Ingredientul cosmetic pe care femeile l-au căutat cel mai des pe Google anul acesta

Vitamina C este unul dintre acele ingrediente miraculoase pentru îngrijirea pielii pe care orice specialist te va sfătui să-l incluzi în rutina ta zilnică. Cu toate acestea, foarte multe persoane nu știu prea bine ce este și de ce este benefică pentru piele.
De fapt, „Ce face vitamina C pentru piele” este cea mai populară căutare pe Google în 2020, până în prezent, în ceea ce privește căutările legate de frumusețe. Peste un milion de persoane la nivel mondial s-au interesant de acest produs care menține tenul tânăr și sănătos.

Căutările pentru vitamina C destinată pielii au crescut cu 204% față de anul trecut, cel mai probabil datorită fapului că tot mai multe persoane au aflat cât de benefic este acest ingredient pentru ten.

Vitamina C are în „palmares” o mulțime de efecte benefice:


combate radicalii liberi responsabili pentru apariția ridurilor;
reduce inflamația;
protejează bariera naturală a pielii;
estompează petele pigmentare;
îmbunătățește textura pielii.

În același timp, stimulează regenerarea celulară și susține sintetizarea colagenului. Printre efectele sale vizibile se numără pielea cu un aspect luminos și o textură îmbunătățită, reducerea ridurilor și a liniilor fine, creșterea fermității și elasticității. 

De asemenea, vitamina C poate fi inclusă cu ușurință în rutina ta zilnică de îngrijire.
Toată schema de îngrijire din fiecare dimineață ar putea să includă aplicarea unei creme sau serum cu vitamina C, urmată de aplicarea unei creme cu SPF.

Citește și: 
Ce beneficii obții dacă incluzi un ser cu vitamina C în rutina ta de îngrijire?


Vârsta de 20 de ani este ideală pentru a începe folosirea vitaminei C pentru piele, dar acest ingredient este benefic pentru persoanele de toate vârstele.

La fel în cazul multor alte ingrediente cosmetice, vitamina C pentru piele se găsește sub multe forme, unele mai bune decât altele. Acidul L-ascorbic este una dintre cele mai bune forme de vitamina C pentru îngrijirea pielii, prin urmare ar trebui să alegi produse care îl conțin.

Acidul ascorbic-L este cea mai pură formă de vitamina C, iar dacă respectă standardele, are proprietăți antioxidante superioare comparativ cu cele ale derivaților săi”, declară medicul Saira Vasdev pentru popsugar.com.

Un detaliu important este acela că vitamina C este un ingredient instabil, care se oxidează rapid dacă nu este păstrat sau folosit corect.
Alege serumuri care sunt ambalate în recipiente etanșate, de culoare închisă. 

Vitamina C este cel mai important antioxidant pe care îl poți folosi pentru a proteja pielea zilnic de efectele poluării sau ale razelor UV, în asociere cu crema de protecție solară. Poți folosi vitamina C sub forma serumurilor concentrate, care sunt mai costisitoare, dar mult mai eficiente, sau sub forma cremelor hidratante cu vitamina C.

Folosește dimineața produsul cu vitamina C, aplicând întotdeauna înaintea cremei de protecție solară.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod