Frumuseţea ta: Ce este retinolul şi cum te ajută. Efectele sale asupra pielii

Istoria folosirii retinoizilor, diverse forme ale vitaminei A, în îngrijirea pielii a început în urmă cu peste 40 de ani, când medicii dermatologi au descoperit că pacienţii cărora le-au fost prescrise creme pe baza de retinoizi pentru tratarea acneei aveau la finalul tratamentului pielea cu un aspect vizibil îmbunătăţit.
Ridurile fine şi petele pigmentare erau estompate, iar elasticitatea şi supleţea pielii erau vizibil sporite.

Studiile ulterioare au arătat că retinoizii acţionează la nivel celular, stimulând reproducerea corectă a celulelor. De fapt, acesta este unul dintre rolurile esenţiale ale vitaminei A în organism. De asemenea, retinoizii stimulează producţia de colagen, proteina care oferă elasticitate pielii.

Cremele pe bază de retinoizi pot fi plasate în două categorii: cele care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, cu o concentraţie mai mare, menite să trateze probleme serioase ale pielii precum acneea, petele pigmentare pronunţate sau unele afecţiuni dermatologice şi cele cosmetice, pe care le poţi cumpăra din magazine şi care conţin retinol, o formă mai "slabă" a vitaminei A în ceea ce priveşte efectele asupra pielii.

Deşi au beneficii majore asupra pielii, cremele pe bază de retinoizi provoacă la primele aplicări iritaţie, înroşire, usturime, uscare excesivă şi descuamare.
De aceea astfel de creme sunt vândute în farmacii, pe baza prescripţiei medicale.


Cremele cosmetice, în schimb, conţin o concentraţie de retinol de până la 1%, evitâdu-se astfel efectele secundare pe care le-ar putea avea asupra pielii.

Vitamina A este degradată de lumină, de aceea cremele care conţin retinol trebuie aplicate seara. Pe de altă parte, este indicat să alegi creme cu retinol care sunt vândute în recipiente închise ermetic, cu pompiţă. Astfel crema nu este expusă la aer şi lumină.


Iată care sunt principalele efecte benefice ale retinolului asupra tenului tău:


- reduce ridurile fine prin stimularea producerii de colagen la nivelul pielii

- estompează petele pigmentare, pistruii şi petele cauzate de sarcină

- vindecă acneea prin capacitatea sa de a elibera porii blocaţi
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod