Cum să-ți organizezi cosmeticele după metoda KonMari. 20 de idei din care să te inspiri


Probabil ai descoperit din proprie experiență că organizarea lucrurilor pe care le deții este benefică pentru starea ta psihică.
Iar dacă n-ai încercat până acum să-ți pui în perfectă ordine fie dulapul cu haine, fie cel de cosmetice, trebuie să încerci. Un spațiu organizat îți oferă o stare bună de spirit și te ajută să economisești timp. 

Un adevărat star în materie de organizare este specialista de origine japoneză Merie Kondo, care a dezvoltat metoda numită KonMari. Această tehnică poate fi folosită pentru organizarea întregii locuințe, dar o poți pune în practică și doar pentru rafturile cu produse cosmetice, dacă simți este nevoie de o schimbare. 

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a începe organizarea este să golești toate dulapurile și rafturile în care păstrezi cosmetice. Pune toate produsele într-o gramadă și apoi sortează fiecare obiect în parte și alege dacă este de păstrtat, de donat sau de aruncat.
În mod sigur vei descoperi că ai același fard în variante identice sau că ai produse expirate pe care ar fi trebuit să le arunci mult timp în urmă. 

Un element de bază al tehnicii KonMari este să păstrezi numai acele lucruri care îți inspiră bucurie și să renunți la cele pe care le ții doar pentru că nu știi ce să faci cu ele. 

Numeroase femei au încercat deja această tehnică pentru organizarea cosmeticelor. Iar rezultatele obținute sunt de-a dreptul spectaculoase, așa cum o demonstrează imaginile postate pe Instagram. Descoperă 20 de exemple care te vor inspira să-ți organizezi cosmeticele.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod