Alimente pentru frumusete

Stiai ca o alimentatie sanatoasa te ajuta sa te mentii in forma si sa fii sanatoasa. Dar stiai ca alimentatia corecta te ajuta sa iti pastrezi frumusetea? Consumand regulat anumite alimente, poti avea o piele sanatoasa, un par stralucitor si unghii puternice.
Stiai ca o alimentatie sanatoasa te ajuta sa te mentii in forma si sa fii sanatoasa. Dar stiai ca alimentatia corecta te ajuta sa iti pastrezi frumusetea? Consumand regulat anumite alimente, poti avea o piele sanatoasa, un par stralucitor si unghii puternice. Nutritionistii sunt cei care resusesc sa-si dea seama numai aruncand o singura privire, daca o persoana se hraneste corect. Regimul alimentar haotic, "saritul" peste mese, consumarea alimentelor nocive - toate acestea se vad pe chipul tau si pe parul tau.

Cum este frumusetea influentata de alimentatie?

Multe femei sunt obisnuite sa "trateze". De aceea apelam atat de des la balsamuri pentru parul degradat care ne strica aspectul, la creme anticearcane, lotiuni pentru piele excesiv de uscata, tratamente pentru unghii fragile si multe altele.
Dar putine dintre noi stiu ca aceste tratamente cosmetice au efecte pe o perioada scurta de timp si aproape niciodata nu reusesc sa remedieze in totalitate problema.

De ce? In primul rand pentru ca astfel de probleme apar din cauza unui dezechilibru interior. Organismul are nevoie de "combustibil" pentru ca tu sa ai un par frumos sau unghii sanatoase. Daca nu ii oferi combustibilul de care are nevoie, adica nu ii oferi alimente care sa contina nutrientii necesari organismului, acesta nu iti poate oferi frumusetea pe care ti-o doresti.

Apa

Este adevarat ca apa face minuni pentru tenul tau. Si mai este adevarat ca trebuie sa bei multa apa pentru ca pielea ta sa fie sanatoasa. Cum este posibil? Apa stimuleaza eliminarea toxinelor din organism, ajutandu-ti rinichii sa functioneze mai bine.
Acumularea excesiva a toxinelor in organism se observa chiar si pe piele, determinand aparitia cosurilor, a punctelor negre sau albe. In afara imperfectiunilor determinate de un nivel ridicat al toxinelor din corp, pielea are de suferit daca nu consumi suficienta apa, deshidratarea fiind un alt inamic al sau.

Somonul

Pentru ca este bogat in acid gras omega 3, seleniu si vitamina D, includerea somonului in dieta are efecte benefice asupra pielii si a parului. Consuma cateva portii de somon pe saptamana, astfel incat fiecarei zile sa ii revina in jur de 25 de grame de somon. Desi somonul contine cea mai mare concentratie de acid omega 3 si vitamina D, este recomandat sa incluzi in dieta ta in jur de 300 de grame de diferite tipuri peste si fructe de mare in fiecare saptamana.


Uleiul de in

Desi nu este un tip de ulei folosit des in tara noastra, prin urmare, mai greu de procurat, uleiul de in are o concentratie mare de acid omega 3. Pe langa acizii grasi esentiali, uleiul de in contine: vitamine de tipul B, potasiu, lecitina, magneziu, zinc si proteine. Toate acestea contribuie la mentinerea sanatatii organismului, contribuind astfel si la mentinerea frumusetii pielii tale, a parului si unghiilor.

Fructele de padure si pepenele

Atat fructele de padure, cat si pepenele, sunt fructe cu un continut scazut de zahar, care iti fac pielea ferma si reduc aparitia prematura a ridurilor. Este important sa reduci alimentele cu un continut ridicat de zahar, precum si fructele bogate in zahar, cum sunt bananele si ananasul.
Acestea contribuie la cresterea nivelului de zahar din sange, ceea ce determina eliberarea insulinei in organism, lucru care poate declansa anumite reactii hormonale. Astfel de reactii hormonale iti pot face organismul sa retina apa, ducand in final la aparitia inflamatiilor si a pungilor de sub ochi.

Nucile si germenii de grau

Ambele alimente sunt bogate in biotina, o substanta nutritiva indispensabila sanatatii unghiilor si parului.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • silvyana pe 7 Mai 2008, 11:40
    vreau buze senzuale!!

    vreau buzz moi....:)

    0
    0

  • anuk pe 25 Feb 2008, 22:46
    forest fruits

    in sezon pietele sunt pline de fructe de padure. Profitati de o cura sanatoasa si delicioasa

    0
    0

  • pikidutza pe 24 Feb 2008, 22:59
    fructe..

    sunt grozave fructele de padure.. dar de unde sa le iau?..

    0
    0

  • narcisa pe 20 Feb 2008, 23:30
    sunt de acord

    dar e greu sa rezisti tentatiei,mai ales cand e cald afara ar merge bine o inghetata delicioasa de menta si nu mai spun de multe alte alimente nesanatoase. e grea viata in domeniul asta la mine,in rest e f frumoasa.

    0
    0

  • jivu lucia pe 20 Feb 2008, 17:39
    O sugestie

    Mi-a placut articolul si l-as fi recomandat cu incredere fiicei mele mereu mult prea ocupata! dati-mi pe viitor aceasta posibilitate! Va multumesc! Va doresc succese ! Lucia , o veche Eva.

    0
    0

  • ioana pe 17 Feb 2008, 10:42
    alimente sanatoase

    daca consumi fructe, legume, s.a . sigur te simti bine chiar daca sunt organoclorurate, eu alaptez si ma simt excelent la fel si fetita mea, important e sa asociezi alimentatia cu miscarea si cu gandirea pozitiva, incercati si o sa va simtiti fb,

    0
    0

  • Cecilia pe 14 Feb 2008, 11:50
    alimentatia sanatoasa

    Da, toate aceste recomandari suna optimist, dar cum sa-i convingem pe agricultori sa practice o agricultura organica? Am aflat recent ca toate citricele sunt tratate cu pesticide, dar ca acestea nu ar patrunde sub coaja fructului. Cine garanteaza? Eu stiam ca toate pesticidele se repartizeaza uniform in fruct si este logic: cele solubile in apa nu au nici o problema, iar cele solubile in grasimi gasesc si un continut de grasimi - oricat de mic ar fi el in acel fruct - care sa permita contaminarea. Suntem contaminati cu pesticide organoclorurate. DDT-ul s-a detectat si in laptele matern.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod