Uleiul de ricin - ingredientul perfect pentru regenerarea părului, a genelor și a sprâncenelor

Uleiul de ricin este adesea neglijat din cauza consistenței sale extrem de lipicioase. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui remediu ieftin și natural pentru mai multe afecțiuni comune ale pielii și ale părului, uleiul de ricin ar trebui să se regăsească în casa ta.

Uleiul de ricin este perfect pentru regenerarea părului


Probabil că ai auzit că uleiul de ricin este un remediu pentru sprâncenele prea subțiri. Îl poți aplica pe sprâncene în fiecare seară, după ce te speli pe față. După câteva luni, vei observa că sprâncenele sunt mai groase și par a avea o culoare mai închisă. Însă de ce te ajută uleiul de ricin să crești părul de pe scalp, sprâncenele și genele?

Uleiul de ricin are un conținut bogat de acid ricinoleic. Acest acid este un agent antibacterian și antifungic natural, care poate elimina orice ciupercă sau bacterie care împiedică o creștere normală a părului. Datorită faptului că acest ulei are o textură groasă, acesta poate ajuta la prevenirea căderii părului pur și simplu prin acoperirea firului de păr și protejarea acestuia împotriva căderii. 

Uleiul de ricin are de asemenea și un conținut bogat de acizi grași omega-9, care alimentează părul și foliculii de păr, dar și pielea din jurul acestora.
Uleiul de ricin poate pătrunde profund în piele, acest lucru ajutându-l să intre în porii și foliculii care produc părul. De asemenea, oferă o strălucire naturală părului. Însă este recomandat să nu abuzezi de acesta, este bine să adaugi doar câteva picături la vârfuri în loc de rădăcini, dacă vrei un păr natural care să nu fie încărcat sau uleios.

Pur și simplu pune două picături de ulei de ricin în palme, freacă-le și apoi aplică-l pe vârfurile părului. Dacă folosești prea mult, există o diferență subtilă între strălucirea dorită și aspectul uleios. Aplică puțin, până când îți dai seama care este cantitatea perfectă pentru tipul tău de păr.

Dacă vrei să stimulezi creșterea părului pe scalp, poți folosi uleiul de ricin.
Cu toate acestea, poate fi dificil să ajungi cu acest ulei direct la scalp fără a-l amesteca mai întâi cu un ulei mai ușor. Poți adăuga ulei de cocos topit, ulei de sâmburi de caise sau alt ulei cu o textură ușoară, pentru a-l aplica mai ușor. Dacă pur și simplu vrei să îți îngroașe firul de păr care se subțiază către vârfuri, poți folosi iar uleiul de ricin. O altă utilizare a uleiului de ricin constă în îngroșarea și îndesirea genelor. 

Uleiul de ricin pentru reducerea țesutului cicatricial și pentru buze mai fine


Multe persoane sunt de părere că uleiul de ricin este benefic și pentru cicatrici care au un țesut cicatricial întărit. Acest lucru este posibil datorită capacității sale de penetrare profundă prin multiplele straturi de piele.
Deoarece uleiul de ricin înmoaie atât de mult pielea, acesta netezește țesutul cicatricial adânc. În plus, uleiul de ricin poate stimula celulele albe din sânge. Studiile au arătat, de asemenea, că uleiul de ricin contribuie la reducerea răspunsului inflamator în țesutul subcutanat. Acesta poate fi motivul pentru care pare să accelereze vindecarea rănilor și poate contribui la capacitatea de a reduce cicatricile mai repede. 

Uleiul de ricin este perfect și pentru buze. Buzele noastre au nevoie de o protecție constantă. Deși acestea se regenerează și își revin rapid, se usucă și încep să se cojească atunci când sunt deshidratate. Uleiul de ricin face buzele mai fine datorită acizilor grași și ajută la protejarea acestora, datorită naturii sale.
Cu alte cuvinte, oferă o strălucire naturală a buzelor, ceea ce îl face ideal pentru îmbunătățirea aspectului și a sănătății buzelor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod