Cum să-ți decolorezi părul folosind vitamina C

Atunci când regreți că ți-ai vopsit părul, visezi să existe o soluție miraculoasă care să elimine culoarea din păr, fără să-i afecteze sănătatea.
O variantă este decolorarea la salon, cu produse chimice care afectează iremediabil structura firului de păr.

Dar știai că există și o variantă pentru decolorarea părului vopsit mult mai blândă cu părul tău? Starleta Kim Kardashian a dezvăluit într-o postare pe pagina sa de Instagram că a eliminat vopseaua roz din părul ei folosind vitamina C. Rezultatele obținute de Kim ne arată că această soluție ieftină și sigură pentru păr chiar funcționează! Iata cum să-ți decolorezi părul folosind vitamina C.

Ce trebuie să știi despre decolorarea părului folosind vitamina C?

În primul rând, această metodă funcționează numai pentru decolorarea părului vopsit. Nu te va ajuta să îți decolorezi nuanța naturală a părului tău.
Un alt lucru foarte important de știut este acela că vitamina C nu va elimina complet culoarea din păr, ci va estompa treptat pigmentul și te va ajuta să obții o nuanță mai deschisă. Prin urmare, nu te aștepta ca părul negru să devină blond platinat. Poți obține acest rezultat numai prin decolorarea la salon.

Cum funcționează vitamina C pentru decolorarea părului?

Nu este cunoscut foarte bine motivul pentru care vitamina C elimină vopseaua din păr, dar una dintre explicații este aceea că acidul ascorbic, ingredientul principal din tabletele de vitamina C, interacționează cu moleculele de vopsea și le elimină din păr. De asemenea, acidul citric ar putea avea același efect de descompunere și eliminare a pigmenților de vopsea din păr.
Oricare ar fi motivul, vitamina C este o soluție sigură pentru decolorare. Nu afectează structura firului de păr, iar singurul efect negativ este un păr uscat, dar care poate fi remediat imediat folosind un balsam hidratant.

Cum să-ți faci o mască cu vitamina C pentru decolorarea părului

Pașii pentru a-ți face o astfel de mască sunt foarte simpli. Ai nevoie de numai câteva ingrediente ieftine. Poate că ai deja tablete de vitamina C în casă, pe care le poți folosi. O altă variantă este folosirea pudrei de acid ascorbic, pe care o poți cumpăra din farmacii.

Iată care sunt ingredientele și ustensilele necesare:

- 25 de tablete de vitamina C
- 1/2 cană cu șampon
- 1 lingură cu balsam de păr (în cazul în care părul tău este uscat sau degradat)
- un bol din plastic sau ceramică
- cască pentru duș

Decolorarea parului: Mod de folosire
 
Pune tabletele de vitamina C într-un mojar și pisează-le bine, până ce obții o pudră fină.
Pune pudra de vitamina C în bolul din plastic sau ceramică.
Adaugă șamponul și o lingură cu balsam, dacă ai părul foarte uscat și deteriorat.
Amestecă bine, până când obții o pastă. Dacă amestecul este prea lichid, mai poți adăuga puțină pudră de vitamina C.
Aplică amestecul pe părul uscat, insistând asupra fiecărei șuvițe. Masează bine amestecul pe păr.
Pune-ți casca pentru duș pe cap și lasă masca să acționeze timp de o oră.
Spală-te apoi pe cap cu apă caldă timp de cel puțin cinci minute. Trebuie să clătești abundent, cu o apă ceva mai caldă față de cea pe care o folosești de obicei. În acest fel vei îndepărta restul de vitamina C din păr și pigmenții de vopsea.
Aplică balsamul de păr, așa cum faci de obicei. 

Rezultatele obținute depind de cantitatea de pigmenți din părul tău.
Dacă nivelul pigmenților din păr este ridicat din cauza vopsirilor dese, este necesar să repeți tratamentul cu vitamina C o dată pe săptămână, până când vei ajunge la nuanța dorită.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod