Frumuseţea ta: Cum să tratezi petele pigmentare cauzate de soare

Perioada concediilor la mare şi a petrecerilor la piscină, când ne expunem mult mai mult la soare comparativ cu restul anului, coincide de cele mai multe ori cu apariţia petelor pigmentare la nivelul tenului, dar şi a decolteului, umerilor sau braţelor.
Petele pigmentare sunt provocate de o producţie anormală de melanină, pigmentul care oferă culoare pielii, cauzată de expunerea la soare. Sunt maronii, asemănătoare unor aluniţe estompate şi pot fi complet inestetice, mai ales atunci când apar la nivelul feţei.

Prevenire


Se spune că este mai bine să previi decât să tratezi, lucru valabil şi în ceea ce priveşte petele pigmentare. Razele ultraviolete sunt responsabile pentru apariţia şi agravarea acestora, prin urmare este absolut necesar să foloseşte o cremă cu factor de protecţie solară pentru ten, în special pe timpul verii, dar şi în restul anului.
Vara este indicat să aplici o cremă cu factor de protecţie cât mai mare, precum 30 sau chiar 50, dacă ai pielea foarte albă sau pistrui. În restul anului, un factor de protecţie de 15-20 ar trebui să fie suficient.

De asemenea, când mergi la plajă, protejează-ţi tenul cu o cremă cu factor de protecţie maxim, şi anume SPF 50. Pălăria şi ochelarii de soare nu trebuie să-ţi lipsească. Pe lângă faptul că te apară de apariţia petelor pigmentare, te ajută să previi apariţia ridurilor cauzate de razele ultraviolete.
   
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod