Cum alegi crema de noapte

Cum alegi crema de noapte potrivită pentru tenul tău?

Credeai că poți folosi aceeași cremă și dimineața, dar și când mergi la culcare? Deși la nivel teoretic poți face acest lucru, noaptea este intervalul ideal pentru îngrijirea intensivă a tenului și combaterea imperfecțiunilor. Aplică sfaturile specialiștilor pentru a învăța cum să alegi crema de noapte adaptată nevoilor tenului tău.
Spre deosebire de crema de zi, care trebuie să fie o bună bază de machiaj și să ofere protecție solară, crema de noapte conține mai multe ingrediente pentru tratarea pielii și va fi mai emolientă, cu potențial de regenerare intens.
 
În timp ce dormi, formula potrivită poate neutraliza imperfecțiunile care te deranjează când te uiți în oglindă, așa că merită să înveți cum să alegi crema de noapte care ți se potrivește. În niciun caz nu este indicat să folosești aceeași cremă ca și prietenele sau rudele tale, chiar dacă au avut rezultate uimitoare, pentru că este puțin probabil să aveți de combătut exact aceleași inconveniente.
 
De la regenerare, eliminarea semnelor de oboseală, tratarea acneei și până la calmarea eczemei, reducerea liniilor de deshidratare și a ridurilor crema potrivită face diferența între momentele în care ai pielea iritată, extrem de uscată și un ten neted, cu o strălucire naturală și o suprafață catifelată și netedă.

 
Iată cum trebuie să alegi crema de noapte în funcție de tipul de ten, potrivit stylesatlife.com:

 
1.
Pentru tenul sensibil

Optează pentru o cremă de noapte cu o formulă ușoară. Evită produsele cu o consistență foarte grasă și cu parfum pentru că pielea sensibilă se va înroși foarte repede. Ingredientele pe care trebuie să le cauți sunt aloe vera, neem, castravete și ulei de arbore de ceai. Nu uita nici de cremele pe bază de mușețel sau gălbenele pe care le poți folosi pentru a calma tenul deja iritat sau înroșit.

 
2. Pentru tenul gras

 

Vei avea nevoie de o cremă de noapte care nu astupă porii pentru a preveni acneea. Cel mai bine este să alegi o formulă fără ulei care să refacă echilibrul de hidratare fără să cauzeze apariția leziunilor acneice sau a punctelor negre.
Optează pentru creme pe bază de zinc pentru a preveni coșurile și a elimina treptat semnele. De asemenea, zincul va menține pielea mată și netedă.

 
3. Pentru tenul uscat

 

Este recomandată o cremă de noapte pe bază de ulei. Scopul este crearea unui strat de protecție care să prevină evaporarea apei din piele. Alege o cremă care conține glicerină și ulei de migdale, avocado sau unt de shea.

 
4. Pentru tenul normal

 

În cazul în care producția de sebum nu-ți face probleme și nici nu ai acnee poți alege o cremă de noapte cu extract de alge pentru a revigora și regenera tenul, prevenind apariția semnelor de oboseală sau de îmbătrânire.

  
Există, de asemenea, un ghid pentru cremele de noapte în funcție de vârstă:

 
1.
Între 14 și 29 de ani

 

Se va alege o cremă care conține miere, aloe vera, propolis și ulei esențial de lavandă.

 
2. Între 30 și 39 de ani

Vei avea nevoie de o cremă care conține aminoacizi, retinol, ceramide și antioxidanți.

 
3. Între 40 și 49 de ani

Va trebui să te orientezi spre creme de noapte care conțin peptide, extract de soia, vitamina E și vitamina C.

 
4. După 50 de ani

Vei avea nevoie de majoritatea ingredientelor menționate ca fiind necesare după 30 și 40 de ani, dar acestea vor trebui incluse într-o formulă foarte emolientă, care menține fermitatea și elasticitatea pielii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod