Cu câți ani arăți mai tânără dacă faci sport? De ce?


Sportul și pielea tânără și suplă

Exercițiile fizice determină inima să pompeze mai mult sânge de-a lungul întregului corp, activitatea susținută contribuind și la o mai bună oxigenare a acestuia. Toate se traduc prin îmbunătățirea aspectului pielii, eliminarea mai eficientă a toxinelor și reproducerea accelerată a celulelor pielii.

Sportul sau cum să arăți cu până la 40 de ani mai tânără

Un studiu publicat în acest an de cercetătorii de la Universitatea McMaster din Ontario, SUA, a mers până la a afirma că sportul, nu neapărat foarte solicitant, poate ajuta pielea să întinerească chiar și cu 40 de ani!

Experții americani au apelat la 29 de voluntari, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 84 de ani.

Jumătate dintre participanți au fost instruiți să facă mișcare (moderată sau intensă) timp de 3 ore pe săptămână, în timp ce cealaltă jumătate a rămas sedentară.

La final, fiecărui voluntar implicat în studiu i-a fost analizată o mică porțiune de piele de pe posterior (o zonă rareori expusă razelor solare), iar pielea celor care făcuseră sport s-a dovedit a avea un aspect vizibil mai tânăr.

Și mai șocante au fost rezultatele aceluiași test efectuat pe participanți cu vârste de peste 65 de ani: după 3 luni de antrenament moderat, pielea voluntarilor s-a dovedit a fi la fel de tânără ca aceea a unei persoane de 40 sau chiar de 20 de ani!

"Tot ce au făcut a fost să facă sport.
Este incredibil când te gândești la felurile complicate în care sportul ne modifică trupul", a declarat, pentru Daily Mail, dr. Mark Tarnopolsky, unul dintre specialiștii implicați în studiu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod