Cum se alege şi se aplică corect fondul de ten

Am fost într-o mini vacanţă în Grecia, cu maşina. La drumul spre întoarcere am oprit într-o benzinărie să alimentăm şi să bem o cafea.
Am comandat cafeaua şi m-am aşezat la masă... în stânga mea, două doamne. Până aici nimic neobişnuit.

Trec de la discuţii despre consumul maşinii, despre calitatea proastă a drumurilor, la machiaj. Subiectul era: cum se alege şi se aplică corect fondul de ten. Una dintre ele îşi alegea fondul de ten cu unul sau chiar două nuanţe mai închis pentru că îi plăcea să fie mai bronzată. Cea de-a doua o corectează şi îi dă sfaturi despre cum se alege şi se aplică corect fondul de ten.

Nu m-am putut abţine şi am intervenit în discuţie. Le-am spus câteva tips-uri despre fondul de ten, mi-au mulţumit, iar una dintre ele mi-a promis că se va înscrie la cursurile de machiaj ale academiei mele ABA MAKE-UP ACADEMY, pentru că, da, îi place foarte mult machiajul.

Acum, cum se alege şi se aplică corect fondul de ten? Sunt trei criterii de care ţinem cont când alegem produsul:

1.
Nuanţa fondului de ten se alege cât mai apropiat de cea a tenului
. Testarea lui se face pe zona dintre mandibulă şi gât. De ce? Pentru că trebuie să avem aceeaşi nuanţă pe tot corpul. Faţa este una dintre cele mai expuse zone la soare, poate fi înşelător să iei un fond de ten care să se potrivească nuanţei tenului, dar care să fie în discrepanţă cu restul corpului. De aceea, de multe ori trebuie să aducem tenul la nuanţa de pe restul corpului. 

2. Gradul de acoperire. Dacă avem un ten tânăr, fără imperfecţiuni, putem opta atât pentru un produs cu acoperire mică, cât şi pentru unul cu un grad mare de acoperire. Dacă, în schimb, avem un ten matur, în care ridurile îşi fac prezenţa, este indicat să folosim un produs cu un grad de acoperire mai mic.
Asta pentru că nu vrem să evidenţiem şi mai mult ridurile sau imperfecţiunile.  


De altfel, dacă ai un ten acneic, cu imperfecţiuni, alege fondul de ten cu acoperire mai mare. Acesta conţine o cantitate mai mare de pudră în compoziţie şi permite o acoperire mai bună. 


3. Textura. În funcţie de acest criteriu alegem fondul de ten mat pentru tenuri lucioase, care secretă sebum în exces, iar pentru tenurile uscate alegem fondul de ten cu textură satinată, hidratantă. Acestea pot conţine şi ulei, pentru ca tenul să fie foarte bine hidratat. Dacă ai un ten mixt alege un produs pe bază de apă, nu opta niciodată pentru unul ce are în compoziţie uleiuri pentru că va da un aspect şi mai încărcat tenului. 

Cu siguranţă sunt şi alte criterii de selecţie însă acestea sunt cele mai importante atunci când alegi fondul de ten.

Aplicarea produsului se face din centrul feţei spre extremităţi, având grijă să distribuim cât mai bine şi mai uniform produsul fără a lăsa urme şi fără a crea acel efect de mască, des întâlnit.
Spre frunte, maxilar, bărbie şi gât tragem de produs în jos. 

Pentru o aplicare mai bună poţi folosi o pensulă de fond de ten sau un bureţel uşor umezit. Dacă nu ai nici una dintre aceste ustensile poţi folosi degetul inelar.

Revenind la scumpele mele doamne, pe care le salut cu această ocazie, le spun că pentru a obţine un efect bronzant să folosească o pudră bronzantă, deşi nu mai este chiar în trend. Acum se poartă light contouring-ul.

See you next time,
Alina!
The art of illusion,
The world of make-up!

Make-up artist: Alina Brăilescu – www.abacademy.ro 
Foto: Cristian Dobre – www.cristiandobre.com 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod