De la 1 iulie se va introduce pachetul minim de servicii de sanatate

La intalnirea oficiala cu Susanne Krastner, vicepresedintele Bundestag, ministrul Sanatatii a declarat ca in premiera, in Romania se va introduce, incepand cu data de 1 iulie, pachetul minim de servicii, iar din luna septembrie Legea profesiilor medicale si a malpraxisului.
Ion Bazac, ministrul Sanatatii, a informat-o pe Susanne Krastner ca prioritatile sale in calitate de ministru sunt cresterea accesului populatiei la servicii de sanatate de calitate si medicamente ieftine, precum si restructurarea sistemului. Ministrul Bazac a spus ca sistemul de sanatate trebuie restructurat si descentralizat. De asemenea, ministrul a declarat ca va schimba filosofia financiara a sistemului de sanatate roman in acest an.

De asemenea, Ion Bazac a discutat si despre posibilitatea introducerii sistemului de co-plata pentru cei care vor dori un medicament mai scump sau un medic anume.
Pentru categoriile de persoane defavorizate insa se lucreaza deja la un nou concept, cel al sistemului de vouchere de sanatate.

Ministrul a spus ca este echitabil ca, in aceasta perioada, sistemul de urgenta sa fie pastrat neschimbat, adica sa fie finantat de la bugetul de stat si sa poata fi accesat in egala masura de cei care contribuie sau nu la fondul de asigurari de sanatate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod