Ce este untul clarificat ghee și ce beneficii are pentru păr

Ghee sau untul clarificat este folosit de sute de ani în medicina tradițională indiană numită ayurveda, dar și în gastronomie.
Acesta este o alternativă naturală și sănătoasă pentru îngrijirea părului, datorită conținutului bogat de vitamine și minerale. Acizii grași conținut de ghee îl transformă într-un ingredient foarte eficient pentru hidratarea și protejarea firelor de păr.

Untul clarificat este obținut prin fierberea untului la foc mic, pentru o anumită perioadă de timp, până când apa este complet evaporată. Ceea ce rămâne la final este o grăsime pură, transparentă și lichidă, care are o ușoară aromă de nuci. Popular în bucătăriile din sudul Asiei, dar și ca remediu în medicina tradițională ayurvedică, untul ghee este folosit de sute de ani pentru a grăbi vindecarea rănilor, potrivit curejoy.com.
Acesta conține vitaminele A, D, E și K, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Iar toate acestea îl transformă într-un remediu excelent pentru îngrijirea părului. Iată câteva beneficii ale untului ghee pentru păr:

Tratează scalpul uscat, mătreața și părul subțire

În medicina ayrveda, se recomandă masarea scalpului cu ghee pentru a elimina mătreața și a trata pruritul la nivelul pielii capului. Aplică untul ghee la rădăcini și masează delicat timp de câteva minute. Masajul scapului contribuie la o mai bună oxigenare a pielii și a foliculilor de păr, ceea ce stimulează o creștere viguroasă a firelor.

Funcționează precum un balsam natural pentru păr

În loc să folosești un balsam din comerț care conține numeroase substanțe sintetice, poți apela la acest remediu natural și eficient. Fiind o grăsime, untul ghee poate fi aplicat pe păr la fel ca și uleiul de cocos.

Hrănește părul de la interior

Pentru că are un conținut bogat de vitamine și minerale, untul ghee poate fi inclus și în alimentație, astfel încât să îți hrănești părul din interior. Dar pentru că este o grăsime de origine animală, trebuie să consumi untul clarificat cu moderație.

Îi oferă strălucire părului

Dacă vrei un păr cu o strălucire naturală, atunci include untul ghee în ritualul tău de înfrumusețare. Vitamina A, prezentă din abundență în untul clarificat, este necesară organismului pentru a produce sebum.
Sebumul este o substanță uleioasă secretată de piele, care are rolul de a menține părul hidratat. Atunci când producția de sebum este insuficientă, părul și pielea pot fi uscate.

Oferă un aport de vitamina D și combate căderea părului

Vitamina D are un rol important în divizarea celulară, iar unele studii sugerează că un aport insuficient de vitamina D ar putea avea o legătură cu căderea părului. O alternativă sănătoasă pentru suplimentele de vitamina D este untul ghee. Include acest tip de unt în alimentația ta, în cantități moderate. 

Cum să folosești corect untul ghee pentru păr

Încălzește puțin untul clarificat înainte a a-l aplica pe păr. Masează puțin ulei la rădăcina părului și distribuie apoi uniform pe toată lungimea, inclusiv pe vârfuri.
Lasă-l să acționeze timp de cel puțin jumătate de oră și spală-te pe cap cu un șampon blând. Untul ghee se întărește atunci când temperatura ambientală este scăzută, devenind semi-solid sau cu o textură granulată. Dacă se întărește, pune borcanul într-un vas cu apă caldă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod