5 paşi să-ţi aduci iubitul înapoi

Oricăreia dintre noi i se poate întâmpla să-şi piardă iubitul. Uneori considerăm că e din vina noastră, alteori pentru că pur şi simplu ceva l-a făcut să alunece spre o altă femeie.
Oricăreia dintre noi i se poate întâmpla să-şi piardă iubitul. Uneori considerăm că e din vina noastră, alteori pentru că pur şi simplu ceva l-a făcut să alunece spre o altă femeie. Motivele pot fi diferite şi, pentru că fiecare relaţie este unică, cel mai bine gândeşte-te în primul rând dacă vrei cu adevărat să-l ai din nou în braţele tale sau ar fi mai bine pentru amândoi să laşi lucrurile aşa cum sunt şi să întorci pagina.

1. Întreabă-te dacă-l mai iubeşti


Singurul lucru valabil care să te motiveze este să simţi în inima ta că îl iubeşti cu adevărat, şi nu că ceea ce te leagă de el este o dependenţă. Eşti deci sigură că nu îl vrei lângă tine doar pentru că ai nevoie de ceea ce are el (şi îţi oferă), şi în acelaşi timp crezi că îţi este imposibil să-ţi oferi tu însăţi? Te simţi incapabilă să ai grijă singură de tine? Te simţi în siguranţă doar lângă el? Ţi-e frică de singurătate? Simţi nevoia să ai grijă de el pentru că aşa ai impresia că eşti iubită şi eşti de folos cuiva sau devii de neînlocuit? Te simţi dependentă sexual de el? Care sunt punctele tale sensibile care au fost atinse atunci când s-a îndepărtat de tine? Unde te simţi acum vulnerabilă?

2. Nu căuta vinovaţi pentru despărţirea voastră


Mai întâi fii sigură că nimic nu este întâmplător şi că tot ce ni se întâmplă este spre binele nostru. În orice există un sens ascuns pe care de obicei, pe moment, prinse în vâltoarea emoţiilor, nu-l vedem. Dacă în urma întrebărilor pe care ţi le-ai pus eşti convinsă că îl iubeşti, nu căuta vina la el, nu-l judeca şi nu încerca să-l faci să creadă că totul e doar din cauza lui sau doar a ta. Oricum o relaţie este formată din doi şi fiecare contribuie cu partea lui la mersul acelei relaţii, deci dacă tangoul nu merge, cu siguranţă ambii parteneri au un rol.

3. Descoperă greşelile care dus la această despărţire


Aşa că gândeşte-te mai întâi ce rol ai jucat tu şi mai ales cum l-ai jucat. Ce lucruri ar fi putut să-l facă să se îndepărteze; poate pe unele ţi le-a spus deja, dar tu nu le-ai dat importanţă, pe altele le poţi deduce singură, sau poţi să îl întrebi chiar pe el.

4. Încearcă să te schimbi


Apoi începe să te schimbi, nu pentru el, ci pentru tine. Cu siguranţă dacă ai începe o nouă relaţie, ceea ce încă nu ai rezolvat în interiorul tău va ieşi mereu la suprafaţă la un moment dat, iar asta se va repeta la nesfârşit, până când vei înceta să-ţi fie teamă să te priveşti sincer şi să observi ce gândeşti, faci şi spui într-un mod care nu te reprezintă şi nu te face fericită. Doar dacă este reală, schimbarea va avea un folos, iar efectul ei te va surprinde foarte plăcut.

5. Dă-i libertatea de a alege


Nu te agăţa de el cu disperare. Dacă el a simţit nevoia să se depărteze de tine, cu siguranţă orice presiune din partea ta asupra lui îl va obosi, îl va irita şi îl va face să se retragă şi mai mult şi cu mai multă înverşunare. Când eşti sigură că schimbarea ta este reală, fă-l să vadă asta şi că ceea ce l-a rănit în trecut din comportamentul tău faţă de el nu o să se mai repete pentru că ai înţeles că nici tu, nici el, nici relaţia voastră nu aveţi de câştigat. Conştientizează adevăratele motive ale acestui comportament care s-a dovedit a fi distrugător şi fă schimbările necesare. Dacă tu te vei privi cu alţi ochi, tot aşa te va vedea şi el. Chiar dacă la început i se va părea mai greu de crezut, încet-încet îşi va da seama că eşti altfel, poate cu totul alta şi atunci va putea reîncepe o relaţie reală şi nouă între voi.

Se spune că ciorba reîncălzită nu mai este bună. Principiul este adevărat, tocmai de aceea singurul mod în care poţi să refaci o relaţie cu un fost iubit, care să şi dureze, este să schimbi cât poţi de mult din ingrediente (adică pe tine însăţi). Este puţin probabil ca dacă tu te-ai schimbat, să nu intervină – indirect – nişte schimbări şi la el. Deci relaţia voastră va fi tot între voi, dar de data asta va putea dura, pentru că nu veţi mai fi aceiaşi, ci mai buni.

Există ce-i drept şi posibilitatea ca el pur şi simplu să nu mai vrea să dea nici o şansă relaţiei voastre. Acceptă acest lucru şi nu te nelinişti, este alegerea lui dar tu nu ai nimic de pierdut în final, din moment ce ţi-ai dat seama că, de fapt, el şi ceea ce a fost între voi te-a ajutat pe tine să descoperi câte calităţi şi abilităţi ai de fapt, de care poate nici nu ştiai, şi, în consecinţă, viaţa ta va fi mai bună de acum încolo, lângă el, sau lângă altcineva care te merită aşa de minunată cum eşti acum.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • georg9ana_67 pe 12 Dec 2010, 12:34
    http://fashionville.eva.ro/orasul-lui-georg9ana_67

    returnez voturile

    1
    1

  • papusa_dulce pe 12 Dec 2010, 12:08
    un vot va rog? :D si inscrieti-va si voi :P

    http://fashionville.eva.ro/orasul-lui-papusa_dulce

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod