5 trucuri ca să-ţi faci unghiile mai rezistente şi mai sănătoase

Te-ai întrebat de ce unghiile tale sunt subţiri şi se rup? Ce le face să se exfolieze atât de uşor şi de ce îţi cresc atât de greu? Răspunsul este unul singur: nepăsarea ta! Şi, dacă mai adăugăm produsele chimice cu care unghiile tale intră în contact, dieta săracă în vitamine şi minerale, deshidratarea, putem înţelege de ce nu ai nişte unghii perfecte.

Te-ai întrebat de ce unghiile tale sunt subţiri şi se rup? Ce le face să se exfolieze atât de uşor şi de ce îţi cresc atât de greu?

Răspunsul este unul singur: nepăsarea ta! Şi, dacă mai adăugăm produsele chimice cu care unghiile tale intră în contact, dieta săracă în vitamine şi minerale, deshidratarea, putem înţelege de ce nu ai nişte unghii perfecte. Unghiile sănătoase sunt tari, netede şi de culoare roz. 

Dieta, foarte importantă pentru unghiile tale
Rezistenţa unghiilor tale depinde, în foarte mare măsură, de dieta ta.

O alimentaţie corectă, bogată în vitamine şi minerale te va ajuta să ai acele unghii perfecte la care visezi. Include în meniul tău alimente bogate în proteine, calciu, vitamina A, C sau E. Mai exact, consumă carne slabă, peşte, fructe de mare, ouă, lapte, fructe uscate, ficat, cereale integrale, legume cu frunze verzi, fasole, mazăre, linte. Nu uita de suplimentele de vitamine.
 
Unghii rezistente şi sănătoase: Fereşte-le de produsele chimice
Detergentul de vase, dizolvanţii, soluţiile de curăţenie şi alte produse chimice îţi atacă de fiecare dată unghiile.
Aceste soluţii îţi fac unghiile mai subţiri şi, astfel, se rup mult mai uşor. Încearcă să foloseşti, mai ales când faci curăţenie prin casă, mănuşi care să-ţi protejeze mâinile. De asemenea, şi băile lungi şi fierbinţi îţi afectează sănătatea unghiilor.

Vitamina E, aliatul unghiilor sănătoase

În fiecare seară, înainte de culcare, unge fiecare unghie cu vitamina E. Desfă o capsulă de vitamina E şi masează unghiile cu uleiul din capsulă. Astfel, vei obţine nişte unghii mai rezistente şi mai hidratate.

Unghii rezistente şi sănătoase: Nu-ţi mai folosi unghiile pe post de "unelte"

Foarte multe dintre noi avem prostul obicei să ne folosim de unghii atunci când vrem să desfacem ceva, să rupem sau să dezlipim.

Pentru astfel de lucruri există unelte speciale ca foarfeca sau cuţitul. Aşa că încetaţi să vă mai folosiţi de unghii atunci când vreţi să rezolvaţi ceva.

Unghii rezistente şi sănătoase: Uleiul de argan îţi întăreşte unghiile

Amestecă părţi egale de ulei de argan şi zeamă de lămâie într-un bol. Lasă unghiile la înmuiat în această soluţie circa 15 minute. După, clăteşte bine cu apă călduţă fără să foloseşti săpunul. Încearcă să aplici acest amestec măcar o dată pe săptămână.

 

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Dana pe 2 Aug 2012, 18:23
  intarirea unghiilor

  Uleiul de argan si zeama de lamaie au functionat de minune in cazul meu!

  1
  0

 • mirela pe 2 Aug 2012, 12:05
  continuati...

  daca acest articol ajuta pe cineva va rog sa imi spuneti fiindca eu am folosit tratamentele de aici si nu ma ajutat...mai mult tinctura de iod...asa ca inainte sa scrieti asa ceva ganditiva bine inainte sa postati pentru ca nu sunt oamenii la fel nici macar cu unghiile.....

  1
  0

 • Dumitrita pe 23 Iul 2012, 15:28
  intarirea unghiilor

  eu mi-am luat tinctura de iod si ma dau seara si ma ajuta ft mult de la prima utilizare devin ft tari si rezistente ,va propun sa incercati si voi :)

  2
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod