5 sfaturi de îngrijire a pielii în vreme de iarnă

Temperaturile au scăzut drastic şi pe lângă schimbarea hainelor, trebuie să adaptăm şi ritualul de îngrijire a pielii, susţin dermatologii. Din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului, pielea îşi pierde treptat strălucirea şi devine mai uscată, deshidratându-se cu uşurinţă.
Temperaturile au scăzut drastic şi pe lângă schimbarea hainelor, trebuie să adaptăm şi ritualul de îngrijire a pielii, susţin dermatologii. Din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului, pielea îşi pierde treptat strălucirea şi devine mai uscată, deshidratându-se cu uşurinţă.

În perioada rece, pielea are nevoie de o îngrijire specială, iar hidratarea este mai importantă ca niciodată. Daca îi vei acorda atenţia cuvenită,
pielea ta va rămâne strălucitoare, iar frigul nu va lăsa urme. Iată ce îţi recomandă Andra Cristea, medic dermatolog: "Pentru început, crema obişnuită de faţă va fi înlocuită cu un produs de consistenţă ceva mai grasă. În cazul persoanelor cu ten mixt sau gras, pentru moment putem uita de crema matifiantă (iau luciul de pe faţă) cu care ne împăcăm în restul anului şi vom folosi o cremă puternic hidratantă care să protejeze tenul de temperaturile scăzute la care este expus.
Schimbarea cremei cu una intensiv emolientă este obligatorie mai ales în cazul tenurilor uscate care sunt mai afectate de temperaturile extreme. Factorul de protecţie solară de minimum 15 va fi în continuare un criteriu obligatoriu în alegerea acestui produs. De asemenea, zona sensibilă a ochilor va fi protejată mai bine prin folosirea unui contur sub formă de cremă, renunţând deocamdată la hidrogelurile uşoare. Un tratament intensiv aplicat odată sau de două ori pe săptămână este obligatoriu, aşadar o mască hidratantă sau nutritivă devine un răsfăţ necesar.” 


Protejează-ţi mâinile!

 
"Doi simpli paşi sunt de ajuns pentru asigurarea confortului mâinilor," spune specialistul. Foloseşte o "cremă pe bază de glicerină masată bine în piele şi mănuşi călduroase.
Un balsam leave-in ( care se lasă pe păr) va preveni uscarea şi deshidratarea părului, în timp ce cristalele lichide vor avea grijă de vârfuri."  

Nu-ţi neglija buzele!


Pielea buzelor este mai sensibilă şi din acest motiv are nevoie de îngrijire specială. Scapă de obiceiul de a trece cu limba peste buze pentru a le umezi, pentru că acest proces le usucă şi fereşte-le de frig şi vânt acoperindu-le cu o eşarfa. De asemenea, asigură-te că din geanta ta nu lipseşte balsamul de buze.

Sfaturi de urmat!


Ţine cont de următoarele reguli pentru ca frigul să nu lase urme asupra pielii tale.

1. Hidratare. Foloseşte creme puternic hidratante, mai ales dacă ai tenul uscat. Acest tip de ten este mai predispus ridurilor;
2.
Protecţie solară.
Chiar dacă vara a trecut, asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi factorul de protecţie solară al unei creme. Şi soarele de iarnă poate afecta pielea, chiar dacă nu la fel de mult ca cel de vară. Aşa că, înainte de a ieşi din casă, nu uita să aplici un strat de cremă cu factor UV;
3. Evită băile fierbinţi. Chiar dacă nimic nu te încălzeşte mai mult decât o baie fierbinte, pentru binele pielii tale, încearcă să reduci frecvenţa acestora. Apa fierbinte deshidratează, îndepărtând uleiurile naturale de la nivelul pielii. Soluţia este să optezi pentru duşuri scurte şi cu apa caldă. Iar când ieşi de la duş, masează uşor pielea cu prosopul, pentru a nu o irita şi usca.
Foloseşte de asemenea loţiuni puternic hidratante;
4. Optează pentru săpunuri blânde şi fără parfum;
5. Consumă cât mai multă apă. Acest obicei ajută la eliminarea toxinelor şi astfel pielea ta va căpata un aspect mai sănătos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod