Ingrediente cosmetice pe care să le eviți dacă mergi la plajă

Ingrediente cosmetice pe care să le eviți dacă mergi la plajă

Folosirea cremelor de protecție solară este o regulă obligatorie când mergi la plajă. Dar știai că alte cosmetice pe care le folosești înainte de expunerea la soare sunt periculoase pentru pielea ta?
Protecția solară este una dintre regulile de bază pentru îngrijirea pielii, care te ajută să îți menții pielea sănătoasă, să previi cancerul de piele și îmbătrânirea prematură. Dar sunt și unele produse și ingrediente cosmetice pe care nu ar trebui să le aplici niciodată pe piele înainte de expunerea la soare.

Unele dintre ele provoacă sensibilizarea pielii la lumina soarelui, ceea ce înseamnă că accentuează efectele nocive ale razelor UV.

Iată care sunt ingredientele pe care să nu le folosești înainte de a pleca la plajă:

Retinolul


Derivatele vitaminei A, precum retinolul sau tretinoinul, care sunt cunoscute și sub denumirea de retinoizi, nu ar trebui folosite niciodată înainte de expunerea la soare. "Retinolul face pielea mai sensibilă la soare, de aceea ar trebui să folosești produsele cu retinol seara", declară pentru wellandgood.com medicul dermatolog Mona Gohara.
Pe de altă parte, vitamina A se dezintegrează la soare, deci îți irosești produsele cu retinol dacă le folosești pe timpul zilei pentru că nu vor avea la fel de mult efect ca atunci când le aplici noaptea.

Hidroxi-acizii


Alte ingrediente pe care nu ar trebui să le aplici niciodată pe piele înainte de a sta la soare sunt acizii cu efect exfoliant. Acești acizi te ajută să elimini stratul de celule moarte de la suprafața pielii, care este primul strat de protecție naturală a pielii împotriva razelor UV. Prin urmare, tenul tău ar putea deveni mult mai predispus la apariția arsurilor solare.

"Fie că este vorba de acid glicolic, lactic sau oricare alt tip de acid, nu recomand aplicarea hidroxi-acizilor pe piele înainte de a merge la plajă", declară medicul dermatolog Joshua Zeichner.

Uleiurile esențiale


Folosește tratamentele cu uleiuri esențiale pe timpul serii, în loc să le aplici dimineața. "Uleiurile esențiale sunt foarte populare în prezent, iar unele dintre ele au efect de uniformizare și calmare", spune dr.
Zeichner.

"Cu toate acestea, unele dintre ele pot duce la arsuri chimice cunoscute drept fitofotodermatite atunci cand sunt folosite inainte de expunerea la soare", declară medicul. Deși denumirea este una care te-ar putea speria, este de fapt o iritație la nivelul pielii, dar care durează și până la patru săptămâni ca să se vindece.

Medicul avertizează că acest tip de reacție apare și când aplici diferite sucuri de fructe pe piele, inclusiv lămâie, lime sau alte citrice. Prin urmare, evită măștile cosmetice făcute în casă înainte de a merge la plajă.

Parfumul


Nici parfumul nu este opțiune sigură pentru pielea ta. Evită să pulverizezi parfum direct pe piele înainte de a merge la plajă sau piscină.
"O reacție similară ca în cazul uleiurilor esențiale ar putea să apară în cazul folosirii unor parfumuri. Poartă denumirea de dermatită Berloqe", explică medicul dermatolog Amy Spaziano.

"Acest efect apare în cazul anumitor parfumuri care conțin o concentrație mare de bergapten, substanță care sensibilizează pielea la lumină și care se găsește în aroma de bergamotă", spune dermatologul.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod