Produsele cosmetice cu protecție solară, tot mai prezente în coșurile de cumpărături ale românilor: Notino a înregistrat o creștere de peste 400%

Protecția solară precum și alte produse cosmetice care conțin FPS (SPF) fac parte din categoria de produse de îngrijire a pielii cu cea mai rapidă creștere din ultimii trei ani, devenind nelipsite din rutina de îngrijire a multor consumatori, care acordă o atenție deosebită pielii lor.
Notino, unul dintre cei mai mari retaileri online de cosmetice din România, a înregistrat o creștere continuă a cererii de produse cosmetice cu factor de protecție solară, în mod special, pe timpul verii, când razele UV devin mai puternice, iar oamenii petrec mai mult timp în aer liber.
 
Comparând vânzările din noiembrie 2021 cu cele din mai 2022, segmentul produselor cu FPS (SPF) a raportat o creștere de 414%. Mai mult decât atât, se observă că de la an la an consumatorii cumpără din ce în ce mai multe produse cu protecție solară. În luna mai 2022, Notino a vândut cu 18% mai multe produse decât în aceeași perioadă a anului precedent.
 
Acum, mai mult ca niciodată, oamenii investesc o atenție deosebită în îngrijirea și protejarea pielii lor, iar acest lucru este vizibil prin gama largă de produse cu factor de protecție solară.
Astfel, unele segmente au înregistrat o cerere mai mare din partea consumatorilor, în topul produselor preferate de aceștia fiind atât loțiunile și cremele cu protecție solară pentru corp, cât și produsele cu protecție pentru păr:
 
Vânzările produsele cu protecție solară pentru copii și cele de îngrijire după expunerea la soare au înregistrat cea mai mare creștere, aproximativ 960%.
Produsele cu protecție solară pentru corp au înregistrat o creștere a vânzărilor de 514%, în timp ce produsele folosite după expunerea la soare au crescut în vânzări cu 933%.
În același timp, preocuparea pentru îngrijirea părului a determinat consumatorii să își îndrepte atenția către produse pentru păr cu factor de protecție solară, Notino înregistrând o creștere a vânzărilor de până la 220%.
Vânzările produselor pentru îngrijirea tenului cu protecție solară au crescut considerabil, atât cele pentru copii (524%), cât și cele pentru adulți (293%).
De asemenea, produsele de îngrijire a tenului după expunerea la soare se află printre produsele pe care consumatorii le folosesc cu regularitate, cu atât mai mult în sezonul cald, vânzările crescând cu 500%. 
 
Rezultatele înregistrate de Notino de-a lungul anilor pentru segmentul produselor cu protecție solară sunt o dovadă a schimbării comportamentelor și obiceiurilor oamenilor, care țin cont de sfaturile dermatologilor cu privire la aspectul cel mai important din rutina de îngrijire a tenului: utilizarea protecției solare, ca prevenție și protejare împotriva arsurilor solare sau a altor afecțiuni mai grave ale pielii.

Deși protecția solară pentru corp este mai populară în timpul verii, recent femeile au început să îi acorde o atenție mai mare, indiferent de anotimp, integrând în rutina de îngrijire a tenului diferite produse pe bază de FPS (SPF).
Cosmeticele și produsele de make-up cu FPS (SPF) oferă o protecție suplimentară împotriva efectelor negative ale expunerii la soare. Un exemplu de astfel de produse poate fi crema hidratantă pentru toate tipurile de ten, cu SPF 15, de la Estée Lauder, Multi-Protection Anti-Oxidant Sheer Tint Release Moisturizer sau fondurile de ten cu SPF, Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place și Lancôme Teint Idole Ultra Wear. 
 
Mai mult decât atât, integrarea produselor hibrid, care conțin factor de protecție solară, în rutina zilnică protejează împotriva radiațiilor UV și contribuie la prevenirea ridurilor și a petelor pigmentate. Din acest motiv, fondurile de ten CC&BB cu factor de protecție au devenit din ce în ce mai populare. Printre produsele preferate de consumatori se numără Payot Crème No.2 CC Cream (SPF 50+), Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Crème (SPF 10), Missha M Perfect Cover și Shiseido Sun Care Sports BB (SPF 50). 
 
Pe măsură ce produsele cu protecție solară devin parte din rutina zilnică de îngrijire a pielii, Notino se concentrează pe a oferi consumatorilor cele mai potrivite produse pentru protecția împotriva soarelui pe toată durata anului.
Pe pagina de blog „Notino Beauty Blog”, consumatorii pot descoperi sfaturi utile despre alegerea și utilizarea produselor cu factor de protecție solară, în funcțiile de nevoile tenului lor. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod