Unghiile cu gel: 6 avantaje, 4 dezavantaje

Mâinile îngrijite sunt o adevărată carte de vizită pentru orice femeie care se respectă. Ce poate fi mai frumos decât o manichiura perfectă tot timpul? Ai acest lucru cu ajutorul metodelor moderne, dar află care sunt dezavantajele lor!

Mâinile îngrijite sunt o adevărată carte de vizită pentru orice femeie care se respectă. Ce poate fi mai frumos decât o manichiura perfectă tot timpul? Ai acest lucru cu ajutorul metodelor moderne, dar află care sunt dezavantajele lor!

Cele mai moderne metode sunt aplicarea de gel sau acril pe unghii, fie sub formă de strat protector, fie sub forma unghiilor false construite din aceste materiale. Având în vedere toate miturile care circulă pe seama unghiilor false, să vedem care sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de manichiura.

 

6 avantaje

 

1. Sunt mult mai rezistente decât unghiile naturale

Unghiile false sunt o alternativă în cazul în care cele naturale nu cresc suficient, se exfoliază, se rup, ai obiceiul să le rozi sau pur şi simplu vrei o manichiura impecabilă pentru mai mult timp. 

2. French perfect permanent

Visul de a avea o manichiura french clasică, perfectă şi care nu se strică timp de câteva săptămâni este în sfârşit realitate! Asta nu înseamnă că tu trebuie să renunţi la activităţile cotidiene, înseamnă doar că unghiile tale vor face faţă cu bine tuturor încercărilor. Vei scăpa şi de micile imperfecţiuni, cum ar fi denivelări sau striuri pe suprafaţa unghiei.

3. Unghii lungi 

În cazul în care unghiile naturale nu îţi permit să le păstrezi lungi, protecţia cu gel te ajută să le menţii la lungimea pe care ţi-ai dorit-o întotdeauna. În plus, forma va fi mereu ideală, iar unghiile perfect simetrice.

4. Modele deosebite şi variate

Unghiile false îţi permit să dai frâu liber imaginaţiei în ceea ce priveşte decorarea lor: picturi pe unghie, aplicaţii tridimensionale sau piercing-uri.

5. Lacul de unghii rezistă mai mult

Dacă vrei să transformi french-ul clasic într-o culoare plină de personalitate, poţi oricând folosi liniştită ojă preferata; partea bună e că pe gel oja se va menţine intactă mai mult timp decât pe unghia naturală şi va avea un luciu perfect. Te-ai plictisit de ea? Nu-i nimic, o ştergi şi rămâi cu aceeaşi manichiura perfectă de la început. 

6. Refacerea unghiilor rupte

Ţi s-a rupt o unghie? Nu este nicio problemă, cu ajutorul acestor materiale, unghiuţa poate fi refăcută în aşa fel încât nu o vei putea deosebi de cele naturale.
 
 

4 dezavantaje

 

1. Unghia naturală trebuie pilită

Există mitul conform căruia acrilul sau gelul atacă unghia naturală şi o distrug. În realitate este adevărat că unghia naturală este uşor afectată, dar nu din cauza materialelor, ci a faptului că trebuie pilită lejer pentru ca gelul să aibă aderenţă.

Procedeul însă nu este mai dăunător pentru unghii decât este vopseaua pentru păr.

2. Atenţie la apă

Statul cu mâinile mult timp în apă (datorită jobului, îndeletnicirilor gospodăreşti sau a unei vacanţe la mare) poate cauza desprinderea parţială/ totală a gelului de unghia naturală. Nici aspectul nu este cel mai fericit, zona desprinderii apărând că o pată albicioasă opacă.

3. Necesită întreţinere

Indiferent că îţi place sau nu, unghiile false/protejate cu gel trebuie întreţinute la 2-3 săptămâni. În caz contrar, aspectul va fi unul total inestetic, fiind vizibilă diferenţa între unghia nou crescută şi gel. În plus, în funcţie de lungimea unghiilor şi activitatea cotidiană creşte riscul ruperii.

4. Dau dependenţa!

Poate cel mai mare dezavantaj este faptul că într-adevăr dau dependenţa! Sunt extrem de practice, unghiile arată permanent impecabile şi nu se mai rup. Nici preţul nu este unul prohibitiv, dacă facem socoteală cât ne costă o manichiura obişnuită, care însă va fi necesară săptămânal. 

de Cristea Andra Cristina, medic dermatolog
Spitalul Clinic Colentina, Şos. Stefan cel Mare nr. 19 - 21, sector 2, Bucuresti
Clinica Dermestet (www.dermestet.ro) - Sos. Olteniţei, nr 257A, sector 4, Bucureşti şi Clinica Syromed Plus (www.syromed.ro), strada Barbu Văcărescu nr. 39 (lângă stadionul Dinamo), sector 2
 

Comentarii (44)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • dianyzzia pe 17 Dec 2014, 18:43
  reconstructie unghii cu gel

  Buna, cine ma ajuta si pe mine va rog, cu o reconstructie? Unghiile mele sunt casante, chiar si cand sunt scurte se exfoliaza si efectiv se rup din carne. Sunt din Bucuresti. ID este gri_diana@yahoo.ro Multumesc.

  1
  0

 • xxy pe 2 Nov 2013, 08:44
  un sfat

  uite ce propun eu.eu zic ca este mai bine sa ai unghiile tale decat cele cu gel sau lipite cu altceva

  5
  3

 • Monik pe 24 Iul 2013, 13:26
  Aplic unghii cu gel in Brasov

  Lucrez pe Calea Bucuresti sau la domicilul clientei, daca locuieste in zona Astra. Pretul pentru constructie este de 50 ron. Tel 0758565415.

  2
  2

 • amalia pe 24 Mai 2013, 00:11
  Aplic unghii cu gel din SUA la domiciliul clientei!

  Tehnician unghii false cu gel, aplic unghii cu cele mai bune geluri aduse din SUA chiar la domiciliul clientei in orice zona din Bucuresti! Folosesc doar produse de top din Franta si SUA! Manichiura frumoasa, sanatoasa, calitate, experienta si profesionalism ! Rasfatul vine la tine acasa! Unghiute construite din gel - 80 lei Unghii false cu tips si gel - 70 lei Gel aplicat pe unghia naturala - 60 lei Intretinere - 50 lei ( se lucreaza la baza unghiei ) Indepartat gelul vechi - 20 lei Inlocuire unghie - 10 lei French permanent - 30 lei Glittere / starsuri / aplicatii / 5 lei unghia Programari: L - D - 10.00 - 22.00 AMALIA - 0736 979 420

  2
  1

 • ldlicenta pe 29 Mar 2013, 22:58
  Realizam lucrari de licenta pentru studenti

  Echipa noastra realizeaza lucrari de licenta sau dizertatie la comanda. Acestea sunt redactate dupa cerintele pe care solicitantul le impune. De asemenea in pretul aferent fiecarei lucrari de licenta sunt incluse si modificarile ulterioare. Si pentru ca suntem o echipa de profesionisti nu iti vom solicita niciodata plata inainte de a vedea ceea ce s-a lucrat. Lucrarile de dizertatie ca si lucrarile de licenta pe care noi le realizam sunt livrate in format electronic pe email pentru mai multa rapiditate.Contact : ldlicenta@yahoo.com sau 0760807868

  2
  2

 • Oana pe 31 Ian 2013, 17:08
  unghii gel constanta

  MARIANA DOINA DIACONU STILIST PROTEZIST DE UNGHII DIN CONSTANTA APLICA UNGHII CU GEL/TIPSURI FACEBOOK DYA UNGHII GEL

  2
  1

 • Alina Bucura pe 20 Ian 2013, 22:45
  unghii gel

  m-am apucat de curand de tehnica gelului dar, desi cursurile le-am facut acum 7 ani cu acryl pot spune ca nu este chiar asa de simplu, cea mai mica greseala costa pierderea credibilitatii in fata clientei. Da sunt de acord cu ele imi plac foarte mult dar daca nu sunt aplicate corespunzator de catre un tehnician apar problemele mai sus mentiona te de voi. Sunt din Pitesti si ma puteti gasi pe alina.bucura@facebook.com

  2
  0

 • Raluca pe 16 Ian 2013, 18:09
  Id meu

  elena.raluca24@yahoo.com

  1
  1

 • Raluca pe 16 Ian 2013, 18:08
  Unghii false Targoviste

  Salut. Cine e interesat sa-si puna unghii false ma poate cauta pe id meu de messenger. Sunt din targoviste. Pret: 40 lei

  3
  0

 • Carma pe 23 Dec 2012, 12:15
  Cursuri tehnica unghii cu gel

  Predau cursuri de tehnica aplicare unghii cu gel. Pret 300 lei. Cursurile se tin in Bucuresti, Sector 1, in spate la Casa Presei. In pret sunt incluse toate materialele cu care veti lucra la curs. Pentru cele care doriti sa ma deplasez la domiciliul vostru se mai adauga o taxa de 50 lei. Durata 1 zi (de la 9 dimineata pana la ora 17). Aveti nevoie de 1 model pe care sa lucrati. Continutul Cursului: Notiuni de anatomia unghiei Norme de securitate si Igiena Consultarea clientilor si Bolile unghiilor Notiuni despre produse si instrumentar Pregatirea unghiei naturale Aplicarea corecta a tipsurilor si tehnica pilirii acestora Aplicatie pe tips natural cu gel transparent, cover sau roz Aplicare french permanent (cu tips french si gel transparent / cu tips natural cu gel alb si gel transparent sau roz) Realizarea fany french (cu gel colorat, gliter, fulgi, strasuri, flori uscate, scoica, dantela etc) Tehnici de pilire si finisare cu pila manual si cu pila electrica Probleme ce pot sa apara si rezolvarea lor Realizarea intretinerii unghiilor false din gel Indepartarea corecta a unghiilor false cu gel.

  6
  1

 • oakyy pe 7 Dec 2012, 09:17
  unghii false

  Buna, va rog lamuriti-ma si pe mine cum e mai bine sa-ti pui unghii cu gel,sau acryl ,care sunt mai rezistente? si vreau si eu urgent sa-mi recomandati un salon bun in Bucuresti( sect 1)

  5
  0

 • Ana-Maria pe 26 Nov 2012, 01:18
  Buna!!

  Buna fetelor super oferta pentru fetele din Bucuresti la aplicarea unghiute cu gel 50 lei tips+model si intretinere 30 lei,deoarece vin sarbatorile si toate vrem sa fim frumoase ma gasiti pe facebook https://www.facebook.com/anamaria.barbuunghii93?ref=ts&fref=ts si numarul de telefon il gasit tot acolo.

  3
  3

 • maria pe 24 Aug 2012, 09:33
  gel unghii naturale

  a folosit cineva gelul soak off de la Lidan? Cum vi se pare? Il recomandaţi?

  2
  2

 • Alexandra pe 3 Aug 2012, 11:42
  protectie gel

  Imi poate spune cineva o firma de geluri pt protectie unghie naturala? multumesc :*

  7
  1

 • anonim pe 1 Aug 2012, 15:54
  Tare

  Am avut si eu unghii cu gel pana acum 3 saptamani cand mi-am rupt la piscina una si am hotarat sa renunt la ele pentru ca te lipsesti de la multe lucruri.....dar nu am avut probleme cu ele ba chiar le-am adorat si acum cand le-am scos unghia mea este si mai mare ca inainte si nu se exfoliaza si m-a scapat de rosul unghiilor...dar insa depinde de organismul fiecarui om...nu sunt de acord cu faptul ca sunt o prostie dar trebuie sa te abtii de la multe!!!Daca sunt puse de o persoana experimentata la un salon repet la un salon nu la coafor sau puse de o prietena nu vor cauza nici o micoza sau infectie!Sunt speciale dar greu de intretinut!!

  3
  1

 • ana pe 26 Iun 2012, 10:55
  unghii cu gel

  protezist unghii licentiat ofer servicii de manichiura,unghii false,intretinere unghii,calitate deosebita,preturi acceptabile, din bacau. ma gasiti pe facebook ana.unghii.bacau sau ym ana_unghii_bacau

  4
  2

 • Narci pe 9 Iun 2012, 00:21
  :X:X:X

  buna fetelor :) ,sunt tehnician de unghii felse ,pun unghiute cu gel,gel pe unghia naturala cat si inlaturarea lor .contact: facebook unghii false sau id mess narcisa_unghii_false .va astept :*:*:*

  1
  3

 • Narci pe 9 Iun 2012, 00:20
  :X:X:X

  buna fetelor :) ,sunt tehnician de unghii felse ,pun unghiute cu gel,gel pe unghia naturala cat si inlaturarea lor .contact: facebook unghii false

  3
  1

 • izabelabadulescu pe 8 Iun 2012, 21:28
  unghi cu gel

  pun unghii cu gel am cursuri facute,ma puteti gasi pe facebook,sau la nr de tel;0758974695

  2
  2

 • corina pe 11 Mai 2012, 12:32
  invatati despre unghia cu gel

  vorbea-ti despre faptul ca sunt de prost gust....eu am o alta parere nu este obligatoriu ca unghia falsa sa aiba dimensiuni sau o lungime de 5 cm pot fi si de 1 cm ca sa arate frumos nu de prost gust.....iar eu va garantez k multe dintre aceste vedete mai au un strat de gel...gelul se poate aplica ca si lacul intr-un strat sau o culoare.....cine stie sa puna unghii frumos si cum trebuie de calitate,credetima ca nici nu veati da seama k sunt false

  3
  1

 • andreea pe 10 Apr 2012, 17:47
  unghii false cu gel

  Aplic unghii false cu gel 60 ron!!! Intretinerea 40 ron!!! Pentru detalii add la id : unghii.false20 :*

  6
  1

 • claudia pe 6 Apr 2012, 16:13
  am si eu

  mie mi s-au parut si incami se par o ideea foarte buna de ati pone!! mie una mi se par extraordinare!!

  3
  3

 • andrita pe 9 Mar 2012, 23:39
  pericol sau nu?

  am şi eu o intrebare?sunt sau nu sunt periculoase pt sanatate?si eu sunt dependenta.am ajuns pana la stadiul de a-mi cumpara toate ustensilele pt a mi le pune singura.merci

  4
  7

 • valentina pe 27 Dec 2011, 22:46
  vreau un sfat!!

  vreau sa imi aplic si eu unghii cu gel si nu jtiu ce sa fac imi este cam teama pt k eu am unghii sanatoase si format frumos dar ma tenteaza!!!ce sa fac??:-???

  9
  4

 • azur pe 25 Nov 2011, 23:34
  doar unghii cu gel?!

  daca unghiile cu gel sunt oribile atunci putem spune ca si silicoanele in sani, umflatul buzelor sau a feselor fac dintr-o femeie naturala o femeie de plastic....

  8
  3

 • ioana pe 17 Nov 2011, 14:05
  pt pzi

  Pt cele carora le plac unghiile cu gel sa-mi spuna la care vedete au vazut asa ceva? vb de vedete adevarate nu de pzipoance nici macar french ca si acolo zici ca sunt de plastic... Sunt de acord cu adelina ma oripileazea

  1
  10

 • adelina pe 7 Nov 2011, 21:57
  oribile!!!

  Ce naiba va place la ele? ca dupa 3-4 sapt arata ca de vrajitoare. S-au purtat, dar acum toate vanzatoarele din piete au, sunt de prost gust, de pitipoance, chiar adina buzatu a zis intr-o emisiune ca sunt de un mare prost gust.

  2
  10

 • mire pe 26 Oct 2011, 23:27
  o mare greseala....

  mi am pus unghii k gel .....si mi au crapat toate... una mi s a rupt din carne dar nu a picat sta inca prinsa e pocnita de la jumatate ce sa fac ?le dau pe toate jos ,dak sunt crapate mie frik sa nu mi se rupa toate dati mi un sfat ,pwp

  2
  7

 • adeuta pe 3 Sep 2011, 15:50
  Diana-unghii false acasa

  heey Diana!eu am aparat acasa..nu am nici un curs sau scoala in domeniu dar ma descurc!

  5
  6

 • Diana pe 31 Aug 2011, 22:20
  unghii false acasa

  Fetelor, ce ati zice daca ati avea un aparat pe care sa-l folositi singure acasa?

  5
  4

 • Bianca pe 27 Aug 2011, 18:06
  Unghii cu gel

  Eu am unghii de gel de un an si jumatate dar am facut doua pauze de cate 3 saptamani. Unghiile mele naturale nu au avut de suferit in urma aplicarii gelului ba dimpotriva au căpătat o forma mult mai frumoasa decat o aveau. In maxim doua saptamani dupa indepartarea gelului unghiile mele sunt "ca noi"(nu gasesc alta exprimare) . Da, dau dependenta!!!!! Imi doresc cateodata sa renunt la unghiile de gel dar cand ma gandesc la faptul ca manichiura cu oja simpla nu tine mai mult de 3 maxim 5 zile si nici nu exista posibilitatea atator model MA RAZGANDESC! Daca va puteti tine unghiile naturale lungi si frumoase NU aplicati gel pe ele , eu nu imi pot creste unghiile naturale si de aceea aleg manichiura cu gel!

  11
  5

 • Ts Tanja pe 28 Iul 2011, 19:47
  gel pe unghia mea naturala...

  ...depinde de cine ti le pune si ce materiale foloseste...iar faza cu pilitul...nu trebuie sa pileasca pana la sange...doar un pik din stratul unghiei pentru aderenta gelului...NU LASATI SA VI SE PILEASCA MULT DIN UNGHIE...ASTA DETERIOREAZA UNGHIA...tipsul nu se pune aproape de marginea unghiei naturale...ci un pic spre interior...spre nu a avea neplaceri...NU LASATI SA PUNA UN STRAT FOARTE GROS DE GEL...E INESTETIC...DACA VEDETI K E GROS...SPUNE-I SA MAI PILEASCA DIN GROSIME...NU GROSIMEA AJUTA LA REZISTENTA UNGHIEI...CI CALITATEA GELULUI.....iar cand ati mers la retus...NU LASATI SA VA IA TIPSUL JOS...doar sa vi-l scurteze...pileste partea colorata...aducandu-l la nivelul unghiei...apoi aplica un nou strat de gel...aproape de cuticula.... DACA VETI PROCEDA ASA...VETI AVEA UNGHII SANATOASE, SI CE ESTE MAI IMPORTANT...ALE VOASTRE...DOARECE UNGHIA CRESTE...TIPSUL PANA LA URMA SE ELIMINA PRIN TAIERE LA FIECARE RETUS....APOI RAMANE UNGHIA VOASTRA CU STRATUL DE GEL, PE CARE O PROTEJEAZA ...REZISTAND IN TIMP ..... EU AM cca 2 cm UNGHIA MEA....SI LUCRAZ PRIN CASA...FAC CURAT...SPAL VASELE LINISTITA SI CATE O ORA CU MANA IN APA....SI MAI ALES TASTEZ....FARA NICIO PROBLEMA...FARA NICIO FRICA K MI SE RUPE UNGHIA MEA...SAU PICA GELUL DE PE UNGHIE.. INTRADEVAR...GELUL CREEAZA DEPENDENTA....EU IL AM DE ANI BUNI SI NU M-AS DESPARTI DE EL...APROPO...AM INCEPUT SA-MI RETUSEZ SINGURA GELUL SI SA-MI FAC DIFERITE DESENE PE UNGHII...A INCEPUT SA-MI FIE UN HOBYY... PE INFO... trans.tanja2011 pe YM

  10
  5

 • ingrid pe 19 Iul 2011, 14:16
  fan...

  eu am unghii in gel de aproximativ un an si jumatate, e adevarat primas data si intaia oara nu mi le-a pus persoana potrivita, insa m-am prins repede si am facut apoi alegerea potrivita. sunt indragostita de unghiile mele nu ma satur privindu-le, sa nu mai amintesc de faptul ca am mereu manichiura si pedichiura perfecte. am un format frumos la unghie dar din pacate unghiile mi se rupeau mereu de la treburile casnice si de la tastat. acum aceste probleme au disparut. sunt mai mult decat fan...unghii cu gel. si fetelor nu va speriati daca unghia e pilita creste...la fel de sanatoasa

  7
  4

 • ANDREEA pe 2 Iul 2011, 16:01
  Aplic unghii false BRASOV

  Buna fetelor! Andreea sunt si sunt tehnician unghii, aplic unghii cu gel, cu tips, protectie pe unghie naturala sau sablon la doar 50 lei, model inclus, starsuri, paiete, scoici, pene, perle,etc. Ma puteti vedea pe www.modeleunghii.ro Andreea Mirela Vasile Va astept sa va incant cu modele mele, cu multe reduceri si surprize.

  7
  2

 • Larisa pe 28 Apr 2011, 13:36
  Merita!

  orice are avantaj si dezavantaj..mie mi se distrung unghiile de la gelda il aplic iar si sunt perfecte.Le aplic de 2 ani si mi se par forate ok.iau pauza 1 luna 2 cand sunt aproape inexistente:))) pana mi se regenereaza unghiile mele naturale si le aplic iar.Iar in treburile casnice nu am absolut nici o problema..chiar fac mai mult cand le al aplicate ca imi place sa ma uit la ele:)))si nu trebuie sa fii o diva sa ai unghii..trebuie sa fii o femeie ingrijita si cocheta draga aly;)

  7
  5

 • adeuta pe 18 Mar 2011, 23:43
  pentru aly...

  Draga mea...unghiile false si unghiile cu gel nu ii chiar tot una:)...dak tiai pus doar unghii false normal k nu tin mai mult de o saptamana...in schimb dak iti pui tipsuri peste care pui un strat de gel..tin luni intregi;)...din proprie experienta....shi arata shi f bine:X

  6
  4

 • mihaela pe 18 Mar 2011, 22:02
  ...

  si eu am azi exact 6 saptamini de cind am gel pe unghi si arata inca foarte bine.Pentru aly am vrut sa spun ca e o prostie sa spui ca sunt doar pentru dive unghiile cu gel.nu ma incomodeaza deloc in treburile casnice si nici atunci cind tastez.e simplu, trebuie doar sa gasesti un mester bun :)

  8
  5

 • claudia pe 18 Mar 2011, 18:34
  aly....

  Depinde cine ti le-a pus. poate nu avea experienta necesara. eu am gel pe unghiile mele de 6 saptamani si arata perfect....

  5
  3

 • sayaaa pe 18 Mar 2011, 16:59
  e greu ?

  si eu am .... dar cum le pot scoate ??? si daca unghiile naturale au suferit ce pot face ca sa isi revina ??

  7
  2

 • mihaela pe 18 Mar 2011, 12:40
  realitate

  ungiile false chiar sunt perfecte pentru o fata(femeie) care vrea sa arate bine dar insa ai unele avantaje si unele dezavantaje cu ungiile false dar daca persoana care ti le pune are experienta nu veti avea NICI UN FEL DE PROBLEMA EU MI LE PUN CHIAR SINGURA SI NU AM NICI UN FEL DE PROBLEME . SA VA DAU SI UN SFAT NU MERGETI LA ORICINE .

  7
  1

 • coryna71 pe 18 Mar 2011, 12:00
  realitate

  am uitat sa precizez ca sunt casnica si fac treaba non-stop si tastez cu ele....la greu folosesc manusi doar cand folosesc diverse solutii pt curatat

  5
  4

 • coryna71 pe 18 Mar 2011, 11:57
  realiate

  am descoperit unghiile false in urma cu 4 ani,le am cu acril si DA sunt DEPENDENTA de ele dar si ffff multumita o data pe an le dau jos,fac pauza o luna ,apoi le pun ,vreau sa zic ca unghia arata foarte bine.............in afara faptului ca e moale arata foarte bine ..depinde cine si cum ti le pune

  5
  5

 • Sophia pe 17 Mar 2011, 18:12
  Merita!

  draga mea ..poate ai tu unghiile subtiri...ori nu ti le-a aplicat foarte bne, insa crede-ma ca eu lucrez la birou si tastez zilnic plus treburile zilnice de acasa, spalat, curat, mancare etc...si unghiile imi rezista, plus ca fara tipsuri as fi avut niste unghii jalnice. cine are unghii naturale frumoase nu se merita sa isi aplice unghii cu gel, dar cine nu e o varianta foarta avantajoasa.

  16
  2

 • aly pe 17 Mar 2011, 17:24
  o prostie...

  am facut cea mai mare prostie ca mi-am pus unghii false....nu m-au tinut nici o spatamana...sunt foarte sensibile...plus ca unghia mea naturala a fost distrusa, abia si-a revenit.....unghiile acestea sunt potrivite pentru fetele care nu au treburi casnice care nu tasteaza....pentru dive....:))) intradevar aratau foarte bine si foarte impecabil dar nu si-au meritat investitia...

  5
  23

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod