5 reguli ca să-ţi înţelegi visele

Cu toţii visăm mult mai mult decât ne amintim. Avem în jur de cinci vise pe noapte. Dacă dormi timp şapte sau opt ore, traversezi cinci cicluri de somn, iar în fiecare dintre aceste cicluri visezi între 20 şi 40 de minute, potrivit cercetătorilor care analizează somnul şi visele. Există foarte multe teorii referitoare la cauzele pentru care visăm, dar niciuna nu este considerată universal valabilă. Visele rămân în continuare un mister, atât pentru ştiinţă, cât şi pentru fiecare dintre noi.
Cu toţii visăm mult mai mult decât ne amintim. Avem în jur de cinci vise pe noapte. Dacă dormi timp şapte sau opt ore, traversezi cinci cicluri de somn, iar în fiecare dintre aceste cicluri visezi între 20 şi 40 de minute, potrivit cercetătorilor care analizează somnul şi visele.

Există foarte multe teorii referitoare la cauzele pentru care visăm, dar niciuna nu este considerată universal valabilă. Visele rămân în continuare un mister, atât pentru ştiinţă, cât şi pentru fiecare dintre noi.


Tocmai pentru că sunt uneori atât de departe de realitate şi totuşi parcă o reproduc, din totdeauna oamenii au fost fascinaţi de semnificaţia viselor. Încercăm să găsim sensuri, simboluri, prevestiri sau mesaje în visele noastre. Iar uneori, spre surprinderea noastră, chiar reuşim.

Studiile au arătat că există câteva vise foarte comune, pe care le avem cu toţii la un moment dat.
Iată care sunt şi ce semnificaţie au:

1. Visele comune

Cel mai comun vis este acela că eşti urmărită, şi care înseamnă că există ceva în viaţa ta ce ai vrea să confrunţi, dar lipsa de încredere te împiedică. Al doilea este cel referitor la căderea dinţilor, iar semnificaţia lui este că uneori nu ai încredere în tine. Dacă te visezi dezbrăcată în public înseamnă că te simţi de fapt vulnerabilă. Iar un alt vis comun, acela că nu eşti pregătită pentru un examen, deşi ai trecut de mult de şcoală, indică faptul că te judeci prea aspru.

Dacă visezi că zbori, de fapt te-ai eliberat de ceva care te trăgea înapoi în realitate. Când visezi că te prăbuşeşti în gol, este un semn că trebuie să te relaxezi şi să laşi lucrurile şi în seama altora.
Eşti mult prea stresată.

Când nu te poţi mişca în vis sau alergi dar nu progresezi, este transpunerea unei griji că nu vei reuşi să realizezi o ambiţie pe care o ai sau te temi că vei rata o oportunitate.

Dar dincolo de astfel de vise pe care le avem frecvent, cu siguranţă ai avut vise care te-au lăsat "cu gura căscată" când te-ai trezit şi cu siguranţă te-ai întrebat oare ce înseamnă, dacă înseamnă ceva. Iată câteva trucuri care te ajută să îţi înţelegi şi să-ţi interpretezi visele.

2. Aminteşte-ţi visele

Primul pas este să-ţi aminteşti visele. Iar cu cât le abordezi mai conştient, cu atât îţi va fi mai uşor să le înţelegi sensurile. Când mergi la culcare, spuneţi în gând că mâine dimineaţă îţi vei aminti ce ai visat. Imediat ce te trezeşti şi începi să te mişti, visele tale îţi dispar din minte.
În cinci minute uiţi 50% din ceea ce ai visat, iar in zece minute uiţi 100%, de cele mai multe ori. Încearcă să stai în continuare întinsă în pat, pentru câteva minute. Vei fi uimită de câte imagini din vise vor reveni.

3. Un jurnal de vise

Un jurnal în care să-ţi notezi primele imptresii despre visele pe care le-ai avut te ajută să te înţelegi mai bine. Nu trebuie să fie foarte detaliat. Ideea de bază te va ajuta apoi să-ţi aminteşti visul. Chiar dacă fiecare vis este diferit, vei putea să observi eventuale repetiţii sau simboluri care apar frecvent şi le vei înţelege mai uşor.

4. Vise controlate

Visele lucide sunt cele în care îţi poţi controla mişcările. Ca şi cum ai fi trează, spune-ţi în vis că trebuie să te opreşti pentru câteva secunde. Treptat poţi învăţa să-ţi influenţezi visele.
Dacă eşti urmărită în vis, poţi schimba desfăşurarea, întorcându-te şi întrebându-l pe urmăritor ce vrea. Astfel vei reuşi să descoperi ce te tulbură în viaţa reală.

5. Interpretează

Notează-ţi cele mai semnificative elemente din vis, fie că sunt obiecte, personaje, locuri. Folosind un dicţionar de vise, află ce simbolizează fiecare în parte, apoi încearcă să le găseşti un sens comun. Este ca şi cum ai incerca să găseşti sensurile profunde ale unei poezii.

Click aici pentru a accesa dicţionarul de vise.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daria pe 29 Mar 2014, 17:27
    Am visat ca m-am impacat cu fostul iubit

    Am visat ca m-am impacat cu fostul iubit,vorbisem inainte eram in locul unde fumez la scoala vorbeam cu el i-a curs o lacrima apoi eu l-am strans in brate tare iar el a inceput sa planga eu ma uitam in telefon ca si cum m-as uita in oglinda sa vad daca plange .Simteam ca tine la mine cu adevarat si ca nu vreau sa-i mai dau drumu din brate niciodata, ce inseamna ?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod