8 tratamente de înfrumuseţare cu căpşuni

Ai nevoie de sugestii pentru tratamente cosmetice simple, pe care le poţi aplica acasă pentru a avea o piele impecabilă? Bazează-te pe căpşuni, deoarece conţin substanţe care previn îmbătrânirea. Iată câteva reţete simple!

Ai nevoie de sugestii pentru tratamente cosmetice simple, pe care le poţi aplica acasă pentru a avea o piele impecabilă? Bazează-te pe căpşuni, deoarece conţin substanţe care previn îmbătrânirea. Iată câteva reţete simple!

Simple, ieftine şi preparate acasă, diversele combinaţii cu căpşuni pe care le poţi face singură te vor ajuta să ai grijă de pielea ta, asigurându-i nutrienţii de care are nevoie pentru a-şi păstra prospeţimea.

Căpşunile sunt recomandate în tratamentele pentru înfrumuseţare, deoarece conţin foarte multă vitamina C, substanţe care previn îmbătrânirea pielii, vitamina K, acid folic, potasiu, vitamina B5, vitamina B6, cupru, magneziu, mangan şi acizi graşi omega-3.

 

 

Ce beneficii au căpşunile asupra pielii

 

  • ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii;
  • previn îmbătrânirea prematură a pielii;
  • reduc cearcănele şi pungile de sub ochi;
  • redau prospeţimea şi strălucirea pielii;
  • ameliorează problemele legate de acnee.

 

1. Pentru piele: cel mai simplu exfoliant cu căpşuni

Căpşunile conţin alfa-hidroxi acizi care ajută la o exfoliere perfectă a pielii. Ce trebuie să faci? Taie căpşuna în două şi masează-ţi faţa cu o jumătate de căpşună.

Lasă să acţioneze câteva minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Faţa ta va fi catifelată şi vizibil mai curată.

2. Pentru ten: mască anti-îmbătrânire şi hidratantă

Amestecă 3-4 căpşuni cu 1 lingură miere de albine, 2 linguri iaurt şi o jumătate de banană. Aplică această pastă pe faţă şi gât, evitând zona din jurul ochilor. Timp de acţionare: 10 minute, după care se îndepărtează cu ajutorul dischetelor demachiante îmbibate cu puţină apă.

3. Pentru picioare: exfoliant cu căpşuni

Amestecă 5 căpşuni cu 2 linguri ulei de măsline şi cu 1 linguriţă sare grunjoasă. Masează tălpile cu această compoziţie, lasă să acţioneze 5 minute şi clăteşte cu apă.

5. Pentru cearcăne şi pungi sub ochi: felii de căpşuni

Taie câteva felii de căpşuni şi pune-le pe ochi. Lasă-le 10 minute să acţioneze, după care spală ochii şi aplică o cremă hidratantă pentru ochi.

6. Pentru acnee: mască anti-acnee cu căpşuni

Pisează cu furculiţa 5-6 căpşuni, amestecă-le cu 1 lingură de smânânăsau iaurt simplu şi câteva picături apă de trandafiri. Aplică masca pe faţă, lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă.

7. Pentru tenul gras: mască hidratantă cu căpşuni

Amstecă părţi egale de piure de căpşuni cu iaurt simplu, aplică masca pe faţă, las-o să acţioneze 10 minute, după care clăteşte cu apă din abundenţă.

8. Loţiune tonică pe bază de căpşuni

Amestecă suc de căpşuni cu câteva picături de apă de trandafiri, aplică pe o dischetă demachiantă şi şterge tenul pentru a îndepărta impurităţile.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andra pe 16 Iun 2011, 11:08
    Imi place ideea

    Imi place articolul si imi plac ideile de tratamente cu capsuni..insa singura problema ar fi tentatia de a nu-i manca pe toti chiar inainte de a-i prepara sub forma de masti sau exfolianti :)

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod