Soarele- prieten și dușman

Se pare că anul acesta primăvara o să fie scurtă și mofturoasă. Imediat cum am ieșit din iarnă, mai că ne bătea gândul să ne încălțăm în sandale și să ne lăsăm mângâiate de mult

Se pare că anul acesta primăvara o să fie scurtă și mofturoasă. Imediat cum am ieșit din iarnă, mai că ne bătea gândul să ne încălțăm în sandale și să ne lăsăm mângâiate de mult lipsitele raze de soare.

Sunt absolut convinsă că iți dorești să ai o piele bronzată, atunci când decizi că a venit momentul să te îmbraci cu ceva mai subțire și să-ți lași pielea să respire.

Preventiv, m-am gândit să scriu acest articol...ca să nu mi-o ia soarele înainte și să provoace tot felul de neplăceri :)

Un proverb românesc spune „unde nu intră soarele pe fereastră, intră doctorul pe ușă”. Soarele este, de foarte multe ori, cel mai bun prieten al nostru.

De ce? Pentru că ajută la fixarea calciului în oase, omoară anumiți germeni care ne pot face multe probleme, ajută la producerea vitaminei D și îi dă pielii un aspect catifelat, ciocolatiu (în funcție de pigmentul fiecărei persoane).

Pe de altă parte, mai auzim „prin vecini” că soarele „dăunează grav sănătății”. Obiectiv vorbind, orice lucru în exces dăunează sănătății. Și în cazul acesta, deși soarele este atât de important pentru sănătatea noastră, orice persoană care face abuz poate avea probleme de genul: arsuri, îmbătrânirea prematură a pielii, insolație, scăderea imunitarii și chiar cancer de piele.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri cât mai mult de soare, fără a risca tot felul de probleme nedorite:

Înainte de a te expune la soare, ai nevoie de o pălărie și de ochelari de soare.

Nu uita că și părul are de suferit dacă este expus în exces la soare.

Aplică-ți cu aproximativ 20 de minute înainte o cremă de plajă, cu factor de protecție ridicat și nu îți da cu parfum sau cu deodorant (în contact cu soarele, acestea pot provoca iritații).

Balsamul de buze nu trebuie să-ți lipsească din genată. Fiind foarte sensibile, buzele se deshidratează foarte ușor.

Nu te expune la soare între orele 12:00 si 16:00. În această perioadă, radiațiile solare sunt foarte, foarte puternice.

Acum că ai aflat ce ai de făcut, rămâne doar să aștepți să te bucuri cât mai mult de minunatele beneficii pe care ni le oferă soarele.

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod