Frumuseţea ta: Cum să-ţi faci singură o manichiură ca la salon

Când ai vrea ca unghiile tale să arate ca după o manichiură de salon, dar n-ai timp sau chef să apelezi la un profesionist, poţi să obţii o manichiură excelentă şi acasă, dacă ai toate uneltele şi cosmeticele necesare.
Când ai vrea ca unghiile tale să arate ca după o manichiură de salon, dar n-ai timp sau chef să apelezi la un profesionist, poți să obții o manichiură excelentă și acasă, dacă ai toate uneltele și cosmeticele necesare. Te poți relaxa cu un cocktail și cu serialul preferat în timp ce-ți îngrijești unghiile și poți să-ți faci singură o manichiură ca la salon, dacă urmezi pașii recomandați.

1. Curață bine unghiile

Primul pas pentru o manichiură profesională este curățarea corectă a unghiilor. Înmoaie o dischetă din bumbac într-o soluție de curățare a lacului de unghii, ce nu conține acetonă. Nu freca unghiile în toate direcțiile pentru a elimina lacul sau oja, șterge-le ușor de la cuticul înspre vârful unghiei in același mod în care aplici oja.
Astfel, unghiile nu se vor usca și nu se vor deteriora excesiv.

2. Taie sau pilește unghiile

Indiferent de forma pe care ai ales-o pentru unghiile tale, taie-le cu grijă și apoi folosește o pilă specială. Asigură-te că unghiile sunt perfect uscate înainte de pilire și deplasează pila într-o singură direcție. Mișcarea înainte-înapoi cu pila de unghii nu este deloc benefică pentru sănătatea și aspectul unghiilor.

3. Hidratează

După ce ai obținut forma dorită pentru unghii, este important să le hidratezi. Poți alege să-ți ții degetele într-un bol cu apă parfumată pentru 5-10 minute sau poți folosi o cremă sau un ulei special care hidratează pielea și unghiile și înmoaie cuticulele.
Poți folosi vaselină cosmetică, un gel pe bază de aloe vera, sau o altă cremă hidratantă recomandată pentru mâini.

4. Împinge cuticulele

Cei mai mulți specialiști recomandă delicatețe în împingerea cuticulelor și evitarea tăierii lor cu forfecuța de unghii sau alte instrumente metalice, deoarece acest lucru poate încetini creșterea unghiilor. Folosește un instrument special din lemn moale pentru a împinge ușor cuticulele înspre baza unghiei la un unghi de 45 grade, doar după ce le-ai hidratat corespunzător.

5. Aplică baza incoloră

Pentru a obține manichiura ca la salon pe care ți-o dorești, arătoasă și rezistentă, este important să aplici trei straturi de lac pe unghii.
Începi cu baza incoloră care hidratează și protejează unghia timp îndelungat. Aplic-o de la cuticul înspre vârful unghiei și las-o să se usuce complet, lucru ce poate dura chiar și 15-20 minute.

6. Aplică oja colorată

După ce ți-ai ales nuanța preferată de ojă, aplic-o în același mod pe unghii, într-un strat sau chiar în două. Asigură-te însă că nu este prea veche și nu s-a îngroșat excesiv. Pentru a prelungi durata de folosire a ojei și lacului de unghii, le poți păstra la frigider.

7. Aplică lacul

A treia aplicare este opțională, dar poate păstra mai bine culoarea pe unghii. În plus, lacul special de finisaj poate da unghiilor și un plus de strălucire.

8.
Folosește o loțiune de mâini


La final, pentru a obține același efect de prospețime ca la salon, folosește o loțiune pentru mâini, doar după ce ultimul strat de lac s-a uscat complet. Masează loțiunea pe mâini și unghii, iar apoi șterge delicat, cu un prosop curat și uscat, loțiunea în exces rămasă pe cuticule și unghii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mirela pe 2 Aug 2012, 12:11
    chiar asa?

    eu fac toate astea fara sa imi spuna cineva iar la salonul la care ma duc mi la face mult mai fain!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod