5 trucuri de beauty care te ajută să ai un ten strălucitor

Chiar dacă sunteţi fani al acestui minunat sezon, pielea voastră este cu siguranţă de altă părere. Aerul rece, uscat şi lipsa soarelui vă poate duce cu uşurinţă la un aspect tern al

Chiar dacă sunteţi fani al acestui minunat sezon, pielea voastră este cu siguranţă de altă părere. Aerul rece, uscat şi lipsa soarelui vă poate duce cu uşurinţă la un aspect tern al tenului.

În meseria mea de make-up artist, am învăţat şi am testat de-a lungul timpului tehnici şi produse care vă pot face tenul să arate fresh şi strălucitor pe tot parcursul anului. Secretul constă în produsele pe care le folosiţi. Iată aşadar favoritele mele, pentru acest sezon:

Tratamentul reparator

De curând am descoperit o cremă multifuncţională de care m-am îndrăgostit. Este vorba de Egyptian Magic, o cremă extrem de versatilă şi cu ingrediente 100% naturale, bazată pe produse apicole (ţineţi minte celebra Apidermin ?... eu o ţin minte cu siguranţă deoarece se afla mereu pe noptiera mamei mele şi a ajutat-o să întârzie semnele bătrâneţii). Am la îndemână o cutie mereu, şi mă ajută în cazul buzelor sau a pielii crăpate, a pielii dezhidratate, cuticulelor, şi chiar ca şi mască de păr.

O folosesc cu succes şi ca bază de machiaj pentru persoanele care au tenul foarte uscat.  Iar dacă o aplicaţi seară de seară, înainte de culcare, veţi observa cu siguranţă efectele ei miraculoase.

O variantă la fel de bună este Eucerin- Aquafor Baby Healing Ointment, care acţionează cu succes în cazul pielii afectate de temperaturile joase, sau Mario Badescu- Kera Moist Cream, excelentă pentru pielea sensibilă şi pentru zonele de roşeaţă sau descuamate ale tenului. Această cremă conține Keratoplast, un calmant organic, ingredient care ajuta la reducerea roseții și consolidarea capilarelor.

Cremele pigmentate sau BB

Din păcate, multe femei apelează iarna la fonduri de ten cu o putere mare de acoperire, gândindu-se probabil că un astfel de produs le va masca un ten palid. De cele mai multe ori culoarea aleasă este mai închisă decât trebuie, iar rezultatul este tragic şi tenul arată foarte încărcat.

De aceea, vă recomand cu încredere cremele pigmentate pentru acest sezon, deoarece hidratează şi uniformizează în acelaşi timp. Rezultatul: o piele strălucitoare, care va ieşi în evidenţă.

Preferata mea este Estee Lauder Daywear BB Anti-Oxidant Beauty Benefit Creme, deoarece este potrivit de hidratantă, are un pigment frumos(în subtonuri galbene), şi factor de protecţie 35. Vă recomand în acelaşi timp Bobbi Brown SPF 15 Tinted Moisturizer, care intră foarte repede în piele şi îţi lasă o senzaţie fresh şi uşoară, şi Clarins Hydra-Care Tinted Moisturizer SPF 6, o cremă light, dar cu o putere de acoperire foarte bună.

Exfolierea

Pentru a obţine o piele sănătoasă şi strălucitoare aveţi nevoie neapărat de un scrub pentru faţă care să vă cureţe treptat stratul superior al pielii şi să elimine celulele moarte. Tocmai din acest motiv vă recomand un scrub light, pe care să îl folosiţi de două ori pe săptămână; mărcile existente în farmacie, ca de exemplu La Roche Posay sau Neutrogena îşi fac treaba foarte bine.

Puteţi merge şi pe variante organice, ca scrub-ul cu sâmburi de caisă de la Himalaya sau chiar pe unul făcut acasă, cu miere şi zahăr brut.

Loţiunile autobronzante

Cine mai are nevoie de soare pentru un aspect bronzat? Îmi place să folosesc mereu o cremă uşor autobronzantă înainte de un eveniment, astfel tenul meu va arăta cu siguranţă mai bine. Apelaţi aşadar cu încredere, şi puţină atenţie la aplicare, la creme autobronzante.

Îmi plac Clarins Self Tanning Instant Gel (cea mai naturală culoare), Guerlain Terracotta Sunless Self-Tannig Balm(ideală şi pentru picioare) sau Neutrogena Sun Fresh Sunless Foam (intră instant în piele şi are un miros extraordinar de grapefruit şi nectarine).

Fardurile cremoase de pleoape

O soluţie la îndemână pentru a obţine un machiaj al pleoapelor sunt fardurile cremoase. Preferatele mele sunt MAC Paint Pot, Make-up Forever Aqua Creme şi Chanel Illusion d’Ombre.

Aceste produse conţin pigmenţi extra şi ne conferă un aspect dramatic, cu un efort foarte mic. Aplicaţi peste ele puţin fard pudră şi estompaţi foarte bine. Îndrăzniţi să vă jucaţi şi să experimentaţi culori noi. În definitiv, puteţi lua un şerveţel demachiant, dacă nu sunteţi mulţumite de rezultat, şi să o luaţi de la capăt.

Sper să vă fie de folos aceste mici trucuri şi să încercaţi produsele pe care vi le-am recomandat. Vă invit şi pe site-ul meu, www.ralucaluca.com, sau pe www.bridangels.ro.

Vă îmbrăţişez cu drag!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod