Machiaj

Reguli de make-up care s-au dovedit a fi un mit

Unele teorii legate de machiaj sunt de-a dreptul false. Descoperă câteva dintre regulile de make-up care s-au dovedit, în timp, a fi un mit.
De exemplu, o teorie interesantă este aceea legată de faptul că nu oricine poate să poarte rujul roşu. Cu siguranţă că ai auzit-o de nenumărate ori şi poate chiar te numeri printre femeile care evită această culoare pe buze. Ei bine, aceasta este una dintre regulile de make-up care s-au dovedit a fi un mit, după cum susţin specialiştii de la BrightSide. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să scapi de stereotipuri şi să abordezi arta machiajului cu mult curaj:


Mitul #1. Rujul roşu nu se potriveşte oricui

Această teorie este cât se poate de falsă, susţin specialiştii. Rujul roşu se potriveşte oricui, totul constă în alegerea nuanţei potrivite de roşu.


Mitul #2. Mascara trebuie aruncată după ce se usucă

Trebuie să ştii că durata de viaţa a rimelului este de doar trei luni, astfel că nu ar fi recomandat să-l foloseşti până se usucă. După ce trei aceste trei luni, mascara devine foarte periculoase pentru ochi, favorizând apariţia infecţiilor din cauza bacteriilor care se dezvoltă şi pot pătrunde în ochi.



Mitul #3. Chiar dacă expiră pot să folosesc unele produse cosmetice

Acest obicei este unul foarte greşit, deoarece nu degeaba sunt afişate pe ambalaj acele termene de valabilitate. Iar numărătoarea inversă începe din momentul în care a desigilat produsul respectiv. Încearcă să ţii cont de durata de viaţă şi aruncă produsul după ce acesta a depăşit termenul de valabilitate.


Mitul #4. Poţi aplica waterproof mascara în fiecare zi

Nu este tocmai bine să faci acest lucru dacă nu ai niciun motiv. Aşa cum probabil ai observat deja, mascara waterproof se îndepărtează foarte greu şi cu cât vei insista mai mult asupra genelor, cu atât ele vor deveni mai fragile şi vor cădea.



Mitul #5. Crema hidratantă poate înlocui primer-ul

Pe lângă hidratare, primer-ul netezeşte pielea. De asemenea, machiajul aplicat peste un primer va fi mult mai rezistent.


Mitul #6. Concealerul (anticearcănul) trebuie aplicat înainte de fondul de ten

Din contră, este de preferat să aplici fondul de ten şi abia apoi să foloseşti concealerul pentru a corecta imperfecţiunile. Astfel nu vei risca să aplici prea mult şi vei obţine un look natural.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod