Cum să folosești avocado pentru a preveni îmbătrânirea tenului

Fructul de avocado este o sursă bine cunoscută de grăsimi sănătoase și ar trebui inclus în dieta ta.
Acesta are un conținut bogat de anumite grăsimi mono-nesaturate și poli-nesaturate care mențin sănătatea inimii, nivelul scăzut al colesterolului, însă aduc și un aport de fibre și proteine. Fructul de avocado este unul dintre cele mai bune alimente care poate preveni îmbătrânirea. Îl poți mânca, dar îl poți folosi și în rutina ta de beauty. Iată cum!

Tratamente cu avocado care te ajută să previi îmbătrânirea tenului


Având în vedere că produsele de înfrumusețare conțin substanțe chimice care, în esență, sunt toxine ce îngreunează funcția ficatului, acestea s-ar putea să provină de la companii care testează pe animale, conțin ingrediente de origine animală sau costă foarte mult dacă alegi companii mai bune, cu câteva excepții. De ce nu ai încerca doar calea naturală pentru o piele sănătoasă? La fel cum uleiul de cocos îți poate face pielea mai frumoasă, iar remediile precum oțetul de mere și măștile de ovăz pot reduce erupțiile și bacteriile, fructul de avocado te poate ajuta să previi îmbătrânirea tenului.

De ce este fructul de avocado perfect pentru tenul tău?


Practic, acest fruct nu conține doar grăsimi sănătoase, ci și clorofilă care reduce inflamația, apă pentru hidratare, vitamina E pentru o piele fină și fără riduri, fibre care fac ca masca de avocado să stea pe fața ta. Fructul de avocado poate fi aplicat ca o mască pentru pielea ta singur sau în combinație cu alte ingrediente sănătoase.
Iată câteva idei de măști cu avocado!

Mască de față cu avocado anti-aging


Acidul oleic din avocado ajută la reducerea inflamației, roșeții și, de asemenea, la combatarea ridurilor. Aplică această mască de față cu avocado pentru a preveni îmbătrânirea tenului!

Ingrediente:


1 avocado copt (ar trebui să fie moale la atingere)
1 linguriță de ulei de cocos

Taie fructul de avocado pe jumătate, scoate sâmburele, scoate pulpa cu o linguriță și paseaz-o într-un castron. Adaugă uleiul de cocos și amestecă bine. Aplică această mască pe față și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Aceasta va face pielea mai fină, iar dacă apelezi la această mască în fiecare noapte, s-ar putea să întinerești pe zi ce trece. Dar nu uita să te demachiezi mai întâi cu ulei de cocos!

Mască de față cu avocado contra acneei


Este folosită zeamă de lămâie pentru această mască, ingredient care conține acizi ce reduc inflamația și numărul de bacterii. Fructul de avocado va ajuta la prevenirea uscării pielii ce provoacă îmbătrânirea și apariția acneei, în timp ce ovăzul va ajuta la eliminarea bacteriilor și la reducerea inflamației.

Ingrediente:


1 avocado copt
zeama de la o lămâie
1-2 linguri de fulgi de ovăz

Taie fructul de avocado pe jumătate, scoate sâmburele, adaugă pulpa într-un bol și paseaz-o alături de celelalte ingrediente. Aplică această mască pe față, las-o să acționeze timp de 30 de minute și repetă procedeul de patru ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Încearcă și tu aceste măști de față, însă adu-ți aminte și să mănânci fructul de avocado.
Acesta poate fi alternativa naturală pentru lactate pe care o poți încerca. Chiar este unul dintre cele mai importante alimente ale naturii, pe care îl poți folosi pentru nenumărate lucruri. Poți chiar să folosești fructul de avocado ca o mască de păr și ca balsam de păr. În acest fel, nu ți se va părea niciodată că ai prea mult avocado în casă. Poți alege între fructul obișnuit de avocado Haas, care este verde închis spre negru, și alte tipuri de avocado mai mari, care sunt cultivate în Florida și sunt de un verde deschis. Iar dacă nu îți place să mănânci avocado gol, există întotdeauna o rețetă de guacamole pe care o poți face și tu instant.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod