Frumuseţea ta. Ce sunt comedoanele şi cum să scapi de ele

Acumularea de sebum şi celule moarte în interiorul porilor provoacă mici denivelări la nivelul pielii, afectând aspectul tenului tău.

Acestea poartă denumirea de puncte albe sau comedoane.

Ce sunt comedoanele?


Punctele albe sau comedoanele sunt acumulări de sebum sub piele, care au aspect de microchisturi. Sunt "înrudite" cu punctele negre, diferenţa fiind aceea că sunt complet închise şi conţinutul lor nu este oxidat, aşa cum se întâmplă în cazul celor negre.

De ce apar?


Motivul apariţiei comedoanelor sau punctelor albe nu este complet elucidat, dar se pare că pielea uscată este un factor important. Hipercheratinizarea stratului superior al pielii, ceea ce înseamnă întărirea excesivă a celulelor de la suprafaţă, poate bloca porii şi prin urmare provoacă acumularea de sebum în interior.

Pentru că sunt complet închise, comedoanele se inflamează rar şi nu au tendinţa de a se transforma în coşuri.

Dar există o regulă esenţială care se aplică şi în cazul coşurilor: nu încerca să le storci pentru că rişti să împingi conţinutul către interior, provocând inflamarea şi infectarea profundă.

Cum să le tratezi?


Pielea ta are nevoie de ajutor din exterior pentru a elimina eficient toxinele, sebumul şi celulele moarte. Exfolierea moderată, de preferat de două ori pe săptămână, te ajută să eliberezi porii şi să previi astfel apariţia comedoanelor.

Poţi folosi o loţiune pentru ten cu particule abrazive fine, o perie pentru masajul tenului, pe pielea uscată, dar şi un exfoliant natural obţinut dintr-un amestec de mălai şi miere.

Masajul facial reprezintă o altă metodă eficientă care te ajută să menţii sănătatea tenului tău şi să scapi de punctele albe.

Stimulează circulaţia limfatică, contribuind la eliminarea toxinelor de la nivelul pielii, dar şi pe cea sanguină, care transportă oxigen şi nutrienţi către ţesuturi.

Acidul salicilic, care se află de obicei în compoziţia produselor de îngrijire a tenului acneic, se poate dovedi de asemenea foarte util şi în tratarea comedoanelor. Acesta acţionează ca un exfoliant chimic, îndepărtând celulele moarte care blochează porii.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod