Vrei părul lung? 5 reguli pe care trebuie neapărat să le urmezi

Părul lung este o "investiţie" pe termen lung. Este necesar să depui efort pentru ca rezultatele să se vadă şi pentru ca părul tău să fie nu doar lung, ci şi sănătos, frumos şi strălucitor.

Este obligatoriu să urmezi câteva reguli stricte. Iată care sunt:

 

1. Balsamul şi masca, absolut necesare

Pe măsură ce creşte, părul tău se şi deteriorează treptat, indiferent cât este de rezistent în mod natural. De aceea, trebuie să-i oferi protecţie suplimentară. Foloseşte balsamul din abundenţă la fiecare spălare şi o mască de cel puţin două ori pe săptămână. De asemenea, balsamul leave-in şi serul pentru vârfuri previn deteriorarea părului tău.

2. Taie vârfurile despicate

Chiar dacă ai foarte mare grijă de părul tău, vârfurile despicate sunt inevitabile. Iar dacă nu le tai de cel puţin două ori pe an, părul tău se va rupe fir cu fir şi vei avea senzaţia că pur şi simplu nu mai creşte.

Vârfurile sunt de fapt partea cea mai "bătrână" a părului tău, de aceea este şi normal să le îndepărtezi din când în când, pentru că se vor deteriora inevitabil.

3. Ai grijă şi de scalp

Părul tău va fi mai sănătos dacă şi pielea capului este sănătoasă. De aceea, este necesar să ai grijă şi de scalpul tău. Un tratament cu ulei clad va fi un adevărat răsfăţ pentru rădăcinile părului tău. De asemenea, un masaj capilar delicat va stimula circulaţia sanguină şi va ajuta la creşterea sănătoasă a firelor de păr şi la stoparea căderii.

4. Evită aparatele fierbinţi de styling


Ondulatorul, placa, peria rotativă cu aer fierbinte şi alte aparate menite să-ţi uşureze munca atunci când te coafezi sunt de fapt foarte nocive pentru părul tău. Îl ard şi îl deteriorează rapid, iar visul tău de a avea un păr lung şi bogat va fi spulberat din start.

5. Consumă suficiente proteine


Părul tău are nevoie de suficienţi nutrienţi din interior pentru a creşte sănătos. Iar proteinele sunt absolut necesare pentru o podoabă capilară bogată.

Biotina, un tip de vitamină din grupul B, ajută la creşterea rapidă a părului, fortificând în acelaşi timp rădăcinile. O sursă naturală de biotină şi proteine sănătoase este oul, pe care ar trebui să-l incluzi în dieta ta, dacă vrei un păr sănătos. Ai grijă totuşi să nu consumi mai mult de 3-4 ouă pe săptămână sau chiar mai puţin dacă ai un nivel ridicat al colesterolului.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • raluca pe 25 Ian 2014, 19:45
    par

    multumesc dyutza te adr.imi iau si eu ulei de brusture tinctura de ardei iute si praf de mustar!mersiiiiiiiiii

    0
    0

  • Dyutza_003 pe 10 Oct 2013, 12:13
    Buna

    Cele mai bune remedii pn cresterea rapida a parului sunt uleiul de brusture, tinctura de ardei iute si praful de mustar, diluat cu apa. Aceasta ''irita" parul de la radacina si il stimuleaza sa creasca. Pn mine uleiul de brusture a facut minuni, parul creste fooooarte repede daca il aplici cu 1 ora inainte de fiecare spalare a capului la radacini.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod