Cum să-ți vopsești genele cu henna

Cum să-ți vopsești genele cu henna

Machiajul este pentru cele mai multe dintre noi un ritual în fiecare dimineață. Aplicarea rimelului pe gene face parte în mod obligatoriu din acest proces pentru că, evident, ne dorim gene lungi și negre.
Dar într-o perioadă a anului în care îți vei petrece mult timp la piscină sau pe plajă și te vei bălăci toată ziua în apă, probabil ți-ai dori ca genele tale să fie mai accentuate în mod natural.

Din fericire, poți apela la un truc pentru ca genele tale să fie mult mai vizibile fără să aplici mascara. Este vorba despre vopsirea genelor. Și nu este necesar să mergi la salon, ci poți să faci asta singură, acasă.

De ce să-ți vopsești genele?

În mod natural, genele sunt de obicei colorate mai intens în partea de jos, în apropierea rădăcinilor, chiar și în cazul brunetelor. Pentru că vârfurile sunt subțiri și deschise la culoare sunt puțin vizibile, iar genele tale par astfel mai scurte decât sunt.
Dacă le vopsești, vei accentua printr-un plus de pigment și zona care nu este vizibilă. 

Îți poți vopsi acasă genele folosind o metodă naturală, pe bază de henna, o plantă bogată în pigmenți naturali. Iată cum să procedezi:

Ai nevoie de:
- pudră de henna neagră
- apă
- vaselină cosmetică
- dischete demachiante
- o periuță curată de rimel

Într-un recipient mic, amestecă pudra de henna cu câteva picături de apă până când obții o pastă consistentă. Amestecul nu trebuie să fie prea lichid pentru că îți va curge de pe gene.

Ai grijă ca genele tale să fie curate și uscate, fără urme de mascara pe ele.
Aplică puțină vaselină cosmetică în jurul ochilor pentru a te proteja de picăturile de vopsea care pot ajunge pe piele. Ca să te asiguri că nu te vei murdări, mai poți pune pe zona de sub ochi șervețele de hârtie, care se vor lipi datorită vaselinei cosmetice.

Înmoaie pensula de mascara în amestecul de vopsea și răsucește-o ca să fie bine acoperită cu pastă. Începe apoi aplicarea vopselei naturale pe gene ca și cum ai aplica rimel. Începe cu genele de jos, apoi continuă cu cele de sus.
Ai grijă să aplici suficientă vopsea pe vârfuri, zona cea mai decolorată a genelor. 

Lasă vopseaua să acționeze pe gene timp de zece minute.

Stai deasupra chiuvetei și folosește apoi dischete demachiante pentru a îndepărta pasta de vopsea de pe gene. Clătește-te imediat cu apă călduță pentru a îndepărta toate urmele de vopsea.

Pentru ca rezultatele să devină foarte vizibile, apelează la această procedură o dată pe săptămână, până când obții nuanța dorită.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod