Uleiul de migdale face minuni cu pielea. Încearcă-l şi tu!

Migdalele conţin importante surse de vitamine, în special vitamina E, minerale (magneziu, potasiu, zinc şi fier) şi fibre. De asemenea, conţin amigdalin, cunoscut sub numele de letril sau vitamina B17, un element extrem de benefic impotriva cancerului. Folosit în tratamente cosmetice, uleiul de migdale hidratează în profunzime, hrăneşte şi curăţă pielea, datorită acidului linoleic şi acizilor graşi pe care îi conţine.

Migdalele conţin importante surse de vitamine, în special vitamina E, minerale (magneziu, potasiu, zinc şi fier) şi fibre.

De asemenea, conţin amigdalin, cunoscut sub numele de letril sau vitamina B17, un element extrem de benefic impotriva cancerului.

Folosit în tratamente cosmetice, uleiul de migdale hidratează în profunzime, hrăneşte şi curăţă pielea, datorită acidului linoleic şi acizilor graşi pe care îi conţine. Când vine vorba de pielea ta, uleiul de migdale face adevărate minuni. Este potrivit pentru orice fel de tip de ten şi reuşeşte să catifeleze şi să ofere strălucire pielii, hidratează în profunzime, calmează iritaţiile şi inflamaţiile, întârzie procesul de îmbătrânire, ameliorează cearcănele, calmează pielea uscată, tratează erupţiile cutanate de pe corp.

Hidratant pentru pielea uscată
Datorită proprietăţilor sale, uleiul de migdale este un bun emolient pentru pielea uscată.

Tot ce ai de făcut este să aplici câteva picături de ulei pe pielea curată, înainte de culcare. Uleiul de migdale este foarte eficient şi în zona ochilor. Acesta diminuează aspectul cearcănelor şi a ridurilor.

Tratament pentru maini
Pilea mâinilor se usucă cel mai repede. De aceea ai nevoie de hidratare intensă. O linguriţă de ulei de migdale se amestecă cu o două linguriţe cu unt. Dupa ce ai amestecat bine, aplică pe mâini, înainte de culcare. Acoperă mâinile cu mănuşi din bumbac. Dimineaţă vei avea pielea hidratată şi hrănită.

Împotriva căderii părului
Uleiul de migdale este recomandat atunci când alte tratamente împotriva căderii părului nu au funcţionat. Masează scalpul cu ulei de migdale, de două ori pe săptămână, seara înainte de culcare. A doua zi spală părul cu şampon şi balsam. Uleiul de migdale îţi va face părul să crească mai repede şi mai sănătos deoarece acest ulei este o sursă importantă de vitamina E, benefică pentru părul tău.

Tratament pentru maini
Pielea mâinilor se usucă cel mai repede.

De aceea ai nevoie de hidratare intensă. O linguriţă de ulei de migdale se amestecă cu o două linguriţe cu unt. Dupa ce ai amestecat bine, aplică pe mâini, înainte de culcare. Acoperă mâinile cu mănuşi din bumbac. Dimineaţă vei avea pielea hidratată şi hrănită.

Masaj corporal
Uleiul de migdale este folosit şi în aromaterapie. Încercaţi un masaj cu ulei de migdale, imediat după ce aţi făcut duş. De asemenea, dacă aveţi călcâiele crăpate, masaţi cu puţin ulei de migdale, imediat după ce le-aţi spălat. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Juliana pe 5 Oct 2013, 08:57
    Migdale

    Atentie la acidul fitic din migdale care blocheaza niste enzime . Enzimele sunt cele care ajuta la o buna digerare a migdalelor.. Am simtit asta pe pielea mea mai demult cand am mancat cam multe migdale o senzatie de indigestie. Acum cateva zile am lasat peste noapte o mana de migdale la hidratat peste noapte si le-am decojit dimineata.Aveau un gust super si s-au digerat mai usor. Buna idee sa le lasi la hidratat!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod