Masajul facial: La ce te ajută şi cum să-l faci corect

Ridurile, cearcănele, pungile de sub ochi şi aspectul de ten obosit, lipsit de strălucire naturală. Toate acestea pot fi tratate cu ajutorul unui masaj simplu la nivelul feţei, pe care îl poţi face singură, la tine acasă.
Iată ce trebuie să ştii pentru un masaj facial corect:

Cum te ajută masajul facial?


Masajul la nivelul feţei stimulează circulaţia limfatică şi sanguină. Limfa este lichidul care "colectează" toxinele din ţesuturi, rezultate în urma proceselor celulare. Prin intermediul masajului delicat, stimulezi circulaţia limfatică şi prin urmare eliminarea toxinelor blocate la nivelul tenului.

De asemenea, circulaţia sanguină accelerată în urma masajului facial contribuie la o mai bună oxigenare a tenului.
Toate acestea tratează unele dintre cel mai des întâlnite probleme: pielea cu aspect obosit, cearcănele, pungile de sub ochi, ridurile premature sau comedoanele.

Cum să-ţi faci corect masaj facial?


Este obligatoriu să ţii cont de câteva reguli simple atunci când îţi faci singură un masaj facial. În primul rând, pielea ta trebuie să fie perfect curată. Demachiază-te cu atenţie şi spală-te pe faţă cu o loţiune specială, fără săpun. Ai grijă ca mâinile să fie curate şi dezinfectate.


Aplică în palmă câteva picături de ulei extravirgin de măsline, argan, sâmburi de struguri sau oricare alt tip de ulei 100% natural, organic, presat la rece. Masează palmele pentru a încălzi uleiul apoi aplică pe toată faţa.

Evită mişcările bruşte şi nu folosi presiune prea mare pentru că vasele capilare foarte subţiri se pot sparge. Zona ochilor trebuie tratată cu blândeţe pentru că pielea subţire este predispusă apariţiei ridurilor dacă este bruscată.

Masajul facial poate agrava unele probleme ale pielii cum sunt de exemplu rosaceea sau acneea chistică.
De aceea este recomandat să ceri părearea unui medic dermatolog dacă ai astfel de probleme.


Iată câteva mişcări pe care le poţi efectua în timpul masajului facial:


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alina pe 1 Apr 2014, 14:29
    sa zicem...

    Si eu sunt pro pentru tratamentele naturale, dar nu imi place tipul de masaj prezentat. Chiar daca este usor alunecoasa pielea pentru facilitarea unui masaj, totusi tenul nu trebuie "agresat", nici macar intins cu palmele decat foarte usor. si apoi cu degetele usor "presat". iar masajul facial se face intotdeauna de jos in sus pentru efectul lifting.

    2
    0

  • simika pe 1 Apr 2014, 12:40
    super!

    merci pentru pont! sunt pro tratamente naturiste homemade! ;)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod