Greșeli de machiaj care nu îți pun fața în evidență

Există multe motive pentru care machiajul nu rămâne pe față cât de mult ți-ai dori. Câteodată, este vorba despre produsele pe care le folosești sau chiar și tehnicile de machiaj pe care le utilizezi. Specialiștii au identificat câteva greșeli de machiaj care nu îți pun fața în evidență. Iată despre ce este vorba!

Ce greșeli de machiaj ar trebui să eviți?


1. Nu folosești primer


Primerul creează o bază a machiajului care te ajută să menții machiajul pe față cât mai mult timp. Primerul blochează umiditatea pielii și îți uniformizează tenul. Există nenumărate tipuri de primer disponibile. Încearcă să-l alegi pe cel potrivit pentru tenul tău. Primerul este un produs cosmetic potrivit chiar și pentru tenul uscat. 

2. Nu folosești pudră translucidă


Poți crea un finisaj perfect cu ajutorul pudrei translucide. Este un produs ideal, deoarece împiedică apariția strălucirii tenului și poate fi folosit pentru toate tipurile și tonurile pielii.
Aplică un strat subțire de pudră translucidă după ce te-ai machiat, adică peste primer și fond de ten. Pudra translucidă este ca un strat protector care te asigură că machiajul rezistă pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că pudra este aplicată corect. Folosește o pensulă mare și moale și aplică pudra pe obraji, frunte, nas și bărbie.

3. Folosești fondul de ten greșit


Fondul de ten potrivit pentru tenul tău te poate ajuta să menții machiajul mai mult decât de obicei. Dar există atât de multe tipuri de fond de ten existente în magazine, încât alegerea fondului de ten potrivit pentru tine poate fi destul de grea.
Cei doi factori principali pentru alegerea fondului de ten constau în echilibrul natural de umiditate / ulei al pielii și finisarea machiajului. Fondul de ten trebuie să echilibreze proprietățile naturale ale pielii cu finisajul machiajului. De exemplu, dacă ai pielea uscată și vrei un machiaj strălucitor sau satinat, trebuie să alegi un fond de ten foarte hidratant.

4. Folosești prea multe produse de machiaj


Multe persoane cred că secretul unui machiaj rezistent este reprezentat de aplicarea multor produse de machiaj. Însă prea mult machiaj îți poate strica aspectul final.
Nu numai că va dispărea de pe față, dar riști să pari și mai în vârstă. Folosește produse care să nu încarce fața și aplică întotdeauna primer în prealabil. În plus, un strat subțire de pudră translucidă te va ajuta să obții efectul dorit. Mai bine folosești o tehnică de stratificare în locul produselor aplicate excesiv pe față.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod