Machiajul nu se asortează!

De multe ori mă întâlnesc cu doamne/domnișoare care, atunci când le întreb după ce criterii decid culorile machiajului, îmi spun că îl asortează fie cu îmbrăcămintea, fie cu nuanța

De multe ori mă întâlnesc cu doamne/domnișoare care, atunci când le întreb după ce criterii decid culorile machiajului, îmi spun că îl asortează fie cu îmbrăcămintea, fie cu nuanța ochilor. Din punct de vedere colorimetric, este total greșit.

Arta machiajului presupune să te uiți în oglindă, să decizi ce vrei să scoți în evidență și să faci tot posibilul să-ți atingi obiectivul, fără a părea foarte machiată (ideal ar fi să nu se vadă că porți machiaj). Acest lucru se poate face cu ajutorul produselor de înfrumusețare și foarte, foarte puțin cu ajutorul fardurilor colorate.

Însă dacă vrei să-ți scoți în evidență, de exemplu, ochii verzi, atunci nu este recomandat să te machiezi tot cu verde.

Ce ai face dacă ai avea ochii verzi, un make-up pe verde și te-ai îmbrăca tot cu verde? În niciun caz nu ar ieși culoarea ochilor în evidență și practic machiajul tău nu și-ar atinge scopul.

Machiajul nu se asortează, ci el scoate în evidență ceea ce avem mai frumos (sau ceea ce ne dorim să atragă atenția). Astfel, pentru un machiaj reușit, este important (dacă nu obligatoriu) să folosești farduri în culori complementare nuanței ochilor tăi. De aceea, ca să scoți in evidență verdele ochilor, încearcă să folosești farduri ce virează în roz.

Dacă ai ochii albaștri, atunci nuanțele potrivite sunt de cărămiziu, auriu, maroniu.  Dacă ai ochii căprui cu reflexii aurii, atunci poți să te machiezi inclusiv cu albastru electric.

Machiajul nu este un accesoriu care se poate asorta, nu este ceva cu care să te mândrești când ieși în oraș. Este un stil de viață, stilul tău de a te scoate în evidență, de a arăta exact așa cum îți dorești. Cu ajutorul machiajului,poți să-ți scoți în evidență culoarea părului, a ochilor, a tenului sau a buzelor.

Depinde doar de tine ce îți place, atunci când ești cu pensula în mână :)

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod