Ce te face fericita?

Lucrurile simple, implinirea sufleteasca sau un job bun...
Exista momente in care meditam intens la ceea ce ne-a facut, ne face, ne poate face si ne va face fericite. Cadem pe ganduri mai ales in momentele in care suntem neimplinite, confuze si cu impresia ca traim viata altui om rau, care merita pedepsit si sortit sa nu fie fericit.

Sunt convinsa ca in orice persoana exista dorinta, necesitatea as putea spune, de a fi fericita, de a simti fericirea, de a se simti bine cu sine insasi si cu cei apropiati.

Exista teorii contemporane care sustin ca orice incercare de a ridica nivelul fericirii unui individ este in zadar: fericirea este o trasatura mostenita in proportie de 80 %, iar incercarea de a ridica nivelul fericirii este ca si cum ai incerca sa cresti in inaltime. O serie de cercetari din genetica sustin ca nivelul de baza al fericirii la fiecare individ este constant si stabil pe parcursul intregii vieti.
Exista momente in care oamenii pot fi mai fericiti, dar aceste perioade sunt de scurta durata. In acest articol nu vom dezbate filosofic acest concept al fericirii, ci vom afla cateva opinii simple si oneste.

Imi amintesc vorbele Mariei, o persoana pe care am cunoscut-o acum ceva timp: "Nimic pe lumea asta nu este imposibil, cu atat mai mult aceasta stare, care poate fi vesnica. Sa traiesti cu frica - asta iti limiteaza fericirea. Cunosc oameni care ma fac fericita, 'ma vindeca' nu doar prin vorbele lor, ci prin simpla prezenta, atunci cand ma imbratiseaza. Pentru a fi fericita trebuie sa traiesti viata cu inima, nu cu mintea". Vorbe care ma urmaresc de ceva vreme...

Pentru unele dintre noi, fericirea poate insemna a fi casatorita cu barbatul visurilor, a fi trezita in fiece dimineata de sarutul fin al copilului pe care si l-a dorit toata viata, a avea un job platit foarte bine, a fi posesoare unei case imense, plina de lucruri de valoare...
Alte femei sunt fericite daca viata lor inseamna o calatorie vesnica in care cunosc locuri si oameni noi, ajuta pe cei in nevoie, lectureaza carti in varful unui munte pe care au dorit sa-l cucereasca, fara un ban in buzunar.

"Locurile, persoanele, mesajele care imi marcheaza viata, au un efect puternic asupra mea, ma fac sa simt ca traiesc si sa fiu fericita. Imbratisarile prietenilor, ale parintilor, ale celor apropiati, dar totusi atat de departe, prin alte parti ale lumii. Fara acestea nici nu as putea rosti cuvatul 'fericire'", spune Irina.

Pe Camelia, de exemplu, fericita ar face-o un job foarte bine platit, iesirile cu prietenii in club si intalnirea cu un "domn bine", adica bogat: "Confortul este cel mai important pentru mine. Rasfatul, viata indestulata, lipsita de griji - acestea inseamna fericirea pentru mine".

"Stiu ca fericirea nu este usor de atins, dar daca stii sa lupti si sa crezi, cu siguranta vei ajunge in acel punct de maxima importanta pentru tine insati.
De multe ori am crezut ca nu mai pot face inca in pas inainte, dar am ajuns sa fac parte dintre cei care cred ca totul este posibil si am ajuns sa fiu fericita"
, imi spune Dana. "Primul pas? Este cel mai greu - sa fii impacata cu tine insati. Daca ai ajuns in acest punct, de aici totul este floare la ureche", continua Dana.

"Sunt fericita atunci cand fac ceea ce imi place, sunt inconjurata de cei pe care ii iubesc, traiesc frumos, sunt sincera cu mine si cu cei din jur, am sperante si trezesc in fiecare dimineata cu un inca un scop, inca un motiv pentru a lupta", se destainuie Anca.

Implinire sufleteasca, un job mai bun, o strangere de mana, un zambet molipsitor de copil, un portofel cu mai multe carduri, o casa pe malul marii, prietenii de care iti este un dor nebun, o imbratisare sincera, un sarut parintesc pe frunte, o mangaiere care iti face inima sa bata mai tare...
Sunt atatea care te pot face fericita si multe sunt lucruri foarte simple...

Putem fi fericite! Asta e clar. Nu stim cat ne influenteaza genele aceasta stare, dar exista multe lucruri pe lumea asta care ne pot face fericite. Daca nu mai stim cum este fim fericite, putem invata din nou. Sa incepem cu un zambet!

Pe tine ce te face fericita?

 

Comentarii (35)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • haha pe 13 Feb 2014, 09:31
    ce mar face ferici....

    Pe mine mar face fericit sa traiesc mult

    1
    0

  • Varga csabi pe 12 Nov 2013, 22:43
    ce ma face fericit ?

    Am multe lucruri ce ma face fericit :), muzica, masinile, glumele, etc:)... si multe altele :)

    0
    0

  • petru mihai pe 21 Feb 2012, 21:26
    fericire?

    fericirea este o stare a mintii...

    0
    0

  • mihaela pe 26 Ian 2012, 19:45
    Fericirea pentru mine

    fericirea pentru mine inseamna privirea plina de admiratie si dragoste a parintilor, ochii iubitului plini de iubire si inima batnadui din ce in ce mai tare kand se apropie de mine,,inseamna prieteni langa care razi si faci nebuni..inseamna viata de zi cu zi facand abstractie de clipele de tristete posibil profunda,,dar tokmai akele clipe ne fac sa stim ke e fericirea pt ca avem ku ce compara clipele de beatitudine! deci bukurativa de fiekare klipa nu traiti in trecut ,,,prezentul e kel ke conteaza,,iar viitorul dragilor e asa kum vreti si kum traiti in prezent! sukkes

    2
    0

  • mariana pe 21 Mar 2011, 05:33
    un kuvant greu.....greu de gasit

    eu nu am avut parte de fericire nu stiu kum este..... de mika probleme akasa tata a murit ,mama e trista chiar si akum dupa 10 ani, eu nu am gasit ink un om kre sa ma iubeask ku adevarat, profesional ce sa zik?fara pile degeaba atata krte..... Imi place natura,muzik ma regasesk in ea ma bukura chiar orice lukru mik k un kopil knd primeste o bomboana, si totusi mereu pt k sunt asa... mereu am suferit sunt trista,neimplinita,akum nu ma mai bukura nimik sunt doar trista si ma intreb oare ce pot face nu stiu de multe ori pe unde merg ma doare sufletul si ma doare kan ma gandesk k mama are 45 ani si nu a fost fericita de lok mie frik sa nu se intample la fel si ku mine si totusi knd mai zaresk o urma de speranta vine cineva... si iar se termina totul este chiar atat de greu ?si totusi nu vreau bani ,nu vreau vile si alte lukruri mari.. vreau doar sa fiu iubita sincer si sa stiu k nu sunt mintita urask asta.... iar mama sa dea dzeu sa fie sanatoasa doar pe ea o mai am si nu pot fara ea.... ce sa zik am simtit nevoia de a spune kte ceva despre viata mea ma simt un pik mai bn akum si totusi nu stiu knd.... voi fi fericita???!!!

    4
    0

  • Lala14 pe 10 Dec 2010, 21:41
    Ce ma face fericita?

    Ce ma face fericita? Multe lucruri, aproape nimicuri. Unii le considera asa, dar pe mine orice "maruntis" ma inveseleste. Imi place foarte mult arta si atunci cand sunt suparata ma exprim prin ea, si parca ma inveselesc, scap de toate gandurile rele si ma relaxez. Cand este vreme frumoasa afara si am in fata un peisaj minunat parca o senzatie de fericire ma invaluie si imi vine sa sar in sus de bucurie. Natura in special ma relaxeaza si arta...:)

    4
    0

  • Nata pe 10 Oct 2010, 18:36
    ce ma face fericita?

    atunci cind sint alaturi de iubirea vietii mele sint cea mai fericita femeie...

    1
    0

  • gabryelle pe 28 Sep 2010, 10:00
    fericirea

    nu cred ca stiu ce e fericirea...insa stiu ce m ar face fericita!...linistea copilului meu!sa n o mai vad ca se framanta cautandu si un loc in lumea asta...sa n o mai vad respinsa de copiii cu care ar trebui sa se joace...sa fie fericita cand vine acasa de la scoala,fara lacrimi in ochi...asta m ar face fericita!

    0
    0

  • Out_of_the_boat pe 16 Sep 2010, 17:14
    ooooo .. fericirea....

    Cand vine vorba de cariera, sunt fericita atunci cand fac ceea ce imi place.... In rest, ma face fericita sa pot sa ajut, sa iert, sa iubesc... sa ma implic si sa nu raman ignoranta la vocea celui ce striga dupa ajutor (cu sau fara cuvinte)... ma face fericita sa pot sa readuc la viata vise pierdute, sa confrunt probleme, sa invat pe altii din problemele peste care am reusit sa trec, cu ajutorul lui Dumnezeu. Cred ca cea mai mare problema a omenirii din ziua de azi e IGNORANTA... de-acolo vine toata depresia celor tineri pana in 30 de ani.. restul sunt prinsi in stresul zilei si lucreaza pana la epuizare.. uita ca au nevoie de odihna si recreere..uita ca au voie sa se bucure si ei de lucrurile mici ale vietii....

    0
    0

  • dana pe 7 Sep 2010, 08:43
    fericire

    sunt de acord cu ceea ce a scris bogdan pe data de 8 martie.un sfat pt toate cititoarele ;cititi l bine de tot e adevarul unor experiente de viata

    0
    0

  • dodiandruiubirica pe 9 Aug 2010, 09:37
    atat de relativ...

    eu cred ca fericirea este relativa si ca de multe ori confundam fericirea cu bunastarea , adika o rel , o situatie care ne face sa ne simtim bine dar fericita? nu nu cred pentru ca acest sentiment dureaza atat de putin doar niste secunde, oau sunt f fericita cand am obtinut jobul, dar maine am sa fiu in continuare bine dispusa pentru telul atins dar nu super happy sau stiu ca el ma iubeste, super fain azi dar maine deja intrra in cotidian...

    0
    1

  • ankutzza pe 11 Apr 2010, 18:35
    eu sunt fericita...

    va salut pe toti eu sunt foarte fericita cand vorbesc cu prietenul meu pe mess chiar daca e o distanta mare intre noi si ne este greu asta este cu el pot vorbii mai multe de toate ne vedem si la web ne mai sunam totul e bine dar imi este dor de el si pe o perta sunt fericita ca lam intalnit dar vreau sa fie langa mine tot timpu doar ca mai trebe sa asteptam cam 2 ani.sa termine si el clasa a10a si atunci isi va continua liceul aici

    0
    1

  • pisi-criss pe 11 Apr 2010, 14:31
    TI VAZUT.............................................................................................................

    CINE E DE ACORD CU MESAJUL DE MAI SUS SA MA BAGE IN LISTA LUI DE PRIETENI DE PE MESS PE ADRESA: NICO.CRISS@YAHOO.COM

    0
    1

  • pisi-criss pe 11 Apr 2010, 14:26
    fericirea inseamna..........................................................

    iubire grija de natura de cei din jur si de planeta dragostea o simtim cand ne indragostim o ma-i simtim atunci cand primim un cadou, chiar daca este neinsemnat dar conteaza doar gestul cand vedem ca persoana pe care o iubim ne arata afectiune pe scurt orice obiect, daca nu te-ai trezit cu fata la cearceaf, poate avea putina dragoste care iti va face sufletul sa vibreze si sa fii fericita ASTA INSEAMNA FERICIREA

    0
    1

  • Mariana pe 24 Mar 2010, 13:23
    fericirea

    Pe mine ma fac fericita multe lucruri, sunt fericita atunci cand toate imi merg bine, cand vad ca pot face pe altcineva fericit. Ma simt fericita cand sunt iubita si iubesc si eu, cand ascult melodii ce-mi alinta sufletul, cand primesc o floare in dar dar nu la ocazii speciale, cand bate soarele :) Simt fericirea ce am avut cu ceva timp in urma si asta imi mai smulge in zambet... dar din cauza ca m-am lasat coplesita de problemele cotidiene si problemele ce le am cu perechea mea... cred ca am uitat sa fiu fericita :(

    2
    0

  • popa_i2008 pe 20 Mar 2010, 21:29
    OARE EXISTA CU ADEVARAT SAU E O PACALEALA

    CUM AI PUTEA SA GASESTI FERICIREA ADEVARATA INTRO ASTFEL DE LUME? Oare merita cautata? chiar o fi existand? eu nu am reusit de prea multe ori sa fiu fericit ca a trebuit ca cineva sau ceva sa strice tot ce aveam atunci.

    2
    0

  • Antoaneta Grosu pe 15 Mar 2010, 15:10
    Despre fericire

    Celebra scriitoare cu deficiente de vedere şi auz, Helen Adams Keller, avea mare dreptate afirmând: "Când o uşă a fericirii se închide, o alta se deschide; dar deseori ne uităm atat de mult la uşa închisă, că nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi". SA PRIVIM DECI, CĂTRE UŞA DESCHISĂ !!!...

    0
    1

  • bya pe 15 Mar 2010, 14:45
    FERICITA...

    eu sunt fericta cam tot timpu pentru ca am de toate nimic niciodata nu mio lipsit.eu am 17 ani si de 2 ani am un prieten pe nume marko si el are tot aceiasi varsta .noi ne simtim bine asa cum suntem chiar dak unii oamnenii zic ca e ciudat faptul ca suntem emo noua chiar ne place si nu ne taiam venele sau dinastea noi suntem diferiti de ceilalti emo dak vreti sa ma cunoasteti idul meu ankutzzafrumusykka va pup pe toti bye bye

    2
    0

  • elluzza pe 13 Mar 2010, 20:09
    ce ma face fericita?

    fericita sunt de cele mai multe ori atunci cand pot ajuta pe cineva si ii pot readuce zambetul pe buze.Sunt multe lucruri care ma fac fericita de exemplu copilasii ,in general, ma fac sa zambesc mereu...sunt niste ingeresi care imi aduc zambetul pe buze.Si sa nu uit si de iubitul meu care nu stiu cum face dar ma face mereu fericita....

    0
    1

  • mihaela pe 12 Mar 2010, 00:00
    ce ma face fericita

    fetita mea de 5 an a venit in bucatarie si ma intrebat. Mami ce te face fericita? Am inceput sa ii spun diferite lucruri. Sa uitat la mine si a spus :MAMI CRED CA TU ESTI FERICITA DOAR CAND GATESTI: a inchis usa si a plecat. Acum are 8 ani si cand gatesc imi amintesc vorbele ei. Ce e mai trist este ca are dreptate . Sant fericita doar cand ma gasesc in bucatarie sau cand imi petrec timpul cu ea. Oare nu meritam mai mult ca femei? Sau poate ne e teama... va las pe voi sa judecati .

    3
    1

  • nana pe 11 Mar 2010, 20:21
    fericirea pt mine?

    simplu fapt k ma trezesc dimineata,k vad ochii limpezi si plini de devotament ai catelului meu grija fata d florile mele ce cresc pe zi ce trece,zambetul celor dragi mie,credinta in Dumnezeu si bucuria tuturor celor fericiti din jurul meu.pusik tuturor.multa fericire......

    0
    1

  • Bogdan pe 8 Mar 2010, 23:21
    Despre fericire!

    Dragele mele, fericirea este peste tot. Orinde te uiti daca ai sufletul deschis vezi fericire.Fericirea este un lucr personal pe care fiecare il percepe in mod diferit.Pt cineva fericirea inseamna dragoste, pt cineva fericirea inseamna bani si tot asa...fericirea sta in lucrurile marunte dar si in lucrurile mari asta depinde de fiecare de personalitate, de educatie(modul in care a fost crescut), de ereditate deopotriva. Ca sa fii fericit, da, trebuie sa ai o constiinta curata, sa fii multumita de tine, sa iubesti(pe tine/ pe ceilalti/ pe cel de langa tine).Fericirea este acel sentiment de implinire, de optimism, de bucurie, simti ca esti in varful lumii.Blaga a descris o teorie conform careia romanii au incriptat ereditar urmatoarea forma care este in stransa legatura cu mediul geografic in care traim(plaiul mioritic) este forma unei linii serpuite.Acesta teorie descrie perfect modul de a fi al romanilor, cu suisuri si coborasuri.Alte natiuni au alta conformatie conform mediului in care traiesc( italienii de ex. au conformatia unei linii frante abrupte, Alpii).In general ca sa fii fericit trebuie sa traiesti si starea de nefericire ca sa poti face o comparatie.Ca sa poti atinge starea acesta de beatitudine trebuie sa te cunosti, sa faci cate ceva in fiecare zi care sa te multumesca emotional si sufleteste, trebuie sa traiesti pasnic si in armonie cu ceilalti.Cunoaste-te, fa ceva in acest sens si vei fi fericita.Va doresc sa gasiti fericirea!

    3
    0

  • oanasumpik pe 5 Mar 2010, 00:49
    :)

    ar trebui sa fi fericit din orice chiar daca e un lucru mic nesemnificativ ... bucurate ... daca nu ai ceva ai altceva ... se completeaza ... unii sunt egoisti ...

    2
    0

  • Geanina pe 1 Mar 2010, 18:32
    Fericirea ..

    Pentru mine fericirea este cand ma gandesc cat de norocoasa sunt ca am o prietena adevarata , cand stiu ca cineva inca se mai gandeste din cand in cand si la mine , cand radem impreuna , cand iau o nota mare si gesturile alea mici pe care doar un prieten adevarat le stie face ;x

    0
    0

  • black velvet pe 23 Feb 2010, 00:09
    ....

    fericirea-i amintirea acelei persoane care mi-a fost alaturi toata viata si a carei pierdere nu o concepeam...prezenta sublima a unei persoane ce s-a singularizat relativ curand...si rasul celei mai bune prietene... in rest,cele mai simple lucruri din care e facuta viata:imaginea familiei cand te intorci acasa,razele calde de soare reflectate pe albul zapezii, ploaia calda de vara, mirosul de liliac,dimineti de paste cu mios de cozonac si multe altele...

    0
    0

  • georgy pe 4 Feb 2010, 17:36
    fericirea inseamna.....

    fericirea inseamna sa te bucuri de lucrurile marunte din jurul tau, inseamna sentimentele frumoase pe care le ai fata de cei din jurul tau si pe care acestia le au pentru tine, inseamna acel zambet pe care il primesti de la cineva pe care l'ai ajutat, fericirea inseamna familie, prieteni adevarati, iubit/a...esti fericit doar atunci cand esti impacat cu tine insuti, cand stii sa vezi si o raza de lumina intr'o mare de intruneric....:):):)

    1
    0

  • ilutza pe 24 Ian 2010, 18:17
    el

    fericirea...ceva complex,dar usor de intalnit.ptr mine,fericirea e EL...

    1
    0

  • VALENCITA pe 23 Ian 2010, 18:17
    CE TE FACE FERICITA

    As fi fost fericita daca eram medic daca imi intalneam sufletul pereche si daca as fi avut o familie reusita.Daca as fi ajuns medic mi-as fi facut meseria din pasiune si nu pentru avantaje materiale. Asta numesc eu fericire sa-ti placa ceea ce faci ,iar munca ta sa fie un hoby nu o corvoada.

    1
    0

  • dorina pe 22 Ian 2010, 08:52
    ce te face fericita?

    lucrurile marunte,gesturi simple care pt alti sunt doar fleacuri.

    0
    1

  • Maria Ana pe 21 Ian 2010, 08:46
    raspuns

    Cea mai mare fericire este atunci cind esti sanatoasa,atunci te poti bucura de toate si ai chef de viata.

    2
    0

  • dimitriu maria pe 20 Ian 2010, 21:31
    Ce te face fericita????????

    Cand primesc o floare, este momentul cel mai fericit. Caci stiu ca, este oferita cu respect, dragoste sau recunostinta . O floare ma face fericita. Este lucrul cel mai curat .

    0
    0

  • CARRA pe 20 Ian 2010, 18:45
    FERICIREA

    CA SA POTI SIMTI FERICIREADBE.... TREBUIE MAI INTAI SA FII NEFERICITA.... DE CE OARE ???

    1
    1

  • gia75 pe 20 Ian 2010, 18:42
    fericirea!

    Pe mine ma fac fericita lucrurile simple, atunci cand ma trezesc dimineata si intru in camera copiilor si vad ce frumos dorm si cum au mai crescut cu inca o zi si sant sanatosi sau cand intra sotul pe usa de la munca si este sanatos [tinand cont ca este miner si se poate intampla orice]in fiecare zi.Banii dai incolo avem 2 banci dar le platim ca noi le-am facut

    1
    1

  • Serban Angelica pe 20 Ian 2010, 18:07
    fericire???

    Fericirea pt. mine este atunci cand sunt in siguranta.Pana acum catva timp credeam ca fericirea este o stare materiala buna.Cat ma-am inselat!!!

    0
    1

  • Maria pe 20 Ian 2010, 17:31
    Ce ma face fericita..

    Cand sunt suparata devin bucuroasa doar atunci cand "Gasesc" raza aceea de lumina care inlatura intunericul din jurul meu..adica acel cineva caruia ii pasa cine esti tu..mai pe scurt un bun prieten,familia sau doar un caine sau o pisica care ma priveste cu ochii blanzi si se alinta..Lucrurile frumoase nu le gasesti in bani sau materiale..INCECATI SA GASITI FERICIREA IN CEI DIN JUR CA SA O PUTETI ADUCETI SI IN SUFLETUL D-VOASTRA !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod