, impartaseste-ti ideile, parerile, si lasa loc la comentarii. Asocierea de idei este benefica.

Lectia 5 - Exploreaza, cauta, intreaba


Incepand cu varsta de trei ani, micutul tau va incepe sa te puna in dificultate cu celebrul "De ce?"... Curiozitatea liber exprimata, fara restrictii, fara reticenta, ar trebui sa ramana o trasatura a spiritului tau, indiferent de varsta.

O astfel de atitudine nu-ti va aduce decat de castigat. Iti mentii creierul in forma (mai in gluma, mai in serios, functia este cea care intretine organul, nu?), ai oricand cele mai diverse subiecte de conversatie, iar un creier antrenat este unul care face conexiuni originale. Ideea este sa fii permanent curioasa, asa cum sunt copiii, dar intr-un mod adaptat domeniului tau de interes, de ce nu, si hobby-ului tau, profesiei tale, si, evident, adaptat pregatirii tale.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lila pe 6 Aug 2008, 16:46
    frumos

    Este incantatoare starea emisa de acest articol,fiecare fraza transmite gingasie,inocenta,bucuria de a fi si a te bucura de tot ceea ce ne inconjoara.Firescul "Eu Stiu Deja",ne indeparteaza de la miracolul vietii,care se petrece clipa de clipa.Indiferent de imprejurari soarele este mereu sus acolo si straluceste,chiar daca pe cer sunt nori,dupa acesti nori soarele straluceste cu intensitate(cand mergi cu avionul vezi asta).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod