Joacă-te cu umbrele!

Cu ajutorul umbrelor folosite în machiaj, poți să-ți creezi orice imagine îți dorești. Se spune că nimic nu e mai important ca umbrirea în make-up. La ce mă refer? În multe

Cu ajutorul umbrelor folosite în machiaj, poți să-ți creezi orice imagine îți dorești. Se spune că nimic nu e mai important ca umbrirea în make-up.

La ce mă refer? În multe postări am vorbit despre faptul că, în mare, machiajul are noțiuni de matematică pură. Plecând de la forma feței perfecte (cea ovală), te uiți în oglindă și stabilești care este forma feței tale. Apoi, cu ajutorul umbrelor din machiaj, poți să-ți transformi forma feței în forma ideală.

În general, culorile închise micșorează, iar cele deschise, măresc.

Același principiu se aplică, evident, și în machiaj: culorile închise micșorează zona în care au fost aplicate.

Să presupunem că ai forma feței pătrată, iar ochii sunt micuți și depărtați. Pentru a ajunge la forma ovală (forma feței perfecte), tot ce ai de făcut este să aplici în zonele care sunt în surplus un blush, o pudră sau un fond de ten puțin mai închise decât tenul. Respectiv colțurile frunții și colțurile mandibulei. În felul acesta, ai reușit să ajungi de la o formă pătrată, la una ovală.

Imaginează-ți că umbrirea este ca o gumă de șters. În ceea ce privește ochii, aceștia trebuie alungiți puțin către exterior și iluminați în zona din imediata vecinătate a bazei nasului.

Pe același principiu se merge și în cazul bărbiei duble. Multe persoane au această problemă și, în principiu, ea se rezolvă cu un pic de sport. Dar ca o soluție mai rapidă și de compromis, pot oricând să-și umbrească puțin zona bărbiei, lăsând astfel iluzia unei mandibule conturate.

Produsele care se aleg pentru umbrire nu trebuie să fie cu mult mai închise decât nuanța tenului.

Cu alte cuvinte, nu trebuie să folosești negru sau fond de ten cu patru nuanțe mai închis decât fondul de ten care se contopește cu pielea. Umbrirea este foarte fină, iar diferența nu trebuie să fie una evidentă.

Articol asigurat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod