Exfoliant pentru buze: 5 rețete pe care le poți face singură

Știi că va conține numai ingrediente naturale și buzele tale vor fi catifelate. De ce ingrediente ai nevoie ca să-ți faci singură un exfoliant pentru buze?
Exfolierea buzelor are rolul de a îndepărta pielea uscată de la suprafață, lăsându-le astfel hidratate și catifelate. Este foarte important să recurgi la acest obicei măcar o dată sau de două ori pe săptămână, în special în sezonul rece când buzele au tendința să se usuce mai tare. 

Cel mai bun moment pentru a folosi un exfoliant pentru buze este seara, înainte de culcare, deoarece dacă aplici apoi un balsam intens hidratant, acesta va acționa eficient până dimineață. Iată cinci dintre cele mai bune rețete de exfoliante pentru buze pe care le poți face singură:


Exfoliant pentru buze cu zahăr brun și miere de albine

Ai nevoie de: 1 lingură cu zahăr brun și puțină miere de albine pentru a forma o pastă.

Se amestecă toate ingredientele și se poate păstra pasta într-un recipient mic de sticlă, închis ermetic. Astfel vei avea exfoliantul la îndemână atunci când ai nevoie de el.
Masează buzele cu această pastă, lasă să acționeze câteva minute, după care spală cu apă călduță. Aplică apoi un strat generos de balsam pentru buze. Folosește acest exfoliant de 1-2 ori pe săptămână.


Exfoliant pentru buze cu ulei de cocos

Ai nevoie de: 1 stick de balsam pentru buze mixat cu 2 lingurițe de zahăr alb și 1 linguriță cu ulei de cocos la temperatura camerei.

Pisează balsamul de buze într-un bol și amestecă-l cu celelalte ingrediente. Se păstrează pasta obținută într-un recipient închis ermetic. Se masează buzele cu ea, după care se îndepărtează cu apă călduță.
Poți să folosești acest exfoliant de 3-4 ori pe săptămână.


Exfoliant pentru buze cu mentă

Ai nevoie de: 1/2 ceșcuță cu zahăr, 1 linguriță cu miere de albine, 1 linguriță cu ulei de măsline și 1 picătură cu ulei esențial de mentă, cu uz intern.

Se mixează ingredientele și se păstrează exfoliantul într-un recipient. Se pune o batistă umedă și caldă peste buze timp de 3-5 minute, după care se masează buzele cu exfoliant. Lasă să acționeze timp de 5 minute, după care îndepărtează exfoliantul cu batista umedă. 


Exfoliant pentru buze cu ulei de cocos și zahăr de cocos

Ai nevoie de: 2 linguri cu ulei de cocos, 2 linguri cu zahăr de cocos și 1 lingură cu miere de albine. 

Exfoliantul poate fi păstrat într-un recipient închis timp de 2-3 săptămâni. Se masează buzele timp de 5 minute, după care se îndepărtează cu apă caldă și se aplică un balsam hidratant.


Exfoliant pentru buze cu ciocolată

Ai nevoie de: 3 linguri cu zahăr alb, 1 lingură cu cacao, 2 lingurițe cu ulei de măsline și puțină miere de albine.

Vei obține o pastă cu aromă de ciocolată pe care o poți păstra într-un recipient închis timp de 2-3 săptămâni. Se aplică pe buze, se lasă să acționeze timp de 5 minute, după care se îndepărtează cu apă caldă.
Aplică la final un strat de balsam hidratant pentru buze.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod