Frumuseţe. Cum ne îngrijim pielea la 40 de ani? 10 sfaturi utile

Procesul îmbătrânirii nu poate fi oprit, dar din fericire poate fi încetinit şi uneori pot fi ameliorate o parte dintre modificările evidente la nivelul pielii
Pielea este un organ complex care poate fi influenţat de o serie de factori interni şi externi. În apropierea vârstei de 40 de ani încep să apară primele semne ale îmbătrânirii: ridurile fine și petele pigmentare.

Pielea începe sa isi piarda elasticitatea, luminozitatea și hidratarea iar procesul de regenerare este mai lent.


Procesul îmbătrânirii nu poate fi oprit, dar din fericire poate fi încetinit şi uneori pot fi ameliorate o parte dintre aceste modificări evidente la nivelul pielii.

Iată câteva sfaturi utile pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii şi a menţine pielea sănătoasă:

1. Păstrarea tenului curat şi fără sebum. Este primul pas în ritualul de îngrijire, fiind urmat de tonifiere și hidratare.
Însă trebuie evitată spălarea agresivă şi exfolierea excesivă care pot duce la eritem, iritaţii locale și pete pigmentare

2. Hidratarea tenului și a corpului
folosind creme cu proprietăţi active anti-ageing pe bază de retinol, alfa şi betahidroxiacizi, vitamina C, coenzima Q10

3. Folosirea unei creme pentru conturul ochilor! Pielea din jurul ochilor este delicată, fiind primul loc unde apar ridurile. O cremă de ochi bine aleasă poate ameliora vizibil ridurile.  

4. Adoptarea unui stil de viaţă sănătos printr-o dietă echilibrată, bogată în citrice, struguri negri, coacăze, afine, rodii, avocado, somon.

5. Odihnă suficientă, de 7-8 ore de somn pe noapte

6.
Evitarea expunerii excesive la soare și folosirea cremelor cu factor de protecţie
pe tot parcursul anului! Alături de trecerea timpului, cel mai important rol în procesul de îmbătrânire a pielii îl joacă expunerea la soare care duce la degradarea colagenului care asigură supleţea pielii, încetinirea proceselor regenerative și pigmentare

7.Exfolierea periodică prin gomaj și peelinguri (inclusiv prin peelinguri chimice) pentru a scăpa de celulele moarte și pentru a împrospăta pielea.

8. Folosirea unor măști cosmetice naturale, pe bază de fructe, miere și tărâțe hidratează tenul și îl hrănește. Măștile se folosesc săptămânal sau de două ori pe săptămână.

9.
Tratamente cosmetice și masaje faciale periodice
(o dată la 3 săptămâni). Tratamentul cosmetic și masajul facial combinat cu aplicarea unei creme hidratante pe tenul demachiat şi tonifiat în prealabil, stimulează circulaţia sângelui şi dă tenului o culoare frumoasă, întăreşte muşchii feţei şi îndepărtează toxinele şi impurităţile de la nivelul pielii.

10. Împrospătarea tenului şi corectarea unor semne ale îmbătrânirii se poate realiza şi prin diverse proceduri estetice incluzând peelinguri, acid hialuronic, injectări cu botox, dermabraziune. Aceste proceduri pot ajuta la menţinerea pielii cât mai mult timp tânără evitând intervenţii chirurgicale dureroase şi perioade de recuperare îndelungată


Material realizat în cadrul campaniei de informare și creștere a respectului de sine a femeilor ”Frumusețea la 40 de ani”, derulate în perioada martie 2015 – februarie 2016 de Russenart Communications în parteneriat cu Pirifan Distribution, Hebra Dermatologie, Jolidon, Beauty Boutique și pictorul Daniel Bulimar-Henciu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod