Tenul cu probleme are nevoie de o rutina de ingrijire!

Frumusetea unui ten sanatos este mai mult decat o problema estetica, ea reprezinta si un indice al sanatatii organismului tau si chiar daca nu iti dai seama iti influenteaza considerabil calitatea vietii.
Frumusetea unui ten  sanatos este mai mult decat o problema estetica,  ea reprezinta si un indice al sanatatii organismului tau si chiar daca nu iti dai seama iti  influenteaza considerabil calitatea vietii.

Studiile specialistilor au demonstrate ca 75% dintre persoanele care au probleme cu tenul se confrunta si cu probleme psihice precum  depresia si  anxietatea. 

De asemenea, studiile au demonstrat ca de-a lungul vietii fiecare persoana se confrunta cu probleme mai mult sau mai putin grave ale tenului.

Dar pentru a intelege mai bine ce inseamna problemele tenului, este important sa stabilim care pot fi acestea: luciu, cosuri,  comedoane  (puncte negre si puncte albe) roseata sau pori dilatati.
De aceea este important sa iti tratezi problemele tenului la timp sau sa previi aparitia lor.

Pentru a te ajuta sa ai un ten frumos si sanatos, iata  2 aspecte  de care trebuie sa tii cont atunci cand iti ingrijesti tenul:

1.    In primul rand este foarte importanta calitatea produselor pe care le folosesti. Specialistii recomanda produsele dermatocosmetice (pe care le cumperi doar din farmacii) deoarece acestea sunt testate dermatologicpe pielea sensibila , nu irita pielea  , nu astupa porii (non-comedogenice ) si nu contin parabeni.

In plus, oricat de efficient este un produs, daca acesta nu este bine tolerat de piele, nu poate fi folosit deaorece poate agrava problemele tenului.
De aceea este important ca toate produsele sa contina si un ingredient calmant (precum Argila sau Apa Termala)

TIPS! Atunci cand alegi un produs pentru Ingrijirea tenului consulta specialistul din farmacie si citeste cu atentie ambalajul produsului.

2.    Un alt aspect extrem  de important este respectarea unei rutine de ingrijire a tenului, atat pe perioada de vindecare a problemelor, cat si dupace problemele dispar.

Pasii unei astfel de rutine sunt: CURATAREA SI INGRIJIREA SPECIFICA.

 

PASUL 1 - Solutia Vichy - CURATARE 3 IN 1 NORMADERM


Curatarea este un proces care nu trebuie sa lipseasca din rutina ta  de ingrijire.  Aceasta nu se refera  doar la demachiere ci si la curatarea tenului de praf, impuritati, exces de sebum .Folosirea unui  produs exfoliant de 2 ori pe saptamana  este foarte importanta deoarece curata tenul in profunzime, deblocand porii.

TIPS1: Curata tenul atat seara cat si  dimineata (in timpul noptii secretia de sebum  creste, blocand porii si generand aparitia cosurilor; in timpul zilei porii sunt blocati de impuritatile aflate in mediul extern, care stopeaza eliminarea sebumului)

TIPS 2: Cauta produse de curatare care sa aiba mai multe utilizari : Produs de curatare + Produs exfoliant  + Masca (care sa lase pielea fina si mata)



PASUL 2 - Solutia Vichy - Crema hidratanta triactiva NO


Ingrijirea  specifica sau aplicarea unei crème formulate special pentru tenul cu probleme este al doilea pas al rutinei de ingrijire.  Aceasta trebuie aplicata pe tenul curatat dimineata si seara.

TIPS: cauta o crema care nu doar sa trateze problemele dar care sa si matifieze si hidrateze tenul.



Machiajul complementar - Fond de ten NORMADERMTEINT


Machiajul complementar:Machiajul tenului cu probleme este un element extreme de  important. Pe langa rolul de a acoperi problemele tenului acesta trebuie sa le si trateze.

TIPS: Foloseste un fond de ten dermatocomsetic cu Apa termala si ingredientecare sa matifieze tenul.

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adina pe 22 Ian 2012, 23:19
    am scapat de problemele tenului

    eu am scapat de cosuri si in general de tenul incarcat cu acel ceai canadian tea.Elimina toate toxinele din organism.L-am luat initial pentru slabit ,am si slabit cu el cateva kg si am vazut ca am scapat de cosurile de pe spate si de pe fata de punctele alea de grasime si punctele negre.E foarte bun.

    0
    0

  • biutzy1 pe 10 Ian 2012, 14:59
    cremele vichy

    eu cred ca aceasta lotiune este una foarte buna si am s-o incerc...sper sa mearga.:d:-*

    0
    0

  • daniela pe 5 Ian 2012, 17:50
    ingrijirea tenului sensibil

    va dau raspunsul in 2 saptamani:*

    2
    0

  • daniela pe 5 Ian 2012, 17:48
    ingrijirea tenului sensibil

    am sa incerc...produsele de la vichy..sper sa nu ma dezamageasca.:)

    0
    0

  • stoian mihaela pe 14 Dec 2011, 16:47
    tratemente faciale

    eu am folosit crema si fondul de ten Vichy normaderm si sunt foarte dezamagita!

    0
    0

  • geani_geanina pe 6 Dec 2011, 13:34
    tratamente faciale

    eu am toata gama de la vichi normaderm si sant foarte multumita,fondu de ten nu lam incercat dar crema si gelu detergent sant foarte bune..in mai putin de 2 sap se vad rezultate......incercati si voi

    0
    0

  • adriana pe 22 Nov 2011, 14:35
    ten

    eu am folosit ulei de argan ce mai bun pt ten

    0
    0

  • alice pe 11 Nov 2011, 14:14
    pt ''pysi''

    probabil ai o piele intoleranta, ai putea folosi o crema de la Oxyance pt piele atopica , sau de la La Roche-Posay - TOLERAINE ULTRA -eu o folsesc de un an si este grozava la fel si cea de la Oxyance. A si inca ceva : elimina sapunul ! foloseste un gel de curatare pt piele sensibila , cela de l''la Roche posay este grozav ( se gasesc la Sensiblu)

    1
    0

  • pysi pe 5 Nov 2011, 18:01
    tratament facial

    pentr-u curatarea tenului este nevoie de creme dar tenul meu nu suporta nici un fel de crema si la folosirea orcarei creme imi apar cosuri si la fel si la sapun ce ar trebui sa fac? multumesc

    0
    0

  • Ioana Eve pe 4 Nov 2011, 19:48
    Tratamente faciale

    Articolul de mai sus este foarte interesant. Dar esential pentru ten este sa avem grija de el nu doar prin folosirea unor produse calitative, ci si print-un tratament facial efectuat de catre un specialist. Este adevarat, un specialist bun, care sa lucreze bine si fara sa te sluteasca gaseti cam rar. Recomand Club Esseza. Produsele cu care se lucreasa sunt profesionale, si nu se gasesc oriunde in comert. Dupa primul tratament la Essenza, am inceput sa folosesc produsele Guinot, pe care le procur din Club si chiar sunt foarte multumita!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod