6 greșeli pe care le faci atunci când aplici serumul cu retinol

Retinolul are capacitatea de a întineri vizibil pielea și de a „șterge” acele urme lăsate de soare sau, pur și simplu, de trecerea timpului. Însă trebuie să-l aplici corect pentru a vedea rezultate.
In calatoria mea cu retinoizii in general, fie ca vorbim despre retinol, retinal sau acid retinoic, am invatat multe lucruri. De asemenea, din discutiile cu prietenele mele care au folosit acest ingredient am aflat alte lucruri. Ceea ce functioneaza pentru cineva, nu va functiona automat si pentru tine. In timp ce pielea mea e extrem de sensibila la acest ingredient si incepe sa se usuce si sa se descuameze aproape imediat, alte prietene folosesc serumul cu retinol aproape zilnic, fara niciun efect advers.

Indiferent din ce categorie faci parte, daca esti la inceput in calatoria ta cu retinolul trebuie sa eviti aceste greseli care te vor impiedica sa obtii rezultate:

1.
Folosesti un retinol instabil


Derivatii de vitamina A trebuie ambalati intr-un tub opac, cu pompa sau pipeta, astfel incat sa nu fie destabilizati de lumina si oxigen. Produsele cu retinol ambalate in borcane cu capac sau sticlute transparente nu-si vor mentine calitatea pentru prea mult timp, deci e posibil sa le aplici degeaba. Fii foarte atenta atunci cand cumperi un produs cu retinol – ambalajul poate face o diferenta enorma.

2. Aplici retinolul pe pielea umeda

Desi e un ingredient bun pentru piele pe termen lung, retinolul are, fara indoiala, potential iritant.
Multi experti in ingrijirea pielii spun ca te va face sa arati mai rau inainte sa arati mai bine. Dar poti limita iritatiile si descuamarile aplicandu-l corect. E important ca pielea sa fie complet uscata atunci cand aplici orice retinoid – pielea umeda tinde sa creasca absorbtia ingredientelor active, accentuand uscaciunea si iritatiile. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod