Cum să alegi ochelarii de soare care ți se potrivesc perfect. 8 reguli

Cum să alegi ochelarii de soare care ți se potrivesc perfect. 8 reguli

Alegi de obicei o pereche nouă de ochelari de soare doar pentru că îți place modelul sau culoarea ramei?
Este una dintre greșelile pe care o fac cele mai multe persoane atunci când își cumpără ochelari de soare. Dar ca să găsești acea pereche care ți se potrivește perfect trebuie să cunoști câteva reguli de bază. Iată care sunt acestea:

Cumpără în funcție de formă


Trendurile vin și pleacă. Iar ochelarii de soare cu rame mici care au fost în trend anul trecut ne-au învățat o lecție importantă: ceea ce i se potrivește Rihannei sau oricărei alte celebrități nu înseamnă că se potrivește oricui. Ochelarii de soare cu lentile mici fac ca majoritatea fețelor să pară prea mari prin comparație. La polul opus, ochelarii cu rame supradimensionate pot să eclipsese o față mică. Încearcă oricât de multe perechi dorești și nu uita că ochelarii de soare nu se cumpără online. Este esențial să-i probezi.

Ia în considerare tonul pielii


Negrul este opțiunea de bază în materie de ochelari pentru cele mai multe persoane. Se potrivește cu orice ținută ai purta, astfel că pare alegerea ideală.
Dar este important să te gândești la nuanța pielii tale și la faptul că negrul ar putea să nu fie cea mai bună variantă pentru tine.

Ramele în stil carapace de țestoasă sunt un stil clasic care se potrivește, de asemenea, cu o mulțime de culori și ținute. Este o alternativă pentru ramele negre, adaptându-se mai bine tuturor nuanțelor de piele. De exemplu, tonurile ceva mai deschise sunt ideale pentru persoanele blonde cu tenul alb. Dacă tenul tău are tendințe de înroșire, evită ramele cu tonuri roșiatice. Alege-le pe cele în nuanțe de albastru sau verde. Iar dacă vrei ochelari în culori intense, ia în calcul culorile din garderoba ta sau chiar nuanța favorită de ruj, pe care o porți cu regularitate.

Probează-i la lumină naturală


Din moment ce vei purta noua pereche de ochelari de soare afară, trebuie să vezi cum vor arăta la lumină naturală. Caută cea mai luminoasă zonă a magazinului sau apropie-te de fereastră pentru a observa cum arată cu adevărat ochelarii tăi la lumină naturală.

Investește într-o pereche de ochelari de calitate


Scopul ochelarilor de soare este acela de a-ți proteja ochii de razele UV. Prin urmare, asigură-te că perechea de ochelari pe care ai ales-o face acest lucru cu succes.
Oricare altă opțiune nu este altceva decât irosirea banilor. Pe de altă parte, lentilele de proastă calitate îți afectează sănătatea ochilor, lărgind pupila și permițând pătrunderea razelor UV în interiorul ochilor.

Ia cu tine un elastic de păr


Dacă alternezi între look-urile cu părul prins și cele cu părul lăsat liber, atunci nu uita să încerci o nouă pereche cu ambele coafuri. Părul lăsat liber ar putea să estompeze unghiurile drepte ale unor ochelari prea dreptunghiulari pentru forma feței tale. Dar dacă îți prinzi părul, vei putea observa mai ușor că nu ți se potrivesc.

Acordă atenție suportului nazal


Șaua nazală sau suportul nazal este partea ochlearilor care se sprijină pe nas. Este foarte importantă forma acesti părți pentru că influențează aspectul nasului. "Un suport nazal arcuit, de tip 'gaură de cheie' îți va face nasul să pară mai lung și mai lat.
Suportul nazal obișnuit, drept, poate scurta și îngusta vizual forma nasului", declară pentru telegraph.co.uk opticianul Robert Roope. 

Ia în calcul bijuteriile pe care le porți


Ochelarii sunt accesorii și prin urmare ar trebui să completeze restul accesoriilor pe care le porți. Dacă porți numai bijuterii din argint, atunci caută ochelari de soare cu detalii sau piese componente argintii. În cazul în care porți de obicei cercei voluminoși, statement, ar trebui să alegi o pereche simplă și discretă de ochelari de soare, care să nu-ți domine look-ul.

Nu îți ascunde sprâncenele


"Este importa poziția sprâncenelor în relație cu partea de sus a ramei. Partea superioară a ramei nu ar trebui să se situeze mult deasupra liniei sprâncenelor penttru că în acest caz se va crea efectul vizual de fața mult prea alungită", spune specialistul.
În schimb, alege rame care se poziționează imediat deasupra liniei sprâncenelor sau imediat sub ele - în această situație trebuie să alegi o formă a ramelor care se potrivește formei sprâncenelor tale.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod