Tenul cu pistrui cum il ingrijesti vara

Tenul cu pistrui: cum îl îngrijești vara

Pentru că este mult mai vulnerabil față de razele ultraviolete, tenul cu pristrui are nevoie de îngrijire specială pe timpul verii. Află ce trebuie să faci
Numiți în termeni medicali efelide, pistruii sunt pete maronii localizate pe față, în special pe obraji și nas, dar și la nivelul corpului, pe umeri, brațe și pe piept. Sunt provocați de o distribuire neuniformă la nivelul pielii a melaninei, pigmentul care oferă culoare pielii. Nu este cunoscut motivul pentru care unele persoane au pistrui, dar se știe că aceștia sunt moșteniți genetic. 

Cel mai mare dușman al tenului cu pistrui este soarele puternic al verii. Razele ultraviolete, care sunt prezente tot timpului anului, dar ating cea mai mare intensitate vara, sunt deosebit de periculoase pentru piele, provocând arsuri, îmbătrânirea prematură a tenului, apariția petelor pigmentare, dar mai ales melanom, cea mai agresivă formă de cancer de piele.

Iar cu cât pielea ta este mai deschisă la culoare și prezintă mai mulți pistrui, cu atât ești mai vulnerabilă față de razele UV.
Expunerea repetată la soare provoacă inflamarea pistruilor, accentuarea culorii acestora și creșterea numărului lor la nivelul tenului.

Iată cum să-ți îngrijești tenul cu pistrui pe timpul verii:

Expune-te la soare cu moderație

Oricât de mult ți-ar plăcea să faci plajă ore în șir, acest obicei este extrem de nociv pentru pielea ta pistruiată. Pistruii îți indică faptul că la nivelul pielii tale melanina nu este distribuită uniform, ceea ce te predispune la apariția melanomului, un tip de cancer de piele extrem de agresiv. De aceea, chiar dacă îți dorești foarte mult o piele arămie, trebuie să recunoști limitele pielii tale și să eviți expunerea exagerată la soare.
Pe de altă parte, în cazul în care nu ești tocmai mulțumită de faptul că ești pistruiată, trebuie să ai în vedere că razele ultraviolete cresc numărul de pistrui.

Folosește creme cu factor de protecție solară

Tenul tău are nevoie de protecție suplimentară împotriva razelor UV. De aceea este obligatoriu pentru frumusețea tenului tău să folosești pe timpul verii o cremă cu factor de protecție 30 sau 50, în funcție de nuanța pielii tale. Cu cât tenul tău este mai deschis, cu atât factorul SPF trebuie să fie mai mare. Aplică în fiecare zi crema, înainte de a te machia. De asemenea, atunci când petreci mult timp în aer liber, este necesar să aplici crema de câteva ori pe zi.

Estompează pistruii prin remedii naturale

Dacă îți dorești ca tenul tău să aibă o nuanță uniformă și să estompezi pistruii care sunt accentuați pe timpul verii, apelează la câteva remedii naturale. Lămâia, prin concentrația mare de acid citric, are capacitatea de a reduce intensitatea pistruilor.
Cu ajutorul unei dischete din bumbac, aplică pe ten, evitând zona ochilor și a gurii, zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Nu este recomandat să folosești pe timpul verii creme cosmetice pentru uniformizarea culorii pielii. Acestea conțin ingrediente care agravează problema dacă te expui la soare. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod