Cum sa-ti intineresti tenul in 20 de minute?

Ridurile fine, cele de imbatranire, petele si alte imperfectiuni ale pielii pot fi corectate in 20 de minute prin actiunea unor fascicule de lumina care stimuleaza repararea tesutului cutanat. Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog explica avantajele si dezavantajele acestei proceduri.
Ce este Activ Laser FX si cum actioneaza el?
Laserul Active FX este cea mai noua procedura laser cu lumina fractionata pe baza de CO2 care repara imperfectiunile pielii. Sedinta unica Active FX se efectueaza sub anestezie locala sau intravenoasa si consta in expunerea portiunii de piele care se doreste a fi tratata la acest tip de laser. Fasiile de lumina ale laserului intra in piele, actionand asupra celulelor responsabile cu repararea tesutului cutanat. Caldura determina contractia colagenului din piele, ceea ce determina o remodelare a liniilor tenului. Procesul de neocolageneza echivaleaza cu o vindecare naturala a pielii, permitand corectarea imperfectiunilor dermatologice.

Cui ii este recomandata aceasta interventie si ce probleme trateaza?
Interventia este recomandata persoanelor cu imperfectiuni majore ale pielii si celor care prezinta un ten imbatranit, ridat.
Problemele tratate de aceasta noua tehnologie sunt: ridurile fine si cele de imbatranire, pielea flasca, petele, urmele lasate de acnee si alte imperfectiuni ale pielii. Tratamentul poate fi aplicat atat persoanelor imbatranite prematur, cat si tinerilor cu cicatrici la vedere.

Ce efecte are si de cate sedinte este nevoie, in functie de problemele pe care le trateaza?
Aparatul aduce o revigorare a tonusului si texturii pielii, diminuarea ridurilor si vindecarea imperfectiunilor dermatologice. Toate aceste beneficii sunt obtinute intr-o singura sedinta.

Care este perioada de recuperare in urma procedurii?
Perioada de recuperare variaza intre 7 si 10 de zile.
In acest timp pacienta va avea tenul rosu. De la o zi la alta aspectul fetei se imbunatateste vizibil, dar maximul de beneficiu va fi atins la 6 luni, o data cu regenerarea completa a pielii.

Care sunt avantajele si dezavantajele acestei proceduri?
Tratamentul reuseste sa asigure o imbunatatire a texturii pielii pe care nicio alta metoda nu o obtine. Rezultatele bune apar insa dupa o procedura efectuata in anestezie locala si dupa o perioada de inrosire cutanata care dureaza 7 zile. Pielea proaspata, care se formeaza treptat se poate pata daca nu e protejata de lumina. Tratamentul este contraindicat in sarcina si alaptare.

Pe ce perioada sunt vizibile efectele?
Efectele procedurii sunt permanente.
Daca cineva doreste sa repete procedura, aceasta se va putea face abia dupa 6 luni.

Despre ce pret putem sa vorbim?
Pretul pentru aceasta interventie difera in functie de problemele pe care le prezinta pacientul, suma plecand de la 2000 de euro. Tratamentul poate fi folosit si la corectia pleoapelor, in cadrul interventiei de blefaroplastie.

Din experienta dumneavoastra, care dintre procedurile de intinerire a dat cele mai bune rezultate?
Active Laser FX este cea mai noua si cea mai eficienta procedura de intinerire care nu necesita o interventie chirurgicala.

Ce le recomandati cititoarelor TopSanatate care doresc sa-si imbunatateasca aspectul tenului?
Sunt multe proceduri cosmetice, dermatologice si chirurgicale care vizeaza aspectul tenului.
Laserul Fraxel este o optiune pentru persoanele care nu doresc repaus si sunt dispuse sa faca sedinte repetate. Pretul unei sedinte depinde de suprafata totala, intre 100 – 750 euro. Active FX ofera o solutie medicala cu pretul unui repaus mai lung, iar pretul porneste de la 2000 euro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod