Ce sunt rolele cu jad și ce efect au asupra tenului

Ce sunt rolele cu jad și ce efect au asupra tenului

Rolele cu jad au devenit foarte populare și probabil le vezi destul de des și în postările de pe Instagram ale influencerilor în materie de frumusețe. Dar sunt cu adevărat benefice aceste dispozitive pentru masaj facial?
În mod sigur ai auzit de rolele cu jad sau de pietrele pentru masaj facial numite gua sha. Sunt promovate ca fiind secretul pentru un ten frumos, pentru o piele mai fermă și mai tânără. Pot fi folosite pentru a masa tenul dimineața și seara sau pentru a ajuta produsele de îngrijire să pătrundă mai bine în piele. Dar pot face aceste produse minuni pentru piele?

Deși rolele cu jad sunt în trend în prezent, oamenii folosesc de secole role și unelte pentru masaj facial realizate din jad (precum gua sha)”, declară pentru goodhousekeeping.com esteticiana Sabina Wizemann. „Această tehnică este originară din China, unde era cunoscută în trecut ca având efecte vindecătoare și purifiante. Se crede că masajul cu role cu jad și gua sha funcționează prin stimularea drenajului limfatic, care are capacitatea de a reduce efectul de față umflată”, spune specialista.

Ce efecte au rolele cu jad?


Rolele cu jad sau pietrele gua sha pentru masaj facial sunt realizate din jad sau cuarț.
Ambele funcționează după aceleași principii, iar adevăratul efect este rezultatul masajului, nu compoziția pietrei folosite.

Se spune despre rolele cu jad că fac de toate, de la sculptarea feței și până la tonifierea și creșterea fermității pielii, stimularea circulației sanguine, scădere efectului de față umflată, reducerea ridurilor fine, îmbunătățirea elasticității pielii sau detoxifierea tenului. De asemenea, sunt recomandate pentru masajul facial după aplicarea cremelor și serumurilor de îngrijire pentru îmbunătățirea absorbției substanțelor active. Este o listă lungă, dar câte dintre acestea sunt reale?

Rolele cu jad funcționează cu adevărat?


„Nu există în prezent studii clinice care să demonstreze că rolele cu jad sau gua sha au efecte benefice pentru piele, prin urmare sunt necesare cercetări pentru a dovedi rezultatele folosirii lor”, spune Wizemann.
„Dar această tehnică poate relaxa mușchii faciali și poate oferi o senzație de răcorire pe piele, iar masajul poate contribui la creșterea fermității pielii în timp. Gua sha ar putea să ajute în stimularea ciculației sanguine și limfatice”, adaugă specialista.

Cum să folosești o rolă cu jad

În general, rolele cu jad pot fi masate pe pielea uscată și curată sau după aplicarea unor produse pentru îngrijirea pielii precum un serum sau o cremă hidratantă pentru a ajuta absorbția în piele a substanțelor active.

Pentru a folosi corect o rolă cu jad este necesar să începi masajul din centrul feței către exterior și în sus astfel încât piatra să se miște către ganglionii limfatici și să ajute la drenarea excesului de fluid din țesuturi”, declară Sabina Wizemann. „Aceste direcții de masaj ar putea să ajute la combaterea efectelor gravitației, având un efect de lifting asupra pielii”, adaugă specialista.
În general, presiunea aplicată cu rolele de jad este una redusă.

În ceea ce privește tehnica gua sha, o piatră plată din jad cu margini rotunjite este apăsată delicat pe față, fiind mișcată de jos în sus și de la interior la exterior, la fel ca în cazul rolelor cu jad. „Unele persoane consideră că această tehnică oferă mai repede rezultate pentru că presiunea aplicată este puțin mai mare”, declară cosmeticiana.

Trucuri pentru folosirea rolei cu jad


Păstrează rola cu jad sau pietrele gua sha în frigider. Jadul este în mod natural rece la atingere, dar unele persoane preferă să păstreze aceste unelte pentru înfrumusețare la frigider pentru un efect plăcut de răcorire și calmare a pielii.
Folosește rola cu jad în asociere cu o mască facială de tip șervel. Rola cu jad poate fi folosită pentru a netezi masca de față astfel încât să adere mai bine pe piele și să adauge un efect de răcorire care stimulează circulația sanguină.
Curăță cu regularitate rola cu jad.
Pentru că aceste ustensile sunt aplicate pe piele și pot răspândi ușor bacteriile, spală-le cu apă caldă și săpun după folosire și păstrează-le într-un loc uscat și curat.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod