Cum să-ți începi ziua, în funcție de zodia ta

Află ce rutină ți se potrivește în funcție de zodie, ca să ai dimineți mai ușoare!

Unii oameni sunt plini de energie dimineața, dar pentru alții este groznic să se trezească devreme și să reușească să-și intre în ritm abia pe la prânz. Tu din ce categorie faci parte?

Berbec(21 martie - 20 aprilie)

Începi cu un stimulent

Nu se poate spune că ești o persoană matinală, dar dacă începi ziua cu o activitate care te încântă și te motivează, alarma de la ceas nu mai este un calvar. Sacrifică o jumătate de oră de somn și aleargă, fă de abdomene, mergi la sală, fă câteva ture în piscină. Nimic nu te poate motiva mai mult decât să te trezești cu gândul că devii mai bun/ă, mai rapid/ă, mai puternic/ă în fiecare zi, chiar de la prima oră.

Taur(21 aprilie - 21 mai)

Tragi un alt pui de somn

Ca toate semnele de pământ, nu-ți place să fii grăbit/ă, mai ales dimineața. Trebuie să faci lucrurile în ritmul tău. Dacă nu te simți pregătit/ă să te ridici imediat din pat, setazi două, trei, patru sau atâtea alarme cât este necesar. Pregătește-ți întotdeauna hainele pe care le vei purta a doua zi cu o seară înainte, altfel ar putea dura o veșnicie să ieși pe ușă.

Gemeni(22 mai - 21 iunie)

Faci conversație

Dacă nu ai cu cine să bei cafea, să vorbești despre planurile pentru ziua în cauză, te poți relaxa cu ușurință online, discuta cu prietenele tale, sau cu o postare care să aducă atenție și apreciere. Sună-ți mama sau sora, urmărește știrile, citește ziarele și află ce este nou pentru că asta te înveselește. Și în drum spre birou, dacă nu conduci, citește câteva pagini dintr-o carte.

Rac(22 iunie - 21 iulie)

Stai cu familia

Gândul că familia ta are nevoie de tine pentru a porni motoarele la turație maximă îți alungă somnul instantaneu. Te simți responsabil/ă pentru pachetul școlar al copilului, pentru cămașa impecabilă a soțului, așa că preferi să te trezești dis de dimineață pentru a le rezolva pe toate. Nu uita nici de tine. Fă un duș revitalizant, folosește o cremă parfumată și ascultă muzică bună.

Leu(22 iulie - 22 august)

Un mic dejun delicios

Indiferent de cum ai dormit și cât de bine te-ai odihnit, găsești mereu resurse pentru o zi reușită dacă ai în fața ochilor un mic dejun pe gustul tău. Mâncarea ta preferată îți schimbă instantaneu starea de spirit și nivelul de energie. Este ideal să începi ziua cu un fel de mâncare preferat, bogat, gustos și consistent, cu siguranță plin de proteine, care să te încânte.

Fecioară(23 august – 22 septembrie)

Planuri și liste

În fiecare dimineață trebuie să știi exact ce ai de făcut în acea zi, altfel te simți dezorientat/ă. Nu ești foarte vorbăreț/eață în prima parte a zilei, dar îți este foarte util să ai un jurnal în care să notezi toate sarcinile pe care urmează să le tai de pe listă una câte una, până seara. Așa te ușurezi și te motivezi.

Balanţă(23 septembrie - 22 octombrie)

Un pic de yoga

Trebuie să-ți începi ziua cu activități care îți redau calmul și încrederea în tine: un sfert de oră de meditație sau stretching, repetarea mentală a unei mantre, alegerea unei ținute în culorile norocoase ale acelei zile. Îți place să-ți asortezi hainele, să-ți alegi accesoriile și să te machiezi discret. Dar fără chicoteli și îmbrățișări cu cei dragi la primele ore, zorii nu au farmec.

Scorpion(23 octombrie - 21 noiembrie)

Scrie pe o foaie

În fiecare dimineață ești confuz/ă și puțin panicat/ă. Nu știi ce să faci mai întâi, începi zece lucruri și le lași pe toate neterminate. Ai nevoie de o minte limpede și de puțin mai multă organizare, iar pentru asta, începe cu un exercițiu de respirație, în care să te relaxezi și să scrii pe hârtie tot ce este important și să nu riști să uiți. Cinci minute sub duș te trezesc și garantează un început fresh.

Săgetător(22 noiembrie - 21 decembrie)

Îți consumi din energie

Sari din pat la primul sunet al alarmei și intra automat în priză. Ei bine, de multe ori, te trezești înainte de a suna ceasul, mai ales dacă știi că ceva interesant sau important te așteaptă în acea zi... Pentru a-ți pune sângele în mișcare și a-ți consuma energia, ar fi bine să parcurgi o parte din distanța până la muncă pe jos sau să faci puțin sport la prima oră.

Capricorn(22 decembrie - 19 ianuarie)

O cafea mare

O rutină bine stabilită îți aduce voie bună. Obișnuiești să te trezești mereu la aceeași oră, să pregătești același mic dejun și hainele pe care le vei purta în ziua respectivă. Nu ești foarte vorbăreț/eață, dar ești foarte eficient/ă. Dacă îți verifici e-mailul de la serviciu și rezolvi unele probleme minore în timp ce bei o cafea mare, poți spune deja că ziua a început așa cum îți dorești.

Vărsător(20 ianuarie - 18 februarie)

Muzică bună

Urăști din suflet să ai un program impus și trezirea la ore fixe te deprimă, așa că ești imprevizibil/ă dimineața. Uneori ajungi primul/a la birou, alteori te scuzi din motive hilare. Pentru a-ți însenina rutina, pune-ți căștile în urechi și nu te opri direct la birou, aruncă o privire printr-un magazin de îmbrăcăminte, intră într-o librărie, fă o rezervare la un film pentru seară sau bucură-te de un frappe într-o cafenea.

Pești(19 februarie - 20 martie)

Cu gândurile tale

În fiecare dimineață, tot ceea ce îți dorești este să poți dormi mult fără să te deranjeze cineva. Și după ce te trezești, visezi cu ochii deschiși. Rareori reușești să pleci de acasă la momentul potrivit și de cele mai multe ori întârzii, indiferent unde trebuie să ajungi în prima parte a zilei. Ai nevoie de câteva momente doar cu tine și cu gândurile tale, pentru un început calm, liniștit, fără grabă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod