Cum alegem esențele potrivite pentru o vară parfumată?

Vara este anotimpul aventurilor, distracțiilor și momentelor perfecte de relaxare. Astfel că parfumurile purtate în această perioadă trebuie să fie compatibile cu întruchiparea acestui anotimp însorit, plin de vise și culori. Compozițiile ușoare, proaspete, cu miros fructat floral sunt ideale pentru vremea caldă. Aromele sunt aranjate pe anumite principii, fiecare esență își are locul și timpul potrivit.

Pentru a alege o esență perfectă sezonului estival, este important să cunoaștem deosebirile dintre parfumurile predestinate sezonului cald sau celui rece.

Există mai multe diferențe între sortimentele de parfumuri de vară și cele de iarnă. Conform unor studii efectuate de către specialiști, s-a demonstrat că parfumeria este sensibilă nu doar la tipul de piele, ci și la mediu, temperatură sau nivelul general de umiditate. Adesea, sub acțiunea razelor solare care încălzesc intens pielea, parfumul poate fi simțit mult mai intens. Iată de ce, pentru perioada caldă a anului, sunt recomandate esențele proaspete și dulci. În caz contrar, o aromă prea intensă și greoaie, poate provoca migrene acute și stări de greață sau sensibilitate sporită la căldură.



Mirosurile bogate, gastronomice, orientale, aldehide sau de piele sunt potrivite pentru perioada rece a anului. În timpul verii, sunt recomandate aromele ușoare și volatile, marine, citrice, fructate sau florale.

Concentrația aromelor


Parfumeria este împărțită în categorii în funcție de procentul de uleiuri aromatice din compoziția sa. Apa de colonie conține 2-4% și este considerată cea mai puțin concentrată, urmată de apa de toaletă (5-10%) și apa de parfum (11-20%). Aromele care conțin până la 30% uleiuri de parfum sunt cele mai concentrate.

Apa de toaletă este considerată perfectă pentru sezonul estival. Grație concentrației scăzute de compoziție, parfumul oferă o senzație de ușurință, aidoma unui voal subtil de aromă.

Pentru un miros de lungă durată se recomandă aplicarea parfumului peste o loțiune sau un ulei de corp aplicate anterior. Astfel, durabilitatea aromei va crește. Totuși, este importantă menținerea unui echilibru, pentru a nu amesteca mirosul de parfum cu alte produse de îngrijire.

Specialiștii recomandă testarea parfumului înainte de a fi procurat. Adesea, o compoziție plăcută poate deveni insuportabilă, la puțin timp după pulverizare. De asemenea, identificarea notelor de bază, care trebuie să fie complet compatibile cu preferințele personale. Pentru a face acest lucru, este suficient să mirosiți după câteva ore parfumul aplicat pe piele sau pe o bucată de hârtie.

Iată câteva esențe perfect potrivite pentru sezonul estival:


Notele citrice asigură prospețime, vivacitate și caracter jucăuș compoziției aromate. Bergamota, lămâia, notele de portocală sau grepfrut se contopesc perfect cu razele calde ale soarelui, formând un miros deosebit.

Notele marine dezvăluie o prospețime puternică, redând o stare de libertate și relaxare. Fiind o esență neutră, este unisex și seamănă cu un parfum masculin.

Notele cocktail, adică cele asemănătoare cu băuturile răcoritoare, aduc prospețime oricărei arome. Esențele de margarita, mojito, pina colada sunt minunate atunci când alegeți un parfum rebel și proaspăt de vară.



Fructe - vara este asociată direct cu multitudinea de fructe de sezon.

Cireșe, căpșuni, zmeură, vișini, piersici sau caise, toate acestea formează esențe desăvârșite, perfecte pentru orice tip de parfum.

Verdeaţă - pentru persoanele care au nevoie de ceva foarte calm și sofisticat la căldură.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod