Aceasta băutură îndrăgită poate cauza acnee – avertismentul dermatologilor

Cel mai probabil, o consumi zi de zi. Dacă te confrunți cu erupții acneice, ar trebui să știi asta.

Desi ar fi minunat sa existe un singur declansator pentru eruptiile acneice si, prin urmare, un singur tratament eficient, pur si simplu lucrurile nu stau deloc asa, relateaza MindBodyGreen. Acneea este o afectiune complexa si exista multi factori care contribuie la eruptii, de la genetica si dezechilibre hormonale, pana la stil de viata si dieta.

Unele alimente au fost asociate cu eruptiile acneice in studii clinice, dar este cafeaua printre ele? O prietena buna, mare iubitoare de cafea, mi-a povestit ca medicul ei dermatolog i-a recomandat sa renunte la cafea, avand in vedere ca sufera de acnee dintotdeauna.

Aceasta asociere m-a surprins.

Cafeaua provoaca acnee?

„Cafeaua in sine nu poate provoca direct acnee – nu exista studii care sa sustina aceasta afirmatie”, spune medicul dermatolog Ramya Garlapati pentru MindBodyGreen. „Cu toate acestea, exista unele dovezi care sustin ca modul in care este consumata cafeaua are potentialul de a cauza acnee”, noteaza ea.

In functie de modul in care corpul tau reactioneaza la cofeina, de felul in care o bei, de cat de multa consumi etc. – toate schimba putin raspunsul.

Legat de modul in care utilizezi cafeaua in viata ta de zi cu zi, exista diversi factori care iti pot afecta pielea. Avem solutii! Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod