5 complexe de inferioritate pe care le poţi rezolva uşor

Potrivit unor statistici se pare că jumătate dintre femeile din lumea întreagă sunt nemulţumite de felul în care arată şi au diverse complexe de inferioritate. Află trucurile celebrului Dr. Oz ca să scapi de probleme!

Potrivit unor statistici se pare că jumătate dintre femeile din lumea întreagă sunt nemulţumite de felul în care arată şi au diverse complexe de inferioritate. Află trucurile celebrului Dr. Oz ca să scapi de probleme!

După ce a strâns mai multe nemulţumiri legate de aspectul fizic de la fanii săi din întreaga lume, Dr. Oz a realizat un top al celor mai frecvent întâlnite complexe de inferioritate. Iată care sunt acestea şi ce soluţii ai pentru a le rezolva:

 

Locul 1: "Am celulită!"


Una dintre cele mai întâlnite probleme ale femeilor este celulita care odată cu înaintarea în vârstă se tot accentuează indiferent că ai sau nu probleme cu greutatea corporală. Ai încercat o grămadă de soluţii, însă pare că nimic nu dă roadele la care te aştepţi? Dr. Oz îţi propune să încerci terapiile cu ultrasunete care acţionează asupra celulelor adipoase, conferind un aspect neted pielii.

 

Locul 2: "Am părul cărunt!"


Pe măsură ce înaintăm în vârstă se declanşează un efect de îmbătrânire a celulelor care secretă pigmentul părului şi ne confruntăm cu acele nesuferite fire albe. Ca să încetineşti acest proces, mulţi medici specialişti în medicina naturistă recomandă consumul de suc din iarbă de grâu care datorită conţinutului de clorofilă şi a altor nutrienţi împiedică şi chiar fac procesul încărunţirii reversibil. În unele cazuri, procesul de încărunţire apare mult prea devreme, însă poţi să controlezi câţiva factori şi să-l amâni. Dr. Oz avertizează cu privire la aceşti factori şi recomandă:

  • să eviţi expunerea prelungită la clorul din apa de la robinet, apelând la duşurile mai scurte;
  • să eviţi fumul de ţigară;
  • să eviţi expunerea prelungită a părului la soare.


Dacă procesul de încărunţire a fost declanşat, Dr. Oz recomandă să foloseşti numai vopselele semi-permanente pentru a ascunde firele albe, deoarece cele permanente afectează grav părul şi-l subţiază foarte mult.

 

Locul 3: "Am probleme cu mirosul picioarelor!"


Fie că te confrunţi cu această problemă doar după ce porţi anumite încălţări sau îşi face în permanenţă apariţia, mirosul neplăcut al picioarelor apare din cauza bacteriilor care se dezvoltă în mediul umed şi cald care rezultă în urma purtării şosetelor. Ca să eviţi acest complex, iată care sunt recomandările lui Dr. Oz:

  • spală bine picioarele cu un săpun;
  • nu folosi aceeaşi încălţăminte în fiecare zi pentru a permite unei perechi de pantofi să se aerisească bine înainte de următoarea purtare;
  • poartă numai şosete din bumbac 100%;
  • masează picioarele cu un gel antibacterian;
  • scaldă picioarele în apă cu sare de mare în fiecare seară, timp de o săptămână. Apoi poţi să recurgi la această tehnică de 2 ori săptămânal;
  • dacă sfaturile de mai sus nu dau roade, atunci programează-te pentru un peeling chimic.

 

Locul 4: "Am firul de păr foarte subţire şi îmi cade mult!"


Statisticile arată că peste 40% dintre femei se confruntă cu aceste probleme, fiind foarte complexate de acest aspect. Odată ce înaintăm în vârstă, nivelul de estrogen scade, lăsând ştafeta testosteronului care favorizează subţierea părului sau chiar apariţia unor fire de păr în locuri nedorite. Pentru a preveni aceste neplăceri, iată care sunt recomandările celebrului Dr. Oz:

 

  • dacă iei anticoncepţionale, discută cu un specialist în planificare familială pentru a schimba pilulele pentru a echilibra nivelul hormonal;
  • foloseşte produsele pentru îngrijirea părului care conţin cheratină, care are rolul de a îngroşa părul.

 

Locul 5: "Am coşuri pe fund!"


Acneea îşi face prezenţa oriunde pe orice suprafaţa a corpului cu glande sebacee, prin urmare posteriorul nu este ferit de aceste inestetice coşuri. Acneea pe fese apare din cauza lenjeriei sau a pantalonului care acoperă acele glande şi execută o fricţiune asupra pielii, favorizând formarea coşurilor, explică Dr. Oz. Ca să eviţi această problemă stânjenitoare, Dr. Oz îţi recomandă:

  • să porţi numai lenjerie din bumbac care absoarbe transpiraţia şi reduce fricţiunea chilotului;
  • să faci duş imediat după un antrenament;
  • să foloseşti produse de curăţare pe bază de alfa-hidroxi acizi, acid salicilic sau benzoyl peroxide care îndepărtează excesul de sebum şi ajută la deschiderea porilor;
  • dacă ai o cremă de faţa care conţine retinol, poţi să o foloseşti şi peste coşurile apărute pe fese.

 

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lili-studio pe 11 Feb 2012, 19:59
    celulita

    as dori sa urmez un tratament anticelulita.Ce tratament este mai eficace?Am inceput sa folosesc o crema pe baza de cafea. Ce ma sfatuiti?

    0
    1

  • lili-studio pe 11 Feb 2012, 19:54
    celulita

    care e cel mai eficace tratament pentru eliminarea celulitei?

    0
    1

  • ioana pe 1 Feb 2012, 10:55
    complex

    sunt slaba si nu stiu ce sa fac sa ma ingras

    1
    2

  • serena pe 22 Ian 2012, 21:27
    buna

    Patricia nu conteaza inaltimea ci conteaza istetimea,suntem 7 miliarde de persoane pe Terra si numai una este Miss World,vrei sa-i dai voie sa fie inalta si frumoasa?Vrei cateva nume cu femei celebre care nu au mai mult de 1,60?Madonna e una dintre ele si nu are nici un fel de complexe,dimpotriva! Fii un pic mai optimista ca-ti va ajuta mai mult in viata,pe primul loc calitatile si dupa aceea defectele [reale].

    2
    0

  • dora pe 19 Ian 2012, 15:54
    wow

    Nu pot sa cred ca esti complexata la 1,70 :| Cred ca ai alte probleme mult mai grave decat asta. Sunt miliarde de fete care si-ar dori sa aiba 1,70 :|

    2
    2

  • LittleMissSunshine pe 18 Ian 2012, 15:37
    @Patricia

    Eu am 1.60 si nu ma simt deloc complexata.Nu m-ar deranja cativa cm in plus, dar sincer ma simt foarte bine in pielea mea.Un sfat pt tine ar fi sa nu te mai compari cu acele fete sau sa iti doresti sa fii ca ele.Si tine minte ca, corpurile nu sunt urate, doar personalitatea.Take care!:)

    9
    2

  • fifi pe 18 Ian 2012, 11:37
    complexe

    daca tu, la 1.70 m te consideri mica,ce ar mai putea sa zica cele care au sub 1.70m??sunt convinsa ca tot la inaltime se poate situa complexul tau,dar in nici un caz nu este unul legat de inaltimea ca statura,ci de unul al nereusitelor personale.....care nu sunt la 'inaltime".

    7
    2

  • Patricia pe 18 Ian 2012, 09:11
    Complexe legate de înălţime

    De exemplu, cum scăpăm de complexul legat de înălţime???Pentru că la 1,70 m eşti totuşi mică, în comparaţie cu fetele care ajung la Next Top Model sau câştigă titluri de Miss Mexic sau Miss World, care sunt foarte înalte!... Aştept răspuns... A purta tocuri este inutil, pentru că tocul degajă contradicţia dintre aparenţă şi esenţă, doar aparent eşti mai înaltă, iar această contradicţie te complexează, pentru că nu eşti în realitate înaltă, ci doar în aparenţă...

    3
    20

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod