5 reguli ca să aplici corect creionul dermatograf pe pleoapele inferioare

Nu este dificil să conturezi linia inferioară a ochilor cu ajutorul unui creion dermatograf, dar la fel de ușor poți face greșeli minore care îți pot afecta machiajul fără să realizezi.
Iată câteva reguli pe care să le respecți când aplici creionul dermatograf pe pleoapele inferioare:

Trasează linii subțiri

Ai grijă ca liniile să fie subțiri și delicate. Una dintre cele mai mari greșeli când vine vorba de machiajul pleoapei inferioare este crearea unor zone închise la culoare sub ochi. Acestea se întind treptat de-a lungul zilei și provoacă impresia unor cearcăne sub ochi. Menține linia subțire pe măsură ce o trasezi ținând creionul înclinat și aplicând culoarea cu lateralul minei, nu cu vârful.

Conturează trei sferturi din pleoapă, evitând colțurile interioare

Creionul dermatograf de culoare închisă trasat în colțurile interioare îți fac ochii să pară mai mici. Este o greșeală de machiaj pe care ar trebui să o eviți întotdeauna.
Trasează, în schimb, o linie chiar sub genele inferioare în această zonă, fără să apeși.
În acest fel conjunctiva nu va fi acoperită în toalitate, ceea ce va menține luminozitatea colțurilor interioare și nu va schimba proporțiile ochilor.

Nu contura conjunctiva

Colorarea conjunctivei, mucoasa pleoapelor care intră direct în contact cu globul ocular, a crescut în popularitate în ultimii ani, dar este recomandat să nu încerci acest tip de machiaj, mai ales pe ploeoapa inferioară. Nu doar că îți va face ochii să pară mai mici și mai întunecați, dar prezintă un risc pentru sănătate, putând să provoace infecții, mâncărimi și iritații.

Blenduiește cu grijă

Uniformizarea creionului dermatograf pe linia genelor și la colțurile ochilor te ajută să obții ochi definiți cu un aspect natural, în locul unor linii aspre. Dar dacă blenduiești prea mult, vei obține o umbră gri în jurul ochilor, care va crea efectul de cearcăne.
Blenduiește de jos în sus, stânga - dreapta, iar dacă observi că linia începe să pară estompată, este momentul să nu mai întinzi și să începi curățarea zonei de sub ochi.

Curăță întotdeauna zona ochilor după aplicarea creionului

Urme cenușii de creion dermatograf întinse prea mult sub linia pleoapei inferioare te vor face să pari obosită și încercănată. Un bețișor pentru urechi înmuiat în demachiant te va ajuta să ștergi dermatograful întins, astfel încât conturul pleoapelor inferioare să arate impecabil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod