Cum sa prepari un antiperspirant acasa?

Ai probleme cu transpiratia, ai incercat o gramada de produse de pe piata si nu ai gasit niciunul care sa dea rezultatele promise.

Nu ai incercat si reteta de mai jos. Ai la indemana niste ingrediente care sunt usor de gasit in farmaciile naturiste si o reteta care le combina intr-un mod miraculos. Poti sa incerci cu incredere pentru a constata efectele benefice pe care le aduce.

Ceea ce trebuie sa tii minte este ca acest antiperspirant nu va impiedica umezirea si patarea hainelor in zona axilelor, insa poti sa fii sigur/a de efectul garantat impotriva mirosurilor deranjante care insotesc transpiratia.
 

De ce ingrediente ai nevoie?
 
  • 1 sticla cu pulverizator
  • 1/4 ceasca extract de Hamamelis
  • 1 lingurita gel de aloe vera
  • 1/2 ceasca cu apa minerala
  • 1 lingurita glicerina vegetala
  • 2 picaturi de ulei de lavanda
  • 3 picaturi extract din arbore de ceai (tea tree)
 

Mod de preparare

Este foarte important sa urmezi pasii de mai jos pentru a combina perfect ingredientele si a prepara un deodorant eficient.
 
1. Primul pas: toarna apa in sticla si apoi adauga glicerina vegetala si gelul de aloe vera. Agita sticla cu putere pentru a favoriza amestecarea ingredientelor;
 
2. Pasul al doilea: se adauga apoi extractul de Hamamelis si uleiurile esentiale de lavanda si tea tree, agitand in continuare sticla pentru omogenizarea mixturii. Uleiul de lavanda ofera o aroma placuta si are proprietati antiseptice, iar cel de arbore de ceai este antiseptic, antibacterian si antifungic;
 
3. Pasul al treilea: pulverizeaza sub brat si asteapta cateva secunde sa se evapore inainte de a te imbraca. De asemenea, mai poti sa adaugi alt ulei esential pentru a potenta mirosul deodorantului.
 
Mirosul specific al transpiratiei este sesizabil in special in zona axilei, unde exista o concentratie mare de glande sudoripare. Initial, transpiratia este inodora, insa acest lucru se schimba din cauza lipidelor continute care dezvolta un cadru propice pentru inmultirea bacteriilor. Aceste bacterii interactioneaza cu lipidele, transformandu-le in componente, cum ar fi acidul izovaleric, care au acel miros caracteristic sudorii.




 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marinescu Ioan pe 5 Aug 2008, 08:55
    Antiperspirant acasa

    In principiu, merge, dar extractul de Hammamelis, fiind roscat, ar putea pata iar 3 picaturi de arbore de ceai e o tampenie! Poate de extract sau de ulei din arborele de ceai.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod