Acnee

Ce spun specialiștii despre tratamentele anti-acnee

Atunci când vine vorba de tratamentele anti-acnee naturale, este destul de greu să știi ce funcționează cel mai bine, ce este o risipă de bani și ce este periculos.
Însă mulți medici dermatologi își împărtășesc experiența cu privire la tratamentele anti-acnee. În primul rând, este esențial să știi de ce este cauzată acneea înainte de a alege un tratament. De exemplu, dietele cu un conținut bogat de lactate și carbohidrați pot înrăutăți acneea. Iată ce spun specialiștii despre tratamentele anti-acnee!

Ce ar trebui să iei în calcul atunci când alegi tratamentele anti-acnee?


Doar pentru că un tratament anti-acnee este natural, nu înseamnă că este și eficient sau sigur pentru problema ta.
Este important să fii precaută atunci când îți faci propriul tratament anti-acnee. Cu toate că unele remedii naturale chiar funcționează, nu toți dermatologii sunt de acord cu acestea, din cauza faptului că nu există atât de multe cercetări și studii în spatele acestora. Dacă vrei să încerci un anumit tip de tratament, întreabă-ți dermatologul în primă instanță.

De asemenea, cei mai mulți dermatologi recomandă încercarea tratamentelor anti-acnee de la farmacie înainte de a încerca un tratament făcut în casă.
Aceste remedii pot fi foarte eficiente și ieftine.

Ce ingrediente pot fi folosite în tratamentele anti-acnee?


1. Aspirină


În cazul în care tratamentele de la farmacie nu funcționează, există și alte soluții. Dacă vrei să prepari un tratament care acționează local, pentru a îndepărta 1-2 coșuri, ia o folie de aspirină data viitoare când ești la farmacie. Ingredientul principal din aspirină este acidul salicilic, ingredient care se regăsește și în multe creme care tratează acneea.
Se zdrobește o aspirină și se amestecă împreună cu puțină apă, până când se face o pastă. Se aplică această pastă exact pe coșuri cu ajutorul unui tampon de bumbac și se lasă să acționeze timp de 10 minute.

2. Ulei de argan


Există mai multe uleiuri esențiale care te pot ajuta. Cu toate că poate părea un tratament contraintuitiv, deoarece acneea este cauzată de excesul de ulei, nu te îngrijora. Dermatologii recomandă uleiul de argan. Poți introduce acest ingredient în regimul tău de îngrijire a pielii o dată pe săptămână, pentru a controla producția de sebum și preveni erupțiile.

3. Ulei de ceai verde


Și acest ulei te poate ajuta să scapi de acnee. Poți cumpăra un tratament care conține deja acest extract în el.
Loțiunea cu extract de ceai verde este cunoscută pentru proprietățile sale anti-acneice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod